Tvarohovo-strouhankové knedlíčky s ovocnou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenLehké knedlíčky z tvarohovo-strouhankového těsta, které nelepí a dobře se s ním pracuje, stačí jednoduše vytvarovat a krátce povařit. Ovocná omáčka z borůvek a jahod…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lehké knedlíčky z tvarohovo-strouhankového těsta, které nelepí a dobře se s ním pracuje, stačí jednoduše vytvarovat a krátce povařit. Ovocná omáčka z borůvek a jahod…
Máte doma cuketu a nevíte, co s ní? Připravte si rychlé a voňavé cuketové placičky s nivou, česnekem a jarní cibulkou. Stačí pár surovin a na pánvi vykouzlíte skvělé…
Křupavé karbanátky z cukety voní česnekem a cibulkou a uvnitř překvapí nastrouhaný tvrdý sýr. Skvělé jsou servírované horké s bramborovou kaší, ale můžeme je také…
Lehký, zdravý a přitom chuťově výrazný předkrm. Jednohubky jsou ideální volbou pro letní posezení, zahradní párty nebo jako rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu.…
Cuketová sezona je tu a s ní i recepty na cuketu na všechny způsoby. Vyzkoušejte cuketové karbanátky se sýrem a salámem. Na povrchu jsou krásně křupavé a uvnitř vláčné a…
Bublanina je jednou z nejzákladnějších a nejčastěji pečených moučníků u nás. V tomto receptu je těsto zvláčněno tvarohem. Ovoce samozřejmě můžete zvolit své oblíbené.…
Štrúdl ze staré chalupy je klasika, která nikdy neztratí své kouzlo. Křehké těsto, voňavá jablka a aromatická skořice vytvářejí dezert, jenž připomíná vůni babiččiny…
Mléčná rýžová kaše je rychlovkou, kterou najdeme na chladících pultech obchodů. Jednoduše si ji však můžete připravit i doma. Sice to déle trvá, ale chuť je úplně jinde.…
Bramboráky jsou tradiční česká specialita, která potěší svou plnou chutí. Jemně nastrouhané brambory se smíchají s česnekem, kořením, kysaným zelím a uzeným masem a po…
Zkuste klasické smažené řízky nahradit těmi pečenými. Kuřecí stehna stačí vykostit, zbavit kůže, potřít majonézou a obalit ve strouhance. Pak už se o vše postará trouba…
Křupavé dýňové placičky jsou skvělým způsobem, jak využít dýni jinak než do polévky. Stačí nastrouhat dýni a brambory, ochutit česnekem a majoránkou a osmažit dozlatova.…
Na plněné cukety využijeme spíše mladší kusy, které ještě nemají tvrdá semena. Na výrobu směsi k jejich naplnění totiž spotřebujeme i vydlabané vnitřky. Orestujeme je…
Houbový štrúdl je skvělý způsob, jak využít čerstvé houby a připravit z nich voňavou a sytou pochoutku. Křupavé listové těsto v kombinaci s houbovou náplní a sýrem…
Směs z nastrouhaného sýra, polosuchého salámu, vejce a koření vytvarujeme do malých placiček, obalíme ve strouhance a klasicky osmažíme. Hotové minismažáčky jsou výborné…
Dančí plněné řízky jsou skvělým způsobem, jak si vychutnat jemné maso zvěřiny v lahodné úpravě. Plátky dančí kýty se naplní šunkou a sýrem, obalí ve strouhance a…
Nic nevoní tak příjemně jako čerstvě upečený jablečný závin z poctivého domácího těsta. Křehké, tenoučké vrstvy obalují šťavnatou náplň plnou jablek, skořice a rozinek.…
Sekaná z mletého kuřecího masa, plná restované cibulky, si díky pečení v anglické slanině zachová svou šťavnatost. Perfektně se hodí jako nedělní oběd a pochutnají si na…
Porce tresky omyjeme, dobře osušíme, z obou stran osolíme, opepříme a pokapeme citrónem.V hlubší misce ušleháme mléko a vejce, poté rybí maso obalíme v mouce, vajíčkové…
Do misky rozklepneme vejce, která rozšleháme se šlehačkou. Lehce osolíme, opepříme a promícháme.Houskový knedlík a maso nakrájíme na kostičky.Zapékací mísu vymažeme…
Pečeň rozmixujeme (alebo najemno zomelieme).Pridáme vajcia, prelisovaný cesnak, korenie, sódu bikarbónu a prelisovaný cesnak. Zahustíme strúhankou. Strúhanky nedávame…
Jazyk, plecko, cibuli, česnek a rohlíky semeleme na jemném strojku. Dáme do robotu hák na hnětení, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme masovou směs. Uděláme zkoušku.…
Sóju (podrcenou)si dáme do mísy, přidáme lžičku vegety nebo podobného koření a zalijeme horkou vodou asi tak 0,5 cm nad sóju a necháme odležet cca 1 hod., pokud je…
Filety omyjeme, osušíme, osolíme a naložíme tak na 20-30 minut do rybí omáčky s mlékem. Strouhanku smícháme s kořením na ryby (více či méně dle vlastní chuti).Maso…
Z telecího masa nakrájíme plátky, které po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily. Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.V misce…