Mleté maso v omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové a hovězí mleté maso dáme do mísy. Strouhanku namočíme ve vlažném mléce a necháme odstát. Cibuli nakrájíme nadrobno.Polovinu cibule, vejce a namočenou strouhanku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřové a hovězí mleté maso dáme do mísy. Strouhanku namočíme ve vlažném mléce a necháme odstát. Cibuli nakrájíme nadrobno.Polovinu cibule, vejce a namočenou strouhanku…
Polévka: Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme do hrnce, přidáme celer a brambory nastrouhané na jemném struhadle, bujón, libeček, sůl, pepř a kmín. Zalijeme vodou…
Tvarůžek obalíme v provensálské směsi koření, přilepíme k němu z jedné strany sušenou švestku, zabalíme do plátku cikánského šálu, pak ze všech stran důkladně obalíme…
Nejprve si uděláme nádivku, do mísy si vymačkáme vinnou klobásu, povolený listový špenát, smetanu, koření Hungaria, jemně nakrájenou cibuli, česnek, promícháme a…
Ano, pozemšťané jim říkají Pštrosí vejce. Z masové fáše mokrými rukami uplácáme „pleskavici“, do které zabalíme vajíčko a dáme nastojato péci do trouby 200°C. Po…
Kuřecí prsa nařízneme a rozbalíme tak, aby vznikl plát. Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme tandoori masala. Na každý plátek položíme kladenku, potřeme…
Maso zjemníme smetanou, přidáme majoránku, papriku, rozmarýn, na drobno nasekané žampiony a libeček, prolisovaný česnek, nastrouhanou nivu, pažitku, nakonec osolíme dle…
Kuřecí maso rozemeleme na masovém mlýnku. Cibuli nakrájíme nadrobno, kukuřici propláchneme horkou vodou a necháme okapat. Chilli papričku nasekáme nadrobno. Maso…
Plátky chleba namočíme do mléka, necháme nabobtnat, cibuli nakrájíme na drobno, usmažíme a necháme vychladnout.Do vymačkaného chleba přidáme drobně nakrájenou šunku,…
Kapustu pár minut povaříme v osolené vodě, okapeme a nakrájíme na nudličky. Ve vodě z kapusty si zatím namočíme sušené houby. Na suchou pánev si dáme rozškvařit na…
Vejce s cukrem ušleháme do pěny, přidáme rozpuštěnou heru, mléko a mouku s prdopečem. 1/3 těsta necháme světlou, zbytek obarvíme kakaem. Na vymazaný a vysypaný plech…
3 brambory nastrouháme na hrubo, 4 na jemno.Zamícháme všechny suroviny v jednu hmotu, koření a zbylé ingredience přidáme dle chuti jak máme rádi. Necháme odležet 30 min…
Mladou cuketu nastrouháme na hrubém struhadle do mísy i se slupkou.Pokrájíme uzené maso na jemno a sýr nastrouháme na struhadle. Je jedno, zda budeme strouhat na jemných…
Mladou cuketu nastrouháme na hrubém struhadle do mísy i se slupkou.Pokrájíme uzené maso na jemno a sýr nastrouháme na struhadle. Je jedno, zda budeme strouhat na jemných…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu. Okurku zbavíme slupky, pokrájíme ji na kostičky a vložíme do mísy. Dále přidáme pokrájená rajčata, hrášek, čerstvý sýr,…
Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky. Naklepeme je klouby rukou a lehce osolíme. Strouhanku smícháme se sýrem. Řízečky obalíme v mouce, ve vajíčku a nakonec ve…
Brokolici nastrouháme najemno. Přidáme žloutky, z bílků ušleháme sníh.Česnek naškrabeme nebo prolisujeme a přidáme k brokolici. Osolíme a umícháme v těsto. Podle potřeby…
Vykrojíme papriky, umyjeme je a necháme okapat. Do misky nakrájíme kuřecí maso na menší kostičky. Přidáme kečup a okořeníme. Do směsi ještě přidáme mouku, strouhanku a…
Mleté maso smícháme s vejci, strouhankou, mlékem, nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem. Okořeníme, osolíme a dobře promícháme. Ze směsi tvarujeme bochánky, které…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na julienne nebo kostičky (můžeme přidat i jinou zeleninu). Do hrnce dáme rozehřát máslo, přidáme zeleninu a chvilku restujeme. Zalijeme…
Květák uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, šunku nakrájíme na jemné nudličky. V misce květák rozmačkáme vidličkou (můžeme nastrouhat nebo umlít na masovém mlýnku nebo…
Kapra očistíme, stáhneme kůži, omyjeme, osušíme a nakrájíme hranolky. Hranolky dáme do mísy, přidáme Solamyl, bílky, sůl, rozemletý pepř, mletý kmín, tymián a promneme…
Vodu v hrnci přivedeme k varu, osolíme a vložíme růžičky květáku. Vaříme doměkka, ale květák se nesmí rozvařit, musí zůstat pevný.V pánvi rozehřejeme cca polovinu másla…
Játra omyjeme, vložíme do misky a zalijeme mlékem. Necháme několik hodin namočená a pak je odblaníme. Slaninu pokrájíme a v kastrole s nepřilnavým dnem vyškvaříme.…