Kdoulový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenVšetky prísady na cesto zmiesime a cesto rozložíme do vymastenej koláčovej formy tak, že urobíme zvýšený okraj.Duly rozrežeme, vykrojíme jaderník a narežeme na tenšie…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 265 kJ / 63 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,15 g |
| Tuky | 0,20 g |
| – nasycené | 0,07 g |
| – nenasycené | 0,09 g |
| –– mononenasycené | 0,01 g |
| –– polynenasycené | 0,08 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 0,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 5 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 15,00 g |
| – cukry | 13,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Všetky prísady na cesto zmiesime a cesto rozložíme do vymastenej koláčovej formy tak, že urobíme zvýšený okraj.Duly rozrežeme, vykrojíme jaderník a narežeme na tenšie…
S vínem a jablečnou šťávou dušené vepřové maso lehce voní slaninou a rozmarýnem. Na talíři ho pak úžasně doplní zkaramelizované plátky jablek. Pokrm podáváme s rýží nebo…
S vínem a jablečnou šťávou dušené vepřové maso lehce voní slaninou a rozmarýnem. Na talíři ho pak úžasně doplní zkaramelizované plátky jablek. Pokrm podáváme s rýží nebo…
S přicházejícím podzimem se pomalu blíží úroda jablek. Z jablečného moštu můžete připravit výborný jablečný sirup, který ocení nejen děti, ale také dospělí. Sirup můžete…
Zůstala vám jablka, která se nehodí na uskladnění, ale ještě se dají využít? Připravte si jablečný sirup, bez konzervantů a barviv, vonící podzimem. Připravíte z něj…
Nadýchaný máslový korpus s jemnou jablečnou náplní podušenou v jablečném džusu a lehkou vanilkovou šlehačkou, to je dezert, který potěší svou svěžestí, jemnou chutí a…
Mezi symboly podzimu patří dýně hokaido, ze které můžeme připravit spoustu slaných i sladkých pokrmů. Pohár z dýňového pyré s mascarpone a tvarohem je příjemně sladký a…
Sušené švestky namočíme do jablečné šťávy a přidáme skořici. Maso opečeme na oleji, osolíme, opepříme, zeleninu nakrájíme na kostičky a přidáme k masu, opečeme. Přidáme…
Pikantní džem z jablek je neobvyklá lahůdka, která spojuje sladkou chuť šťavnatých jablek s jemným kořeněným nádechem. Skvěle se hodí jako doplněk k sýrům, pečenému masu…
Sladký hřejivý nápoj z jablečného džusu, který krásně voní po skořici a hřebíčku. Je ideální na zahřátí v chladných dnech a potěší děti i dospělé jako nealkoholická…
Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na kostky. Pak přivedeme k varu 1/4 l vody, jablečnou i citronovou šťávu a 50 g cukru, do směsi…
K Vánocům patří i svařené víno, které krásně voní kořením, a v chladném počasí dobře zahřeje. Vychutnat si ho můžeme na vánočních trzích, ale připravit ho můžeme i v…
Lahodná kombinace šťavnatých jablek a kapky alkoholu, která dodá moučníku originální chuť i vůni. Tento dort je skvělou volbou pro slavnostní příležitosti i zpestření…
Studené máslo nakrájejte na kostičky a zpracujte se žloutky, moučkovým cukrem, moukou a solí. Těsto nechte 2 hodiny v chladu odpočinout. Mezitím oloupejte jablka,…
Výborný koláček s korpusem z Bebe sušenek, čerstvými jablky a krémem ze šlehačky a pomazánkového másla vás osvěží v letních dnech, ale také si na něm pochutnáte za…
Změklé máslo utřeme s oběma cukry a špetkou soli do pěny. Vmícháme vejce, mouku s kypřícím práškem, škrobovou moučku a mleté ořechy. Těsto rozetřeme na menší plech s…
Čaj zalijte přibližně 150 ml vroucí vody (ideálně na 70 °C) a nechte louhovat přibližně 2 minuty. Přes sítko slijte silný čaj do nádoby naplněné ledem a doplňte studenou…
Játra opláchneme, očistíme a ve spoji rozkrojíme. Slaninu nakrájíme na nudličky, česnek na tenké plátky, cibuli na tenké půlměsíčky a jablko na drobné kostičky.Do pánve…
Sklenice odolné proti teplu, hrnky s uchem, nebo vánoční skleněné poháry do kterých stačí nalít lahodný drink. Ozdobit badyánem, pár hřebíčky, nebo plátky jablek a k…
Avokádo vypeckujte, lžící vyberte dužinu. Zázvor nastrouhejte najemno, pekanové ořechy slijte. Přendejte do mixéru a přidejte všechny ostatní ingredience. Rozmixujte do…
Šťávu z jablek, šťávu z melounu a banánový koktejl (rozmichovaný banán s troškou mléka) nalejeme do vyšší sklenice. Okraj skleničky ještě před tím lehce namočíme ve vodě…
Vyšleháme máslo s cukrem. Bílky ušleháme s vanilkovou esencí dohladka. Vmícháme zbývající ingredience, nakonec rozinky.Dáme do formiček a pečeme 20-25 minut.
Kostky ledu rozdrtíme a dáme do koktejlové sklenice. Přelijeme jablečnou a rybízovou šťávou, přidáme angusturu bitter a zamícháme. Plátek jablka obalíme ve skořici a…
Všechny ingredience důkladně mixujeme do pěny. Nápoj můžeme ještě dochutit vanilkovým cukrem a cukrem.