Květákové suflé
Recept ještě nebyl hodnocenVejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky ušleháme v mléce, okořeníme oříškem a solí. Květák dáme vařit do málo osolené vody a vyndáme ho poloměkký a přidáme ho ke…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky ušleháme v mléce, okořeníme oříškem a solí. Květák dáme vařit do málo osolené vody a vyndáme ho poloměkký a přidáme ho ke…
Žampiony nastrouháme na tenké lupínky, slaninu pokrájíme na malinké kostečky, vložíme obojí do pánve s dorůžova na oleji rozehřátou cibulkou a smažíme zaprášené kmínem a…
V hrnci rozpustíme máslo, do rozehřátého másla vysypeme nakrájenou červenou cibuli, na kousky pokrájené houby a na kolečka posekaný kořínek mrkve. Přidáme na chuť trochu…
V hrnci rozpustíme máslo, do rozehřátého másla vysypeme nakrájenou červenou cibuli, na kousky pokrájené houby a na kolečka posekaný kořínek mrkve. Přidáme na chuť trochu…
Z mléka, medu a droždí si uděláme kvásek necháme vzejít. V robotu, nebo míse si smícháme sypké ingredience, přidáme kvásek, olej. Vypracujeme hladké nelepivé těsto a…
Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme rozebraný květák na růžičky a brambory na kousky. Zalijeme vývarem, přidáme zázvor a všechno koření. Vaříme do změknutí.…
I jen pro jednoho můžete vykouzlit skvělý hamburger se sýrem. Od samotné přípravy mletí masa až po kompletování celého hamburgeru, je to vše ve vašich rukách. O to větší…
S pomocí pár ingrediencí vytvoříme šťavnaté a jemné plátky plné chuti. Vepřová krkovice, je prorostlejší maso, které je vhodné na mnoho způsobů přípravy. Tohle je jedna…
Omytý lilek pokrájeíme na silnější kolečka a ta pak na čtvrtiny. Osmažíme v oleji z obou stran a dáme odsát na papírový ubrousek. Na trošce oleje lehce osmahneme…
Syrové růžičky květáku nahrubo nastrouháme, kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky, petrželku nahrubo posekáme. Vše dáme do misky, přilijeme olej, vyklepneme vejce,…
Kuličky obalíme v šunce tak důkladně, aby nebyl vidět sýr.Pak je obalíme v mouce, v osoleném vajíčku a ve strouhance, kam jsme přisypali strouhaný parmazán.V dlani …
Připravte si to pravé krémové italské risotto, s kulatozrnnou rýží arborio, v jarní variantě s čerstvým chřestem a mladým hráškem. Již první sousto příjemně potěší vaše…
Barevný svačinkový salát s rajčaty, vejcem natvrdo, Hermelínem a bazalkou je spojený jemnou majonézou. Nejlépe chutná dobře vychlazený, podávaný s čerstvým a křupavým…
Čínské zelí nakrájíme spolu s rukolou a pórkem, mrkev a celer nastrouháme na hrubé nudličky. Chilli papričku nadrobno nakrájíme - já jsem měla rozmixovanou a naloženou v…
Všechnu zeleninu nakrájíme, osolíme a necháme chvilku odležet. Přidáme slunečnicová semínka a přelijeme zálivkou.
Lilek nakrájíme na kostky, osolíme a necháme chvilku vypotit. Pak ho v cedníku propláchneme pod tekoucí vodou a vysušíme v čisté utěrce. Na lžíci oleje necháme…
Nakrájíme rajčata na plátky. Fazole scedíme a necháme okapat.Cibuli nakrájíme na jemno, smícháme se zálivkou. Přidáme fazole, olivy a necháme odležet.Na talíř upravíme…
Na pánvi rozehřejeme olej, opečeme na něm nadrobno nakrájené šalotky, přidáme uzené maso, promícháváme asi pět minut. Pak smícháme s hořčicí a koprem, mírně osolíme. V…
Chřest má sám o sobě příjemnou chuť, a tak ho můžete podávat prakticky jen tak, jindy doplnit parmezánem. Parmezán lze nahradit okořeněným lahůdkovým droždím, což je…
Salát z grilovaného masa a zeleniny je skvělou volbou pro ty, kteří hledají chutný pokrm plný svěžesti a bohatých chutí. Kombinace šťavnatého grilovaného masa s křupavou…
Střídku chleba rozdrobíme a smícháme s drobně nakrájenou slaninou a cibulkou. Omyté a osušené kuře osolíme i zevnitř a naplníme chlebem. Spíchneme špejlí, aby při…
Špargľu olúpeme a 2 min blanšírujeme v osolenej vriacej vode. Potom ju vyberieme, prelejeme studenou vodou a necháme odkvapkať. Na každý plátok slaniny položíme 2 ks…
Brambory oloupu, nastrouhám na jemném struhadle, přidám všechny ingredience. Promíchám a peču na sádle. Po upečení dám na jednu půlku bramboráku kousek Hermelínu,…
Namíchat maso na hamburgery je vskutku jednoduché. K finálnímu výtvoru pak potřebujete ještě nadýchané bulky, zeleninu a omáčku. Kompletovat to pak může každý podle sebe…