Smažená rýže s kuřecími kousky, mrkví a ananasem
Recept ještě nebyl hodnocenInspirace asijskou kuchyní dává v tomto receptu vzniknout výbornému jídlu i z jindy opomíjených zbytků sezónní zeleniny a trochy uvařené rýže. Vyzkoušejte sami doma, že…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Inspirace asijskou kuchyní dává v tomto receptu vzniknout výbornému jídlu i z jindy opomíjených zbytků sezónní zeleniny a trochy uvařené rýže. Vyzkoušejte sami doma, že…
Masovo-zeleninový nákyp je výborný nápad na letní pokrm. Kousků vhodné zeleniny se najde dost v chladničce a nákyp se po nezbytné přípravě surovin zapeče v jednom…
Vyzkoušejte tento vynikající recept, který spojuje jednoduchost přípravy s bohatou a lahodnou chutí. Šťavnaté kuřecí kousky se snoubí s křupavou slaninou, sladkou cibulí…
Tento pestrý pokrm spojuje křehkost paprik a jemnou chuť cukety s výrazným nádechem pikantní omáčky. Skvěle se hodí jako hlavní chod nebo příloha, která oživí každé…
Kynuté koláče jsou oblíbenou klasikou, kterou máme rádi už od dětství - měkké těsto, dobrá sladká náplň a křupavá drobenka. V létě navíc můžeme jako náplň použít čerstvé…
Do horkých letních dnů se skvěle hodí studené polévky. Osvěží nás, zasytí a navíc je v nich více vitamínů díky tomu, že použijeme syrovou zeleninu. Polévka krásně voní…
Tento lehký zeleninový oběd inspirovaný sicilskou kuchyní připravíme snadno během chvilky. Pokrm z lilku a rajčat s olivami ochutíme oreganem a umeoctem a podáváme…
Také v létě jíte rádi lehké zeleninové obědy? Pak jsou pečené plněné papriky ideální volbou. Jako náplň použijeme bulgur, quinou a plátky cukety a na náplni necháme…
Mladé cukety jsou křehké a chutnají skvěle. Hodí se do mnoha různých pokrmů. Z cukety a rajčat můžeme například připravit tento jednoduchý zeleninový pokrm, který si…
Palačinky jsou díky dobré chuti a snadné přípravě velmi oblíbené. Skvělé jsou například s tvarohem a svěží sladkokyselou ostružinovou omáčkou. Do těsta navíc přidáme…
Křehké mladé cukety s jemnou slupkou můžeme použít pro přípravu těchto lahodných mističek, které naplníme šunkou a sýrem. Můžeme je podávat jen tak, nebo s bramborami…
Křupavé, lehce pikantní ředkvičky, čerstvá zelenina a pečená cherry rajčátka tvoří tento výborný salát. Podáváme ho s opečeným sýrem halloumi, pokapaný jednoduchým…
Španělská studená polévka gazpacho je jako stvořená pro horké dny. Připravíme ji z čerstvé zeleniny, kterou rozmixujeme, vychladíme a podáváme s opečenou bagetkou.…
Tato vydatná polévka, nabízí chuť jemně vařených brambor, šťavnatých rajčat, krémových fazolí a aromatické bazalky. Je ideální pro chladnější dny, kdy zahřeje a zasytí…
Křupavá kuřecí křidélka marinovaná ve výrazné nasládlé marinádě můžeme připravit v troubě i na grilu. Podáváme je s dobrým salátem z grilovaného lilku a cukety a…
Křupavá kuřecí křidélka marinovaná ve výrazné nasládlé marinádě můžeme připravit v troubě i na grilu. Podáváme je s dobrým salátem z grilovaného lilku a cukety a…
Asijské závitky v rýžovém papíru můžeme připravit s rozličnými náplněmi. V tomto receptu je naplníme zeleninou a žampiony. Nesmí chybět dobře ochucená omáčka, do které…
Asijské závitky v rýžovém papíru můžeme připravit s rozličnými náplněmi. V tomto receptu je naplníme zeleninou a žampiony. Nesmí chybět dobře ochucená omáčka, do které…
Italské cannelloni se obvykle plní náplní a poté zapečou. Jako náplň použijeme směs smetanového sýra, vejce a mangoldových listů. Cannelloni zapečeme s rajčatovou…
Mangold je zajímavá zelenina, která má v kuchyni podobné využití jako špenát. Tentokrát ho přidáme do těsta a upečeme z něj dobrou slanou roládu, kterou naplníme Lučinou…
Pokud vám zbylo od oběda trochu pečeného kuřecího masa, můžete z něj připravit tyto chutné košíčky. Upečený košíček z listového těsta jednoduše naplníte kousky mangoldu…
Salát plný dobré zeleniny rozzáří žluté květy měsíčku. Stačí ho jednoduše ochutit pepřem a solí a pokapat citronovou šťávou a olivovým olejem. Podáváme ho posypaný…
Tato výbornou zeleninovou směs podáváme namazanou na topinkách. Připravíme ji z restované zeleniny, kterou následně vaříme do zhoustnutí. Skvělou chuť směsi dodává lilek…
Palačinky jsou oblíbená snídaně či večeře, kterou lze připravit na mnoho způsobů. Tyto palačinky jsou díky špenátu v těstě krásně zelené. Podáváme je potřené borůvkovým…