Kynuté cuketové knedlíky
Cuketa je v kuchyni neuvěřitelně variabilní, a vzhledem k tomu, že ji s úspěchem vypěstuje i zahradník začátečník a to v množství větším než malém, stala se tahle zelenina hitem našich zahrádek. A tak došlo k tomu, že skončila i v knedlíku.
Suroviny pro 1 porce
1 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 8 112 kJ / 1 939 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,03 g |
Tuky | 14,04 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 264 mg |
Sodík | 143 mg |
Sůl | 0,29 g |
Sacharidy | 379,88 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Těsto malinko lepí, přece je jen jiné. Chutí ale hodně podobné klasickým knedlíkům. Recept je pro ty, co už nevědí co s cuketou. To mléko přidávejte pomalu, každá cuketa je jinak vodnatá.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 9. 2023 20:18
Marie Svarcova: RubyRom: Děkuji vám
13. 9. 2023 17:44
recept se mi líbí
13. 9. 2023 17:44
Moc pěkné knedle, děkuji za inspiraci.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 17 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 17 hodinami
Banana split
Přidáno před 17 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 1 hodinou
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 1 hodinou
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 1 hodinou
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 4 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 4 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 7 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 7 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 8 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 9 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat dobrý houskový knedlík? Uvařte ho z kynutého těsta. Klasický recept nezklame, knedlíky se zaručeně povedou
Proč praskne knedlík při vaření. Máme pro vás jednoduché triky, jak tomu předejít
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Další recepty
Suroviny: cuketa, mouka hrubá, vejce, droždí sušené, sůl, cukr, mléko
Kynuté cuketové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBr02
3 názory