Jablečný sirup
Recept ještě nebyl hodnocenS přicházejícím podzimem se pomalu blíží úroda jablek. Z jablečného moštu můžete připravit výborný jablečný sirup, který ocení nejen děti, ale také dospělí. Sirup můžete…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 265 kJ / 63 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,15 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,15 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,07 g |
– nenasycené | 0,09 g |
–– mononenasycené | 0,01 g |
–– polynenasycené | 0,08 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 0,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 15,00 g |
– cukry | 13,70 g |
––– laktóza | 0,00 g |
S přicházejícím podzimem se pomalu blíží úroda jablek. Z jablečného moštu můžete připravit výborný jablečný sirup, který ocení nejen děti, ale také dospělí. Sirup můžete…
Zůstala vám jablka, která se nehodí na uskladnění, ale ještě se dají využít? Připravte si jablečný sirup, bez konzervantů a barviv, vonící podzimem. Připravíte z něj…
Pikantní džem z jablek je neobvyklá lahůdka, která spojuje sladkou chuť šťavnatých jablek s jemným kořeněným nádechem. Skvěle se hodí jako doplněk k sýrům, pečenému masu…
Nadýchaný máslový korpus s jemnou jablečnou náplní podušenou v jablečném džusu a lehkou vanilkovou šlehačkou, to je dezert, který potěší svou svěžestí, jemnou chutí a…
Studené máslo nakrájejte na kostičky a zpracujte se žloutky, moučkovým cukrem, moukou a solí. Těsto nechte 2 hodiny v chladu odpočinout. Mezitím oloupejte jablka,…
Všetky prísady na cesto zmiesime a cesto rozložíme do vymastenej koláčovej formy tak, že urobíme zvýšený okraj.Duly rozrežeme, vykrojíme jaderník a narežeme na tenšie…
Šťávu z jablek, šťávu z melounu a banánový koktejl (rozmichovaný banán s troškou mléka) nalejeme do vyšší sklenice. Okraj skleničky ještě před tím lehce namočíme ve vodě…
Sušené švestky namočíme do jablečné šťávy a přidáme skořici. Maso opečeme na oleji, osolíme, opepříme, zeleninu nakrájíme na kostičky a přidáme k masu, opečeme. Přidáme…
Výborný koláček s korpusem z Bebe sušenek, čerstvými jablky a krémem ze šlehačky a pomazánkového másla vás osvěží v letních dnech, ale také si na něm pochutnáte za…
Játra opláchneme, očistíme a ve spoji rozkrojíme. Slaninu nakrájíme na nudličky, česnek na tenké plátky, cibuli na tenké půlměsíčky a jablko na drobné kostičky.Do pánve…
Nejprve uděláme těsto. Do mísy dáme cukr, 2 žloutky přidáme jedno celé vejce, máslo a špetku soli. Trochu promícháme (základní kašička), přidáme mouku, zamícháme,…
Naprostá rychlovka, která nádherně zahřeje i bez alkoholu :-) Všechny suroviny vložíme společně do redlíku a přivedeme k varu, poté ztlumíme plamen na minimum a cca 5…
Změklé máslo utřeme s oběma cukry a špetkou soli do pěny. Vmícháme vejce, mouku s kypřícím práškem, škrobovou moučku a mleté ořechy. Těsto rozetřeme na menší plech s…
Rozdrcené sušenky smícháme s moukou, solí a cukrem, zapracujeme máslo a olej. Těsto namačkáme do koláčové formy a vytvoříme nízké okraje. Dáme na chvíli do lednice.…
Avokádo vypeckujte, lžící vyberte dužinu. Zázvor nastrouhejte najemno, pekanové ořechy slijte. Přendejte do mixéru a přidejte všechny ostatní ingredience. Rozmixujte do…
Cukr ušleháme s máslem, přidáme žloutky, vanilkový cukr. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva, sníh ze dvou bílků a nakonec jablko nakrájené na kousky. Těsto dáme do…
Maso pokrájíme na kostky velikosti sousta. Dáme do misky, osolíme, opepříme a přidáme mouku. Řádně všechno promícháme. V hrnci si rozpálíme sádlo a maso restujeme za…
Maso pokrájíme na kostky velikosti sousta. Dáme do misky, osolíme, opepříme a přidáme mouku. Řádně všechno promícháme. V hrnci si rozpálíme sádlo a maso restujeme za…
Víno nalijeme do kastrolku, přidáme jablečnou šťávu, koření, skořicový cukr a zahřejeme k bodu varu (nesmí vařit !). Přilijeme rum a promícháme. Mezitím si omyjeme…
Vyšleháme máslo s cukrem. Bílky ušleháme s vanilkovou esencí dohladka. Vmícháme zbývající ingredience, nakonec rozinky.Dáme do formiček a pečeme 20-25 minut.
Kostky ledu rozdrtíme a dáme do koktejlové sklenice. Přelijeme jablečnou a rybízovou šťávou, přidáme angusturu bitter a zamícháme. Plátek jablka obalíme ve skořici a…
Všechny ingredience důkladně mixujeme do pěny. Nápoj můžeme ještě dochutit vanilkovým cukrem a cukrem.
V pánvi rozpustíme na prudkém ohni cukr, přidáme ovesné vločky a necháme zkaramelizovat. Budou-li se vločky lepit k sobě, přidáváme jablečnou šťávu, dokud se od sebe…
Kiwi oloupeme a rozmixujeme. Šťávy dobře promícháme s pyré a nalijeme do sklenic, které ozdobíme plátky kiwi a koktejlovou třešničkou. Podáváme chlazené.