Krémová batátová polévka s černou čočkou
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji osmažíme dorůžova cibuli, přidáme kmín, zázvor, kurkumu, chvilku restujeme a přidáme pokrájený batát s mrkví. Zalijeme vodou a kokosovým mlékem - jen aby…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji osmažíme dorůžova cibuli, přidáme kmín, zázvor, kurkumu, chvilku restujeme a přidáme pokrájený batát s mrkví. Zalijeme vodou a kokosovým mlékem - jen aby…
Měkké máslo rozmačkáme vidličkou a propojíme se skořicí a sirupem. Ze surovin na těsto vypracujeme pevné těsto a přikryté dáme kynout (toto kváskové těsto bude podle…
Dáme vařit osolenou vodu s libečkem.Z hrubé mouky, vajíčka, trošky soli a vody podle potřeby uděláme hustější těsto, jako na halušky, které přes haluškovač protlačíme…
Květák uvaříme a necháme vychladnout. Potom ho nakrájíme. Pórek nebo cibuli nakrájíme a na trošce oleje na pánvi osmažíme. Přidáme nakrájený květák a prohřejeme.Nakonec…
Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme hodinu kynout.Vykynuté těsto prohněteme, rozdělíme na 3 díly a z každého uděláme…
Cestoviny uvaríme a scedíme.Na oleji restujeme na kolieska nakrájanú cibuľku a cesnak. Pridáme hrášok a 3 min. podusíme.Vmiešame cestoviny a prehrejeme.Na tanieri…
Připravíme jedno celé kuře. Marinádu uděláme z bílého jogurtu, česneku, zázvoru, citrónové šťávy, garam masala, soli, pepře, lžíce medu, tří lžíc cibulkového hummusu a…
Postup – přepis z Praktické hospodyňky 7 dkg slaniny nakrájíme na kostečky, dáme ji rozpustit a přidáme ke 3 žemličkám, namočeným v mléce, které jsme si prolisovaly. …
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, hlívu nadrobno a takhle je osmahneme na oleji. Směs vyškrábneme na plech, přidáme krájené kozí rožky, strouhanou cuketu, rozetřený česnek…
Tradiční vánočka ze šesti pramenů je pravou ozdobou vánočního stolu a symbolem sváteční pohody. Uplést tuto vánočku je umění, které odmění krásně nadýchanou strukturou a…
Cibuli nakrájíme na jemno a vložíme do hrnce společně s masem a kořením.Sušené houby rozdrobíme na drobné kousky a přidáme do hrnce. Podlijeme vodou a dusíme.Dusíme, až…
Všechny suroviny dáme na vál a propracujeme hladké těsto. Uděláme z něj kouli a zabalíme do folie, uložíme na 30 minut do lednice. Pak těsto vyválíme a naplníme…
Kuřecí nohy omyjeme a dáme do pekáčku. V misce smícháme všechny přísady na marinádu - pivo bude pěnit, tak marinádu necháme pár minut vyšumět..Kuřecí nohy přelijeme…
Nejdříve na sádle orestujeme cibulku. Jakmile začne růžovět, přidáme přichystané plátky masa a rychle je všechny opečeme z obou stran. Opečené maso vyjmeme na talíř a do…
Očištěné kloboučky václavek obalíme v hladké mouce, pak je oklepeme od přebytečné mouky a vložíme do rozšlehaných vajec se solí nejprve lupeny dolů, poté svižně otočíme,…
Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky, propláchneme a necháme okapat na sítku. Košťál oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a dáme vařit. Dáme stranou trochu…
Paradajky nakrájame na malé kocky.Pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska, cesnak narezaný na plátky, sekanú bazalku, olej a soľ. Premiešame.Jednotlivé porcie na tanieri…
Zeleninu, máme-li čerstvou, dáme povařit do osolené vody do poloměkka a po vychladnutí nakrájíme na menší dílky.Hlívu natrháme na 1 cm proužky, slaninu a cibuli…
Kuřecí prsíčka nakrájíme na hranolky, přidáme nasekané koření, solamyl, worcester, namletý pepř, česnek rozetřený se solí, grilovací koření, olej a vše promícháme a dáme…
Plátky šunky po obou stranách opečeme a přidáme jemně nakrájenou cibuli. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme 0,3 l bílého vína, přidáme utřený…
Panenku osušíme, osolíme, posypeme Gurmánským italským kořením nebo jiným hrubě mletým kořením. Lehce pokapeme olejem a necháme jeden-dva dny uležet v lednici.Maso…
Sterilované okapané fazolky nakrájíme na nudličky, přidáme jemně nastrouhaný křen, přelijeme zálivkou a podáváme jako přílohu. Zálivku z fazolek upravíme solí, cukrem,…
Brambory oloupeme, rozkrájíme na kousky a opečeme na oleji do zlatova. Potom je osolíme a opepříme. Cibuli a mrkev nakrájíme na kostičky. Maso nakrájíme na tenké plátky…
Okořeněné a lehce naklepané plátky vložíme do máslem vymazané formy, přelijeme lečem, šlehačkou, poklademe plátky másla a pečeme asi 40 minut, před koncem pečení…