Zapečená brokolice s bramborami, sýrem a smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenZapečená jídla z jednoho pekáčku jsou velmi oblíbená. Brokolice, brambory a aromatický sýr se pro tuto úpravu velmi dobře hodí. Navíc s bešamelem si skvěle rozumí. Za…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 573 kJ / 376 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 30,00 g |
| – nasycené | 20,00 g |
| – nenasycené | 10,00 g |
| –– mononenasycené | 9,00 g |
| –– polynenasycené | 1,00 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 100 mg |
| Sodík | 1,00 g |
| Sůl | 2,50 g |
| Sacharidy | 1,50 g |
| – cukry | 1,50 g |
| ––– laktóza | 1,25 g |
Zapečená jídla z jednoho pekáčku jsou velmi oblíbená. Brokolice, brambory a aromatický sýr se pro tuto úpravu velmi dobře hodí. Navíc s bešamelem si skvěle rozumí. Za…
Z Mexika pochází oblíbená quesadilla, naplněná tortilla se sýrem, přehnutá na polovinu a opečená na pánvi. Tortillu můžete naplnit tím, co máte rádi, fantazii se meze…
Cordon bleu je recept původem z Francie. Za jeho skvělou chutí stojí kombinace telecího masa, šunky a sýra. Šunka a sýr se vloží do kapsy z masa, ta se poté obalí v…
Mleté maso velmi často zapékáme se smetanou a různým kořením. Šetříme tím čas a navíc máme jistotu, že pokrm nebude vysušený, bude šťavnatý a velikost porce si nabere…
Snadný a chutný pokrm hotový během pár chvil. Přesně to jsou zapečené plněné žampiony. V jejich kloboučcích se skrývá náplň ze smetany, sýra a šunky. Vše dochutí…
Avokádo je velmi výživné a plné zdraví prospěšných látek. Během chvilky z něj připravíme lahodnou zdravou svačinku. Stačí ho promíchat s pomazánkovým máslem, dochutit a…
Gothaj nakrájíme na širší plátky. Všechny suroviny na těstíčko smícháme a vyšleháme v hustší konzistenci. Kolečka salámu (nebo vepřový lunchmeat) obalíme v těstíčku.…
Listy šalátu opláchneme a dobre osušíme.Uhorku po dĺžke nastrúhame škrabkou na zemiaky na tenučké plátky.Paradajky narežeme na polovice.Plátky Ementálu narežeme tiež na…
Připravte rodině lehké zeleninové jídlo z brokolice. S rajčaty a závějí kvalitního zapečeného sýra bude neodolatelná i pro zapřisáhlé milovníky masité potravy. Přidejte…
Sýrová roláda je dokonalou kombinací jemného sýra, lahodné náplně a atraktivního vzhledu, který zaujme na první pohled. Tento snadný a rychlý recept je ideální na oslavy…
Vaječné omelety jsou rychlovky, které dokonale zasytí a snesou velkou dávku improvizace. V tomto receptu jsme do rozkvedlaných vajíček přidali strouhaný sýr a rajče a…
Všechno dáme do mísy a připravujeme těsto, dáme ho zabalené ve fólii na hodinku do lednice.Pak vyválíme tenkou placku, vykrájíme tyčky, potřeme rozšlehaným bílkem s…
V těchto snadných zapečených těstovinách hravě schováte vařenou brokolici a naservírujete ji například dětem v podobě, která jim jistě zachutná. Se strouhaným sýrem…
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky (není potřeba je předvařovat). Zapékací misku vymažeme olejem.Na dno zapékací mísy dáme polovinu brambor, rovnoměrně…
Oblíbeným obědem z jednoho pekáčku jsou bez debat francouzské brambory. Plátky syrových brambor proložené sýrem, restovanou směsí s anglickou slaninou a zalité smetanou,…
1. Chorizo a cibulky nasekáme nadrobno, ementál nastrouháme. 2. Ze všech surovin vypracujeme těsto a ručním šlehačem prošleháme, aby se všechny ingredience řádně…
Pomazánka, co bude chutnat všem. Taková je tato směs plná sýru, salámu, vajíčka a papriky. K dochucení postačí trocha bylinek, třeba petrželka nebo pažitka. Na plátku…
Zapékané brambory jsou skvělé a snadné jídlo, do kterého můžeme přidat různé suroviny podle naší chuti. Tentokrát vrstvy brambor proložíme šunkou a sýrem a celé to…
Dejte vařit vodu. Jakmile začne vařit, vhoďte do ní 2 rajčata, která jsme nařízli do kříže, aby šla pak lépe sloupnout. Po 1 min. vylovte a sloupněte slupku. Mezitím…
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme. Na každý položíme plátek slaniny a proužek sýra (Hermelín, Niva, ementál dle chuti). Stočíme do rolky a zpevníme párátkem.…
Teľcie plece rozrežeme tak, aby vznikol plát, ktorý budeme môcť naplniť a zrolovať. Mäso posolíme, okoreníme, skrútime do rolády a v potravinárskej fólii uložíme do…
Sýr nakrájíme na nudličky nebo nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, nadrobno nakrájenou jarní cibulku, kapii a vejce.Jogurt si z…
Portobello je dobrou volbou pro milovníky bezmasých pokrmů, kteří touží po plné, výrazné chuti. Tato velká masitá houba opečená do zlatova, se svou šťavnatostí a…
Zapékané brambory pokryté zlatavou vrstvou rozpečeného sýra jsou oblíbená dobrota, kterou můžeme podávat samostatně, nebo jako vydatnou přílohu. Přidat k nim můžeme…