

Růžičková kapusta se strouhankou
Suroviny
- balíček mražené růžičkové kapusty
- 10 dkg másla
- česnek (třený či sušený granulovaný)
- sůl
- strouhanka
Postup přípravy receptu
Mraženou kapustu necháme rozmrazit (např. v mikrovlnce, pokud nás tlačí čas, ale možno dát i přímo zmrzlé)
Polovinu másla rozpustíme, vložíme kapustu, osolíme, přidáme česnek a trochu podlijeme....dusíme doměkka, ale pozor, ať nerozvaříme na kaši :) má být křupavé - na skus
Na zbytku másla opražíme strouhanku dozlata
Kapustu podáváme posypanou opraženou strouhankou
Poznámka od kuchařky
Lze samozřejmě použít i čerstvé kapustičky, ale šetřím čas, na mrazáku kapustičky vždy najdu a lehká a dietní večeře je na stole
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Růžičková kapusta se strouhankou
-
tak to je už naštěstí minulost...
-
Isahu, jak si tu tak čtu, tak často vůbec nevím o čem je řeč. Za úspěšného sociálizmu to v krámě nebylo, no a teď zas nejsem já. Brokolice nebyla, chřest jsme znali jen z knížek a ryby jen německé filé za 16,00.
-
-
Drobku, je tak výborná i brokolice
...jsem ráda, že jsem mohla poradit, člověku "venku" občas domácí suroviny chybí...
-
Jéje, tak konečně vím co s kapustičkami. V americku o kapustu nezavadím, no a v téhle úpravě máme rádi květák i chřest. Zkoušel jsem místní kapustičky zadělávané, ale nějak to nebylo ono.
Takže děkuju a bod je tam. velikej. -
Děkuji oběma..
-
Eliza, spagetka - to je šťovík...prodává se v Tescu mezi ostatními bylinkami asi za 30kč/květináček :) je výborný, opravdu lehce kyselý a moc hezký
-
Eliz - fialová bazalka je teda hezká na pohled, upřímně - mám i balkonovou, citronovou, trpasličí... a víš co? Nejlepší je stejně ta normální bazalka, fakt....
-
Co to tam máš za krásné lístečky? Není to takováta fialová bazalka, nebo jak se to jmenuje? Nechci se blamovat, ale já o ní pouze slyšela...
Jestli to je ona, jak se chuťově liší od obyčejné? To je dotazů, co...
?
-
Fotky jsou krasne, kapusticky mame radi, posilam bodik.
-
jednoduché a super