Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slovensko-maďarská gulášovka s bramborovými knedlíčky

Poctivá gulášová polévka z hovězí kližky s kapii přijde k chuti a příjemně zasytí. Naši východní sousedi ji rádi konzumují s bramborovými knedlíčky. Tato kombinace je sice neobvyklá, ale chutná skvěle.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

80 min (40 min příprava + 40 min tepelná úprava)

16. 9. 2023 07:32

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 409 kJ / 1 293 kcal
Bílkoviny96,32 g
Tuky30,22 g
Vláknina22,81 g
Cholesterol 394 mg
Sodík 1,14 g
Sůl2,73 g
Sacharidy148,68 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Někomu se bude zdát tako kombinace s bramborovými knedlíčky nezvyklá. To se mi zdálo také, ale moc nám to na Slovensku chutnalo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

20. 9. 2023 19:36

Merylas (moderátorka): Nic se neděje, já už si zvykla, že se nedaří. Ale dneska byl na vině kocourek! :-D Stejně se zbaští! ;-) Já vím, že to bylo na velkém plameni a má se vařit pomaličku, jen probublávat.

Merylas Merylas (moderátorka)

20. 9. 2023 19:10

Veronika.Hrozna: :-) Řekla bych, že vaření trvá jen chvilku a je třeba to hlídat. :-) Já nechám bramborové knedlíky zavařit a pak stáhnu, aby se vařily volněji. Tak třeba příště to už vyjde. :yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

20. 9. 2023 11:48

Merylas (moderátorka): Uvařila jsem je, den dopředu. Dopadlo to jako vždycky, jeden se dokonce rozvařil. Nevadí ! Rozhodně nemám ty krásné uvařené, kulaťoučké zlatíčka, co se válejí u Ruby Room doma, v polévce.:-D Asi jsem to vařila moc prudce a zdržel mě i kocourek, který si chtěl hrát, když jsem je vařila. Možná i dvě minuty déle. Aspoň, že se mám na koho vymluvit!:-D

Merylas Merylas (moderátorka)

19. 9. 2023 18:50

Veronika.Hrozna: Dala bych méně, těch ingrediencí není mnoho a ještě je tam rozpětí u mouky, záleží na bramborách, takže těžko radit. Ale tak jednu malou lžičku. :-K Když se dá hodně, tak by mohly být pak po uvaření tuhé.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

19. 9. 2023 18:19

Merylas (moderátorka): Pozítří je vařím, jseš zlatíčko a jestli to vyjde, tak dám vědět ! Asi 1 PL škrobu??? :-* Konečně se mi jednou nerozvaří, myslím!:-D

RubyRom RubyRom

18. 9. 2023 12:48

Veronika.Hrozna: Tak to nevím, nikdy s tím nemám problém a to je dělám dost často. :-K

Merylas Merylas (moderátorka)

18. 9. 2023 10:25

Veronika.Hrozna: Pomohlo by přidat malinko bramborového škrobu, aby lépe držely pohromadě. Ale ne moc, to by byly zase tuhé. :-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

18. 9. 2023 09:14

RubyRom: Mě se to vždycky u vaření, tak nějak rozleze a nemám chuť to mrazit. Zřídka se povedou, to je asi od brambor, nebo ruce.......:-(

Anna Kocikova Anna Kocikova

17. 9. 2023 10:04

Romi o brambor.knedlíčcích v gulášovce slyším také poprvé,ale moc se mi to líbí:-KZ těch uvařených brambor musí být moc dobré.Díky za recept:yes:Já dělám knedlíčky ze syrových,z těsta na bramboráky:-)

RubyRom RubyRom

16. 9. 2023 19:05

Veronika.Hrozna: Bramborové knedlíky do mrazáku dávám běžně. Většinou dělám vždy plněné s uzeným do zásoby a tyhle malé taky. :-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

16. 9. 2023 18:50

lenka.janatkova (moderátorka): Já se to taky naučila vařit až tady, je to chutné. Jen je škoda, že bramborové knedlíčky nejdou dát do mrazáku, musí být čerstvé a dávám do nich česnekovou pažitku, teda, když naroste. Když nemám, tak hodně petželové natě. ;-)

O gulášovce s knedlíčky slyším poprvé :-) díky za zajímavý recept :-8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: kližka hovězí, sádlo, cibule, sůl, pepř mletý, majoránka, kmín mletý, česnek, paprika sušená sladká, kapie, mouka hladká, brambory, žloutek, sůl, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Slovensko-maďarská gulášovka s bramborovými knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r9Z8