Koláč s anglickou slaninou a sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny na těsto dáme na vál a propracujeme. Zabalíme do folie a dáme na 30 minut do lednice. Pak těstem vyložíme máslem vymazanou koláčovou formu o průměru 26 cm.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suroviny na těsto dáme na vál a propracujeme. Zabalíme do folie a dáme na 30 minut do lednice. Pak těstem vyložíme máslem vymazanou koláčovou formu o průměru 26 cm.…
Jednoporcové bochánky poslouží nejen jako výslužka pro koledníky, ale i jako dobrý moučník, snídaně či svačina do ruky během celého roku. Na ty velikonoční můžeme ještě…
Na kousku rozpuštěného másla nebo na oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, pak přidáme osmažit i pokrájenou slaninu a krátce i nasekaný česnek.Přisypeme na…
Dám vařit těstoviny a mezitím očistím a nakrájím zeleninu, přidám houby, kukuřici a čerstvý hrášek, poté omyji a na jemno nakrájím bylinky.Omyji a případně pokrájím…
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, klobásu na kolečka. Na oleji zpěníme cibuli a česnek. Přidáme klobásu a opečeme ji do zlatova.Přimícháme scezené fazole a prohřejeme…
"Zelo": Cuketu omyjeme, oloupeme (úplně mladou loupat nemusíme) a nastrouháme na hrubo. Posolíme a necháme pustit tekutinu, kterou z větší části vymačkáme a slijeme. Na…
"Zelo": Cuketu omyjeme, oloupeme (úplně mladou loupat nemusíme) a nastrouháme na hrubo. Posolíme a necháme pustit tekutinu, kterou z větší části vymačkáme a slijeme. Na…
Na větší pánev dáme trochu oleje, cibulku na jemno, přidáme slaninu na malé kostičky i s párky, smažíme do zlatova, pak přídáme koření a dvě plechovky fazolí v tomatu.…
Vylepšete klasický hovězí nebo kuřecí vývar výbornými krupicovými noky. Ty jsou připraveny z mléka, másla, vajec a krupice. Výslednou skvělou chuť i aroma jim dává…
Oloupané brambory pokrájíme, dáme do hrnce, mírně osolíme a zalijeme vodou jen těsně nad ně. Brambory uvaříme doměkka, ale nescedíme je. Rovnou je i se zbylou vodou po…
Omyté a osušené kuře rozdělíme na čtvrtky, osolíme, okořeníme grilovacím kořením a vložíme do pekáčku. Na každou porci dáme pláteček másla a dáme do trouby upéct. Pečeme…
Brambory nastrouháme velmi nahrubo (na nudličky), přidáme vejce, hladkou mouku a sůl. Potom je opečeme na oleji, jak jsme zvyklí. Nakrájíme žampióny na plátky, pórek na…
Brambory nastrouháme velmi nahrubo (na nudličky), přidáme vejce, hladkou mouku a sůl. Potom je opečeme na oleji, jak jsme zvyklí. Nakrájíme žampióny na plátky, pórek na…
Tofu, mrkvu, vajcia a kyslé uhorky nastrúhame nahrubo.Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.Jogurt premiešame s horčicou, sójovou omáčkou, korením a soľou. Pridáme k…
Nejdřív se pustíme do salátu, ať se v mezičase uleží v lednici. Zelí lehce vymačkáme, pokrájíme nadrobno a dáme do připravené vhodné misky. Přidáme k němu strouhanou…
Nejdřív se pustíme do salátu, ať se v mezičase uleží v lednici. Zelí lehce vymačkáme, pokrájíme nadrobno a dáme do připravené vhodné misky. Přidáme k němu strouhanou…
Nejdříve připravte tangzhong. V kastrolku promíchejte metličkou mouku s mlékem, na mírném ohni směs za stálého míchání zahřívejte na teplotu 65 °C, asi tak 2-3 minuty.…
Uvařená vejce rozřízneme podélně na poloviny. Žloutky dáme do misky, přidáme máslo, ricottu, sůl a koření. Našleháme nebo dobře lžící utřeme tak, aby nebyly v náplni…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí nejprve tekuté a potom zbytek (tak jak je to v receptu). A zapneme na program Sprint.
Řízky "roztáhneme" nožem na plát, naklepeme, osolíme, okořeníme a nejlépe přes noc necháme v ledničce uležet. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme vajíčko,…
Zemiaky uvaríme v šupke a olúpeme, narežeme ich na kocky. Primiešame zeleninu. Na panvici opražíme na kocky narezanú slaninu a pridáme ju k zemiakom. Do výpeku dáme ocot…
Na tradiční dobrý guláš nemusíte jen do hospody. Vyzkoušejte uvařit tento skvělý guláš z poctivého cibulového základu s doměkka podušenými kousky vepřového masa. Guláš…
Kloboučky žampionů plněné vajíčkem, s česnekovým bokem, dušené na směsi zeleniny provoněné rozmarýnem, budou lahodit nejen vašim chuťovým pohárkům, ale i očím. K této…
Kloboučky žampionů plněné vajíčkem, s česnekovým bokem, dušené na směsi zeleniny provoněné rozmarýnem, budou lahodit nejen vašim chuťovým pohárkům, ale i očím. K této…