Smažené, vepřové řízky z krkovičky v bylinkách

Suroviny

8 plátků vepřové krkovice bez kosti (4 na smažení + 4 na gril)
sůl
mletý pepř
2-3 ČL čerstvého zázvoru (nebo sušeného mletého zázvoru)
1 jarní cibulka
sójová omáčka
řepkový olej na smažení
bylinky (saturejka, tymián, oregano, rozmarýn)
Na obalení :
zakysaná smetana (tatarská omáčka)
2-3 vejce
2 PL dijónské hořčice
60 g parmazánu (nebo jemného strouhaného sýra)
domácí strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou krkovici omyjeme, osušíme. Nakrájíme na stejně velké plátky. Lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným zázvorem. Přidáme pokrájené bylinky, které řádně vetřeme do masa, zakapeme sójovou omáčkou a necháme 2 hodinky v chladu.

  2. Všechny plátky pak vložíme do našlehané směsi ze zakysané smetany (nebo tatarské omáčky), vajec, ostřejší hořčice a parmezánu nebo jiného jemně strouhaného sýra.

  3. 4 plátky z krkovičky obalíme nakonec ještě ve strouhance. Obalené a naložené plátky pěkně poklademe vedle sebe na plech, kde jsme rozehřáli olej a smažíme v troubě dozlatova. V průběhu smažení v troubě je jednou otočíme.

  4. Podáváme s bramborem a se zeleninovým salátem nebo s domácím rychlým bramborovým salátem.

Poznámka od kuchařky

Další 4 naložené plátky bez strouhanky jsme grilovali večer na grilu již jen tak, přírodně. Receptík je stejný, mimo strouhanky a foto dodám.

Komentáře k receptu Smažené, vepřové řízky z krkovičky v bylinkách

Tématické fráze: vepřová krkovice nejlepší recepty smažený vepřový řízek řízky z krkovice řízky z krkovičky vepřový řízek smažený nejlepší řízky z krkovice naložené maso na smažené řízky vepřový řízek z krkovice smažená krkovička jak smažit vepřové řízky řízek z krkovice řízek z krkovičky recept smažený řízek z krkovičky smažený řízek vepřový nejlepší vepřové řízky řízek z vepřové krkovice řízek z krkovičky smazena krkovice vepřový řízek z krkovičky nejlepší vepřový řízek