Kdoulový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenVšetky prísady na cesto zmiesime a cesto rozložíme do vymastenej koláčovej formy tak, že urobíme zvýšený okraj.Duly rozrežeme, vykrojíme jaderník a narežeme na tenšie…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 265 kJ / 63 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,15 g |
| Tuky | 0,20 g |
| – nasycené | 0,07 g |
| – nenasycené | 0,09 g |
| –– mononenasycené | 0,01 g |
| –– polynenasycené | 0,08 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 0,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 5 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 15,00 g |
| – cukry | 13,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Všetky prísady na cesto zmiesime a cesto rozložíme do vymastenej koláčovej formy tak, že urobíme zvýšený okraj.Duly rozrežeme, vykrojíme jaderník a narežeme na tenšie…
Zůstala vám jablka, která se nehodí na uskladnění, ale ještě se dají využít? Připravte si jablečný sirup, bez konzervantů a barviv, vonící podzimem. Připravíte z něj…
S přicházejícím podzimem se pomalu blíží úroda jablek. Z jablečného moštu můžete připravit výborný jablečný sirup, který ocení nejen děti, ale také dospělí. Sirup můžete…
Nadýchaný máslový korpus s jemnou jablečnou náplní podušenou v jablečném džusu a lehkou vanilkovou šlehačkou, to je dezert, který potěší svou svěžestí, jemnou chutí a…
Mezi symboly podzimu patří dýně hokaido, ze které můžeme připravit spoustu slaných i sladkých pokrmů. Pohár z dýňového pyré s mascarpone a tvarohem je příjemně sladký a…
Sušené švestky namočíme do jablečné šťávy a přidáme skořici. Maso opečeme na oleji, osolíme, opepříme, zeleninu nakrájíme na kostičky a přidáme k masu, opečeme. Přidáme…
Pikantní džem z jablek je neobvyklá lahůdka, která spojuje sladkou chuť šťavnatých jablek s jemným kořeněným nádechem. Skvěle se hodí jako doplněk k sýrům, pečenému masu…
Výborný koláček s korpusem z Bebe sušenek, čerstvými jablky a krémem ze šlehačky a pomazánkového másla vás osvěží v letních dnech, ale také si na něm pochutnáte za…
Lahodná kombinace šťavnatých jablek a kapky alkoholu, která dodá moučníku originální chuť i vůni. Tento dort je skvělou volbou pro slavnostní příležitosti i zpestření…
Změklé máslo utřeme s oběma cukry a špetkou soli do pěny. Vmícháme vejce, mouku s kypřícím práškem, škrobovou moučku a mleté ořechy. Těsto rozetřeme na menší plech s…
Sladký hřejivý nápoj z jablečného džusu, který krásně voní po skořici a hřebíčku. Je ideální na zahřátí v chladných dnech a potěší děti i dospělé jako nealkoholická…
Víno nalijeme do kastrolku, přidáme jablečnou šťávu, koření, skořicový cukr a zahřejeme k bodu varu (nesmí vařit !). Přilijeme rum a promícháme. Mezitím si omyjeme…
Studené máslo nakrájejte na kostičky a zpracujte se žloutky, moučkovým cukrem, moukou a solí. Těsto nechte 2 hodiny v chladu odpočinout. Mezitím oloupejte jablka,…
K Vánocům patří i svařené víno, které krásně voní kořením, a v chladném počasí dobře zahřeje. Vychutnat si ho můžeme na vánočních trzích, ale připravit ho můžeme i v…
Kostky ledu rozdrtíme a dáme do koktejlové sklenice. Přelijeme jablečnou a rybízovou šťávou, přidáme angusturu bitter a zamícháme. Plátek jablka obalíme ve skořici a…
Játra opláchneme, očistíme a ve spoji rozkrojíme. Slaninu nakrájíme na nudličky, česnek na tenké plátky, cibuli na tenké půlměsíčky a jablko na drobné kostičky.Do pánve…
Ovocný salát s jemným dotekem zeleného čaje překvapí svou lehkostí i vyváženou chutí. Sladké a kyselé tóny ovoce propojuje svěží nálev s kapkou skořice. Ideální volba…
Avokádo vypeckujte, lžící vyberte dužinu. Zázvor nastrouhejte najemno, pekanové ořechy slijte. Přendejte do mixéru a přidejte všechny ostatní ingredience. Rozmixujte do…
Šťávu z jablek, šťávu z melounu a banánový koktejl (rozmichovaný banán s troškou mléka) nalejeme do vyšší sklenice. Okraj skleničky ještě před tím lehce namočíme ve vodě…
Maso pokrájíme na kostky velikosti sousta. Dáme do misky, osolíme, opepříme a přidáme mouku. Řádně všechno promícháme. V hrnci si rozpálíme sádlo a maso restujeme za…
Maso pokrájíme na kostky velikosti sousta. Dáme do misky, osolíme, opepříme a přidáme mouku. Řádně všechno promícháme. V hrnci si rozpálíme sádlo a maso restujeme za…
Vyšleháme máslo s cukrem. Bílky ušleháme s vanilkovou esencí dohladka. Vmícháme zbývající ingredience, nakonec rozinky.Dáme do formiček a pečeme 20-25 minut.
Všechny ingredience důkladně mixujeme do pěny. Nápoj můžeme ještě dochutit vanilkovým cukrem a cukrem.
V pánvi rozpustíme na prudkém ohni cukr, přidáme ovesné vločky a necháme zkaramelizovat. Budou-li se vločky lepit k sobě, přidáváme jablečnou šťávu, dokud se od sebe…