Krůtí stehno na zelenině v PH

maris Kuchařka:

3 porce Pomalý hrnec 26 názorů

Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů
512

Suroviny

1 krůtí stehno (cca 1000 g)
100 g slaniny
2 mrkve
1/2 menšího celeru
1 petržel
4 ks sušených rajčat naložených v oleji
2 ks bobkového listu
4 ks nového koření
8 ks celého pepře
100 ml bílého vína
200 ml silného drůbežího vývaru
2 lžíce mouky
1 lžíčka cukru
1 lžička citronové šťávy
sůl
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Stehno osolíme, vložíme do Pomalého hrnce, obložíme pokrájenou zeleninou a slaninou, přidáme koření, zakápneme olejem z rajčat a podlijeme vínem a vývarem.

  2. Zapneme na Hight tj. na 4 hodiny. Hodinu před koncem přidáme mouku rozmíchanou v trošce vody a necháme zbývající hodinu provařit.

  3. Stehno vyjmeme, vykostíme, odstraníme i ploché šlachy (babička jim říkala metličky) a pokrájíme na plátky. Omáčku dochutíme, propasírujeme, aby v ní zůstaly kousky zeleniny.

  4. Podáváme s knedlíkem, ale mohly by být i těstoviny nebo rýže.

Poznámka

Hledala jsem, jestli tu takový recept už není, ale s kořenovou zeleninou jsou tu jen recepty se smetanou - chuťově jiné a sušená rajčata udělají v omáčce taky své.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Krůtí stehno na zelenině v PH

  • maris maris(autorka receptu)

    Ještě jednou děkuji:-K
    zizala: Myslím, že příbuzných by se našlo opravdu hodně:-))

    Odpovědět

  • zizala zizala

    maris:magdalenka: Takové příbuzné bych brala všemi dvaceti :-*:-K:-K;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ja som netušila, že tiež patrím do rodiny žížalových...:-O zdravím príbuzné!

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc hezký recept:-p+10:yes:Maruško,máš to krásně naservírované:-K:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Já si budu muset urychleně na ten hrnec našetřit. Když tu vidím tak krásné recepty a fotky:-O, tak to jinak nevidím. Maris, máš ode mně +1:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Krásné;-);-);-)

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

  • zizala zizala

    Merylas:;-):-*

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    zizala::-O:-D:-D:-D V tom případě máš sestru:-D:-D:-D Jsem na tom stejně:-D

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Maruško, moc hezké, jak jinak;-):yes::-K

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Pajaska: děkuju :-) určitě to jde udělat i v jiném hrnci;-):-)
    Jaruško - v tom případě jsem žížala:-O:-D:-))

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Je to taký light recept, slanina sa neráta, veď to je skoro nič, 100 gramov...:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    maris: No...víš, jak mají žížaly takový ten ztluštělý pásek v polovině těla?? :-8:-8:-8 Tak přesně tak poslední dobou vypadám :-//;-(;-(
    Jediný, co by mě zachránilo - dát si na hubu zámek a zahodit klíč :-//:-)):-D:-D

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Nádherná fotka a ten talíř se mi líbí.Nemám pomaláč,ale lze udělat i normál,ne?Sice to nebude takové,protože pomalé vaření je pomalé vaření,ale .... Máš Maris recht,ty sušená rajčata jsou fajn.:yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    zizala: snad nebude tak zle:-O:-D:-)):-))

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo