Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sůl - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Královský řízek

Královský řízek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Plátky masa naklepeme, osolíme a potřeme bílým jogurtem z obou stran. Rozválíme kukuřičné lupínky a řízek v nich obalíme, dále smažíme podle zvyku. Jako přílohu podáváme…

ami.pea

60 min

Pravé italské tagliatelle

Pravé italské tagliatelle

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Široké nudle vyráběné podle tradičního italského receptu z čerstvých vajec a kvalitní mouky se skvěle hodí k masovými omáčkám i lehkým zeleninovým receptům. Užijte si…

Bibinka

40 min

Vepřová kýta s brokolicí

Vepřová kýta s brokolicí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Vepřové plátky mírně naklepeme a osolíme. Na oleji si zpěníme cibulku a plátky orestujeme. Přidáme na drobnější kousky nakrájenou polovinu brokolice, opepříme, podlejeme…

babrli

90 min

Babiččiny vdolky II

Babiččiny vdolky II

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Tradiční české vdolky se těší oblibě zejména v období svátků a oslav. Jsou nadýchané a jemné. Podávat je můžete s povidly, tvarohem, marmeládou nebo šlehačkou.…

Marta21

25 min

Zajíc na víně

Zajíc na víně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Na slanině osmahneme cibule, vložime naporcovaného zajíce, okořeníme, po chvíli podlijeme a dusíme doměkka. Maso vyndáme, omáčku zaprášíme moukou, přidáme víno a podle…

Lahodné pokušení

Lahodné pokušení

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a opepříme, osolíme. Připravíme si pánev a pekáč nebo zapékací mísu. Maso obalíme v hladké mouce, potom ve vajíčku a na pánvi…

M.Valtrova

80 min

Obložené mísy k volbám

Obložené mísy k volbám

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Vejce uvařit natvrdo, vychladit. Odkrojí se spodní část, vydlabat žloutek. Rajčatům odkrojit větší špičku tak, aby z ní bylo možné udělat klobouček na vajíčku. Žloutky…

Bramborové tyčky se sýrem

Bramborové tyčky se sýrem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, pak tuhé a necháme vymísit těsto (můžeme použít program Těsto, ale opravdu jen na umíchání, protože delším kynutím bramborové…

Těstoviny s houbami a pečeným masem

Těstoviny s houbami a pečeným masem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka.Na oleji zpěníme kostičky cibule, přidáme očištěné kousky hub, osolíme, okmínujeme a podusíme doměkka.Upečené maso nakrájíme na…

Ježek s plným bříškem

Ježek s plným bříškem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Mleté maso smícháme s kořením a vejcem, hmotu obalíme okolo uvařeného oloupaného ;) vejce, vytvarujeme do tvaru ježečka a dáme péct. Po upečení (cca 20min. na 220°C)…

Okurková polévka

Okurková polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek, kopr, petrželku a nakrájené okurky.Přilijeme vodu se zeleninovým bujónem, necháme vařit, dokud okurky nezměknou.Přidáme tavený…

piskaa

35 min

Pelmeně s petrželkovou omáčkou

Pelmeně s petrželkovou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Pelmeně patří mezi tradiční pokrmy ruské a jí blízké kuchyně. Jedná se o ve vodě vařené knedlíčky plněné zpravidla masovou směsí. K nim pak můžeme servírovat lahodnou…

Eliza

195 min

Pelmeně s petrželkovou omáčkou

Pelmeně s petrželkovou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Pelmeně patří mezi tradiční pokrmy ruské a jí blízké kuchyně. Jedná se o ve vodě vařené knedlíčky plněné zpravidla masovou směsí. K nim pak můžeme servírovat lahodnou…

Eliza

195 min

Pelmeně s petrželkovou omáčkou

Pelmeně s petrželkovou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Pelmeně patří mezi tradiční pokrmy ruské a jí blízké kuchyně. Jedná se o ve vodě vařené knedlíčky plněné zpravidla masovou směsí. K nim pak můžeme servírovat lahodnou…

Eliza

195 min

Bílá polévka z hlívy ústřičné

Bílá polévka z hlívy ústřičné

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Hlívu nakrájíme na nudličky a osmažíme ji dohněda na másle. Zasypeme moukou, prosmažíme a zalijeme vývarem. Uvedeme k varu a vaříme doměkka (resp. na skus). Přidáme…

Křupkavé řízky

Křupkavé řízky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Prsa obalíme v trojobalu, a pak obalíme znova ve vejci a ve strouhance. Osmažíme a podáváme s bramborama, kaší, hranolkama...........

Ražniči v pomalém hrnci

Ražniči v pomalém hrnci

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Maso nakrájíme na kostky a naložíme do marinády, nejlépe přes noc.Cibuli nakrájíme na půlkolečka, papriky, rajčata a lovecký salám nakrájíme na kostky.Maso se zeleninou…

Gabina

240 min

1 390 391 392 393 394 2146