Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Visací zámečky

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Doba přípravy 205 min Doba přípravy: 190 min Doba tepelné úpravy: 15 min

205 min (190 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Na plněné taštičky s ouškem, vypadající jako maličké visací zámky, můžeme použít jakékoliv oblíbené kynuté sladké těsto. Naše zámečky jsou upečené s tuhými švestkovými povidly vevnitř, která sladké pečivo chuťově příjemně doplňují.

Suroviny pro 16 kusů

16kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 540 kJ /
2 997 kcal
Bílkoviny65,69 g
Tuky93,13 g
Vláknina16,20 g
Cholesterol 202 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,11 g
Sacharidy465,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na kvásek omládek v menší misce dobře promícháme, pak beze zbytku vyškrábneme do formy pekárny a v zavřené pekárně necháme 45 minut kynout. Krok 2: K hotovému omládku přidáme do formy pekárny zbytek surovin (nejprve tekuté, pak suché) a programem bez předehřevu necháme pekárnu uhníst hladké těsto. Krok 3: Pak pekárnu vypneme a v zavřené necháme těsto hodinu kynout. Krok 4: Po vykynutí těsto na stole propracujeme, rozdělíme na 14-16 dílů a z každého uděláme bulku, kterou necháme asi 15 minut kynout. Každou bulku pak rozválíme na nevelký ovál, kterému na polovině nařízneme ouško. Na druhou polovinu oválu těsta dáme lžičku povidel a uvolněný plátek těsta přes ně svrchu přehneme (foto postup). Krok 5: Okraje dobře přimáčkneme vidličkou a zámečky uložíme kynout na dva plechy s pečícím papírem kynout. Po 25-40 minutách kynutí zámečky potřeme zbytkem vejce (můžeme je sypnout celým mákem) a oba plechy najednou dáme péct do rozehřáté trouby (horkovzduch 180°C / 15-18 minut). Krok 6: Hotové zámečky můžete před podáváním pocukrovat, ale jsou výborné i bez posypu.

Zveřejněno 7. 9. 2023

Poznámka autorky cathleen

Tento a další moje recepty najdete u mě na webu www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Visací zámečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYZpr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Visací zámečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYZpr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Anna Kocikova: děkuju! :-K

Moc se mi líbí název,recept i fotopostup:-KIvi díky;-)Já si docela dobře dovedu představit jako rychlou slanou verzi kolečko nějaké dobré klobásy:-)

Marie Svarcova: díky, Maruško, to víš, že mají! :yes::yes: Pekla jsem to vnukovi, navlíknul si jich pár za ouško na prst a vyběhl to dlabat do zahrady :-D

RubyRom: děkuju :-) To tvarování by šlo určitě i naslano - třeba s náplní ze zelí a uzeného masa...?

Moc krásné, dobrý nápad :yes:

:-)<3:yes::yes: moc pěkný recept a krásné, zajímavé provedení ;-) z toho musí mít děti radost :-K

mika59: děkuju :-*

Krásná práce:yes::yes::yes:

Suroviny:
voda, sladěnka, mouka hladká, droždí čerstvé, voda, sůl, vejce, cukr, sádlo, mouka hladká, povidla švestková, rum

Přidat fotografie receptu