Paštika z pečených paprik

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Doba přípravy: asi 40 min. 4 porce Studená kuchyně 15 názorů

Suroviny

2 velké červené papriky
1/2 červené cibule
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
trochu bazalky (lístky)
100 g Mascarpone
2-3 sušená rajčata v oleji
2 lžičky citrónové šťávy
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Papriky rozpůlíme, vybereme jaderník a spolu s půlkou červené cibule je naskládáme do zapékací misky, pokapeme je olejem a v troubě rozehřáté na 200°C je pečeme asi 30 minut, až pěkně změknou.

  2. Pak je necháme několik minut chladnout.

  3. Vlažné papriky spolu s cibulí dáme do mixéru, přidáme všechny ostatní ingredience a umixujeme na hladkou hmotu.

  4. Hotovou paštiku nandáme do malých mističek a necháme vychladit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Paštika z pečených paprik

  • Angel 666 Angel 666(autor receptu)

    Zdenule64: :-D:-D, děkuji...

    Odpovědět

  • Zdenule64 Zdenule64

    Bože to je dobrota <3<3 Má to jedinou vadu. Z tohoto množství je jí málo :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Alucha Alucha

    Skvělý recept. Hned jsem ho udělala, velká pochoutka. Už se těším na zítra, až se chutě trochu spojí. Ale už teď bych to mohla jíst jen tak lžičkou bez ničeho :-)
    :-):yes:

    Odpovědět

  • Blanka Blanka(neregistrovaná)

    Včera jsem dělala... chuťově je skvělá, ale zatím je dost tekutá, tak doufám, že ztuhne. Jinak fakt super :-)

    Odpovědět

  • amalia amalia

    Jitka, paštička je super, milujem všetko, čo si do nej dal, takže vyskúšam;-):-K:yes::yes::yes::-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tak toto ukládám,i pro diabetiky to bude hodně vhodné a určitě je to dobré :-p:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Angel 666:děkuji za info. Paštiku vyzkouším. Recept je zajímavý, jak všechny Tvé recepty ;-):yes:

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autor receptu)

    Po vychlazení je to konzistence jako nějaká jiná paštika, dá se krásně mazat. Dělala jsem ji před dvěma dny, dneska jsem ji dojídala a připadá mi, že je ještě trochu tužší než včera. Šly by z ní vykrajovat i nějaké nočky :-) A rozhodně jí to odležení dodalo na chuti :-p

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    A po vychlazení prosím ztuhne nebo je to tekuté?;-)

    Odpovědět

  • Nika Nika(neregistrovaná)

    A nahoru trochu parmezánu a je to neuvěřitelně dobré. Díky za recept :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Skvelý recept, ukladám.

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes::-* to bude dobrůtka,uloženo,díky:-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Tak týmto by som nepohŕdla ;-):yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Nádhera :-!:yes::-p

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Včera jsem dělala "mišmaš" z avokáda, toto může být také dobré, ukládám a zkusím +1:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pečená paštika paštika pečená v troubě paprikova pastika paštika z červené papriky pečené papriky pečené papriky s parmezánem pecena paprikova pasta papriková pasta z pečených paprik pomazánka z pečené papriky v troubě s parmazánem paštika v pečené v troubě nej paštiky papriková pasta pečená v troubě paprykova paštika recepty recepty z červené papriky pasta zpečených paprik paštika s paprikou italská kuřecí paštika červená paprika paštika pomazánka z pečené papriky a uzeniny pečena paštika recept