Plněný velikonoční řízek
Recept ještě nebyl hodnocenŘízek jistě patří mezi oblíbené pokrmy, jak na všední, tak i sváteční den. S příchodem jara máme možnost řízky obohatit o náplň z listů čerstvé kopřivy, ke kterým…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Řízek jistě patří mezi oblíbené pokrmy, jak na všední, tak i sváteční den. S příchodem jara máme možnost řízky obohatit o náplň z listů čerstvé kopřivy, ke kterým…
Jako velikonoční pohoštění můžeme podávat krásný slaný dort, který připravíme z vajec, sterilované zeleniny, slaniny, šunky a sýra. Vše zalijeme dvěma vrstvami želatiny…
Kdo má rád nádivky, pochutná si i na této slané buchtě z mladých kopřiv. Všechny ingredience se spolu skvěle doplňují. Tohle zeleninové jídlo zlepšuje jarní náladu a…
Ačkoliv polníček přidáváme nejčastěji do různých salátů, můžeme ho použít také pro přípravu velmi dobré polévky. Jednoduchou polévku krátce povaříme, zjemníme smetanou a…
Bezlepkový koláč z quinoi a červené čočky je nadupaný vlákninou, ochucený provensálskými bylinkami a velice chutný. Čočka i quinoa v základu se postarají o vláčnost,…
Lahodné těstoviny se sýrovou omáčkou a rajčatovou směsí uvaříme během chvilky. Sýrovou omáčku připravíme přidáním sýra a smetany do bešamelového základu. Rajčata…
Tuto jednoduchou a dobrou polévku uvaříme z křupavých ředkviček a vajec. Na přípravě není nic složitého. Na závěr v polévce necháme rozpustit tvrdý sýr a podáváme ji s…
Tenký plát rozpuštěného sýra, lahodná pomazánka a kvalitní šunka tvoří chuťově vyvážený předkrm i pohoštění pro každou příležitost. Nejenže skvěle vypadá na slavnostním…
Plátky vepřové kýty plněné barevnou zeleninou a sýrem rozhodně stojí za vyzkoušení. Smetanová omáčka s jemným medvědím česnekem jen dodává jídlu další barevnost a…
Holandský řízek je z mletého vepřového masa a sýru. Šťavnatý a křehký, plný chuti. Přidejte do masové směsi pro tentokrát čerstvý medvědí česnek a dozlatova usmažené…
Zapékanky mají v oblibě hlavně naší polští sousedé. Jejich příprava je opravdu snadná a jsou velice variabilní. Je jen na vás, s jakou směsí je zapečete. Vyzkoušejte…
Těstoviny s tuňákem a zeleninou tvoří chutný salát, který se hodí jako lehká večeře. Šťáva z tuňáka těstoviny krásně obalí, propojí chutě a doplní křupavost ředkviček,…
Tipů na bleskové večeře není nikdy dost. Bramborové noky (gnocchi) koupíte hotové téměř v každém obchodě, ale domácím se mohou jen stěží vyrovnat. Během chvilky k nim…
Připravte pro své blízké typicky jarní jednohubky, které ozvláštní vaši oslavu. Pomazánka z medvědího česneku, ozdobená kouskem pistácie a strouhaným sýrem, bude ze…
Prima nápad na zužitkování vajec a využití sezónní bylinky jsou vařená vejce obalená v zeleninovo - sýrové směsi, doplněná medvědím česnekem a usmažená ve vyšší vrstvě…
Kuřecí maso je velmi snadné na přípravu a proto je oblíbenou surovinou. Lze z něj však připravit i velmi netradiční pokrm. Třeba tato tříbarevná nádivka pečená ve formě…
Jednoduché slané pečivo z listového těsta, hotové za pár minut. Můžete s ním pohostit nečekanou návštěvu, nebo si ho připravit navečer ke sledování dobrého filmu.…
Koláč, ve stylu pizzy, je díky základu z květáku nízkokalorický a tudíž jej bez obav můžete připravit nejen pro diabetiky, ale také když držíte redukční dietu. Květákový…
Koláč, ve stylu pizzy, je díky základu z květáku nízkokalorický a tudíž jej bez obav můžete připravit nejen pro diabetiky, ale také když držíte redukční dietu. Květákový…
Jednoduchý salát s cibulí, ředkvičkami a zálivkou z vinného octa, netradičně doplněný křupavými smaženými sýrovými kroketami, můžete podávat jako lehký oběd či večeři.…
Tento jednoduchý oběd zachutná i těm, kdo brokolici nemají příliš v lásce. Smaženého platýse podáváme s nočky, které připravíme ze šťouchaných brambor a brokolice. Díky…
Palačinky nemusí být pouze sladké, naplnit je můžeme také slanou náplní. Tenké palačinky, naplněné špenátovou náplní s nivou a eidamem, budou potěšením pro vaše chuťové…
Slané koláče jsou skvělou svačinkou nebo večeří. Tento slaný koláč vás svojí vůní přenese do slunné Itálie. Koláč z listového těsta, s rajčaty a mozzarellou, není nijak…
Krakonošův bramborákový nákyp je poctivá horská dobrota, která voní po česneku, slanině a houbách. Kombinuje křupavý bramborák s jemným nákypem a vytváří syté jídlo…