Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí pupek na bylinkách

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min

150 min (150 min příprava)

12. 2. 2014 09:56

Suroviny

Porce: 2x 400g

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Protože masa bylo hodně /2x cca 400g na dvě porce/, bylo jen pár bramůrků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Drobek

14. 2. 2014 09:38

Pepa: Já mám nejbližší Makro 90 km daleko, to by se skutečně prodražilo.;-(
Máš samozřejmě pravdu, ale české maso z dvouletého býka vyhoví taky. Pak do vakua a na tři týdny do lednice dokáže ten zázrak taky. ;-)

Pepa

13. 2. 2014 21:56

Souhlasím s Andreou. Zapomeňte na řezníky a teploměry. Skočte si do Makra a kupte si pořádný odleželý maso. Já už jiný steak nejím, než flank z Argentiny a nebo z USA. Stačí na rozpálené pánvi 2x max. 2min. a potom šup do trouby na 10 - 15 min. Podle toho, jak ho chcete mít propečený. A nic neodblaňuji a masíčko je křehké a plné šťávy!
No, pravda, zadarmo to není:-(

Drobek

13. 2. 2014 09:59

Vaclav Fronek: Já mám taky dva, to jen casino neví, že když maso propíchne jako kordem už nic nezměří :-))

Vaclav Fronek

13. 2. 2014 09:49

Drobek:Mám dva. Jeden se napíchne do masa a druhý je na udržení určité teploty v kapalině a pod. Obrázky jsem asi před pár dny dal na pokec.

Drobek

13. 2. 2014 09:28

Teploměr je nejlepší bodcový, doporučené a jediné správné použití je píchnout do masa ze strany, jinak se maso díky tomu jak je silné propíchne a už není co měřit.
Dále, jsou dva druhy podávání.
První a doporučený je po odležení nakrájet na prkýnku na tenké plátky. Ono má dlouhé vlákno a je to skoro neukousnutelné.
Druhý je podávat vcelku, podivný zvyk v Česku a možná i jinde, protože co s tím na talíři, když to vzdoruje příborovým nožům.
Pupek nebo jak se tomu taky říká hrudí jsou dva druhy masa. První, vpředu hrudního koše je v Americe skirt, druhý, víc vzadu flank. http://en.wikipedia.org/wiki/Skirt_steak
Liší se jen tím, kterým směrem vede vlákno a napříč vlákna se musí krájet.

Vaclav Fronek

13. 2. 2014 09:03

Naprosto souhlasím se vším o čem se psalo k mému hovězímu pupku. Velká chyba byla už když jsem sice odblanil pupek, ALE NEDOKONALE !!! Tím jsem měl další problémy s potřebným dopečením. Sice to bylo jedlé ale jak jsem napsal na pokecu. k pupku se nebudu vracet a pokorně se vracím k jiným masíkům. Zvláště když nemusí být vždy ve snížené ceně. Teploměry používám dva . Snad jeden Teskoma podlouhlý a druhý jakýsi kulaté měřidlo. Není to taky žádný zázrak a vždy je to trochu risk. A ještě k blánám !! Já sice jsem si na nich nešmák ale můj pejsek si liboval. Beru to sportovně. Ale kdybych to nevyzkoušel, tak bych nemohl posoudit. Už vím a už nechci. Ale zkoušet něco jiného budu zkoušet dál.

1974andrea

12. 2. 2014 22:32

casino:Tak z pupku může být flank nebo hanger steak, horní nebo spodní šál, ale to určitě víte. Včera jsem zrovna připravovala a jako podrážka rozhodně nebyl. Teploměr k tomu teda taky nemám, ale poznám to stlačením prstů, jestli klade ten správný odpor. Vy ne, takovej profík?;-) A co se výběru hovězího masa nejen na steaky týče, raději zvolím Makro, kde si na etiketě přečtu mimo jiné i to, jak je maso vyzrálé a z jak starého kusu. U řezníka kupuji max. vepřové.

casino

12. 2. 2014 22:11

To vypadá jako rcp na flank steak...
To co je na obrázku moc jedle nevypadá, natož "velmi jedle" jak je psáno níže, už vůbec ne:-//
Jídlo má tu výhodu, že když prošvihnete ten správný moment tepelné úpravy, tak maso dodusíte. Akorát budete jídlo podávat minimálně o hodinku později:-))
Vím, o čem mluvím. Zkoušel jsem dělat pupek na minutku 2x
Poprvé jsem sousto zkoušel ukroutit po krokodýlím způsobu, podruhé urvat jako hyena:-)) V obou případech jsem to nakonec dotáhl do poživatelna v troubě:-//
Z postupu to není příliš znát, tak by mě zajímalo, zda autor opravdu takové kousky poměřuje teploměrem, a pokud ano, tak jakým.
Já mám bodcový teploměr, ale na takové maso je nevhodný, tak proto se ptám:-))

Drobek

12. 2. 2014 13:56

Ano, je to v Česku málo známá úprava tohohle masa. Kdysi se tomu říkalo řeznický steak, protože díky své tuhosti to bylo normálně neprodejné a řezníci si to nosili domů. Potom kdosi přišel na to, že toto maso má vynikající chuť a správnou přípravou se z toho stane dobrota. :-*
Samozřejmě musí být dokonale očištěno od blan i tlustého na povrchu. Tuk uvnitř naopak pomůže aby maso nebylo suché.
Je to naše oblíbené, ale těžko se shání vcelku a bez kosti, normálně se prodává na polévku a v menších kusech.
Po tomhle úvodu je snad samozřejmý bod a kytička :-K

jarda Kadic

12. 2. 2014 12:57

Já jsem Zatim z pupku vařil jen polévku.Taková úprava mě nenapadla;-)

1974andrea

12. 2. 2014 12:19

Dobře ochucený stejček;-):yes:. Taky odblaňuji, zdá se mi na minutce dost tuhá, při delším dušení nebo pečení to neva;-) A mám taky radši velký kus masa a málo brambůrků:-D

Bibinka

12. 2. 2014 12:14

Vašíku, víš, že já pupek ještě nikdy nejedla a ani na něj nemám štěstí, jinak bych ho okamžitě koupila;-) ale vypadá to velmi jedle a ani by mi tam ty blanky nevadily, ale asi to je lepší odblanit-někdo to nerad a vypadá to lépe;-) Máš 4.:yes:

Anna Kocikova

12. 2. 2014 12:12

Mě by takto připravené maso určitě chutnalo:-p:yes:
Jen mám problém.Na tyto"minutky"si netroufám:-SMám strach,že bych masíčko zmrvila:-D

zizala

12. 2. 2014 11:24

Já bych to maso předem odblanila ;-):-8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovezi pupek hovězí pupek recept hovezi pupek recepty hovězí na bylinkách skirt steak recepty hovězí pupek recepty z hovězího pupku hovězí pupek uprava pomalu pečený hovězí pupek hovězí spodní šál recept recept na hovězí pupek veprovy pupek hovězí spodní šál recepty polevka z hoveziho pupku pečený hovězí pupek úprava hovězího pupku hovezi hrudni recepty recepty na hovězí pupek skirt steak recept recept hovezi pupek

Suroviny: pupek hovězí, olej olivový, rozmarýn, tymián, ořech muškátový, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Hovězí pupek na bylinkách

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r5rp