

Smažené, vepřové řízky z krkovičky v bylinkách
Suroviny
- 8 plátků vepřové krkovice bez kosti (4 na smažení + 4 na gril)
- sůl
- mletý pepř
- 2-3 ČL čerstvého zázvoru (nebo sušeného mletého zázvoru)
- 1 jarní cibulka
- sójová omáčka
- řepkový olej na smažení
- bylinky (saturejka, tymián, oregano, rozmarýn)
- Na obalení :
- zakysaná smetana (tatarská omáčka)
- 2-3 vejce
- 2 PL dijónské hořčice
- 60 g parmazánu (nebo jemného strouhaného sýra)
- domácí strouhanka
Postup přípravy receptu
Vepřovou krkovici omyjeme, osušíme. Nakrájíme na stejně velké plátky. Lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným zázvorem. Přidáme pokrájené bylinky, které řádně vetřeme do masa, zakapeme sójovou omáčkou a necháme 2 hodinky v chladu.
Všechny plátky pak vložíme do našlehané směsi ze zakysané smetany (nebo tatarské omáčky), vajec, ostřejší hořčice a parmezánu nebo jiného jemně strouhaného sýra.
4 plátky z krkovičky obalíme nakonec ještě ve strouhance. Obalené a naložené plátky pěkně poklademe vedle sebe na plech, kde jsme rozehřáli olej a smažíme v troubě dozlatova. V průběhu smažení v troubě je jednou otočíme.
Podáváme s bramborem a se zeleninovým salátem nebo s domácím rychlým bramborovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Další 4 naložené plátky bez strouhanky jsme grilovali večer na grilu již jen tak, přírodně. Receptík je stejný, mimo strouhanky a foto dodám.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Smažené, vepřové řízky z krkovičky v bylinkách
-
mňam
ikdyž jsem bylinky neměla čerstvé,jen sušené-nevadilo-jen opatrně,nepřehnat to
...hořčici jsem opomněla,sojovku nedávám...konstatuju výýýborné
-
Něco tak mimořádně jedlého jsme už dlouho neměli. Opravdu to zkuste, receptík za to stojí. Dávám bod!
-
-
Anna Kocikova:Aničko,je to stejně naložené,jenom jedny řízky jsou obalené a smažené jako řízek a druhé stejně naložené řízky jsou dělané jenom přírodně a na grilu, je to psané v poznámce/byla to premiéra grilu/
-
Anna Kocikova:
taky nevím
ale rcp vypadá mňamósně
-
Mňamka
+
Jen nevím,proč jsou oba receptíky z vepřového v Jiném masu
-
to je ale nádhera
hned bych si dala
-
-
Asi půjdu spát, jinak dostanu hlad!
-
Moc podařené
-
Tak tomu věřím +1
Ivulí je to prudce jedlé