Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fofr zelňačka

Máte málo času, ale chuť na něco poctivého? Fofr zelňačka je ideální řešení! Kombinace kysaného zelí, brambor a jednoduchých ingrediencí vytvoří polévku, která zahřeje a zasytí během pár minut.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

daaaduliiin.ka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie960 kJ /
230 kcal
Bílkoviny5,98 g
Tuky0,42 g
Vláknina9,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy46,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přisypeme hladkou mouku a společně osmažíme. Nakonec přidáme mletou papriku. Krok 2: Přilijeme horkou vodu z konvice, přidáme masox a nadrobno pokrájené brambory. Osolíme, opepříme a přidáme kmín a majoránku. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Krok 3: Zelí s klobáskou povaříme zvlášť. Když jsou brambory i zelí vařené, slejeme do jednoho hrnce.

TIP: Jak připravit polévku z kysaného zelí - rady a tipy

Zveřejněno 7. 2. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fofr zelňačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PlqA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fofr zelňačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PlqA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Jen bez masoxu..jinak dobrá..foto přidáno..:-):-)

Eva Marie:Vařím stejně,jen trvá trochu dýl než se brambory uvaří,ale aspoň se nerozvaří.Já osobně raději použiju masovou kostku bez glutamátu než magi....moje babička bydlela blízko továrny kde se magi vyrábělo,ten smrad co se od fabriky linul nepřeji nikomu cítit a ingredience s čeho se vyrábělo,fůůůůj:-(do baráku mně magi nesmí.

cevamik@atlas.cz
Pokud se jedná o zelí kyselé, tak se v něm brambory nikdy neuvaří, zůstanou polotvrdé. Masox se dávat nemusí stačí sůl a magi. Chuť dodá klobáska.

Já bych tam ještě šoupla sušené houby a určitě bych si pochutnala,co se týče masoxu,tak mně nevadí,taky ho občas v kuchyni používám,ale raději mám ty kelímky bez glutamátu.

bambule:
A v tom je rcp rafinovaný... Taky jsem na to málem skočil...
V rcp ale nestojí psáno o jaké zelí se jedná :-))
Podle obrázku to vypadá, že bylo vařeno z hlávkového zelí a pak je to OK, ale já bych v závěru ještě okyselil, protože jinak, bez octa, je to taková ochuzená, klobásou vylepšená, Hábovice - jak se u nás říká...

No to je receptík,brambory se zelím se nevaří,sklovatí a tu krávu v kostce taky není třeba!:-p

Koukám, že napsat rcp byl taky pěknej fofr...:-//

Kdybys to vrazila do tlaku, tak by to bylo ještě víc fofr;-)

Ježiškove husličky, aj tu masox ? :-O:no:

Tématické fráze:
zelnačka ládi hrušky, z čeho se vyrabělo magi, polévka hábovice, zelňačka z hlávkového zelí, tncz nova levné recepty ládi hrušky, recepty zelnačka, habovice-polévka, láďa hruška zelnacka, hábovice, recepty ládi hrušky zelnacka, recepty ládi hrušky fofr dort, recept zelnacka, recepty ládi hrušky polevka zelńačka, zelňačka podle ládi hrušky, hábovice recept, fofr dort ládi hrušky, zelńačka-recepty, magikostka, zelňačka top recepty od hrusky, z čeho je magi

Suroviny:
brambory, cibule, máslo, mouka hladká, zelí kysané, paprika sušená sladká, klobása, sůl, pepř, majoránka, kmín celý, masox hovězí

Přidat fotografie receptu