Medailonky s omáčkou z ementálu a žampionů

Eliza Kuchařka:

Doba přípravy: 40 minut PT0H40M 4 porce Vepřové maso 15 názorů

518

Suroviny

600 g panenky
250 g žampiónů
1 malá cibule
100 g ementálu (nebo jiného sýra dle chuti)
100 ml smetany na vaření
pažitka
vývar
máslo
hladká mouka
olej
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na medailonky, naklepeme hranou dlaně, osolíme, opepříme, potřeme olejem, zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladu odležet (nejlépe do druhého dne).

  2. V kastrůlku smícháme po lžíci másla a oleje, zasklovatíme cibuli, zasypeme vrchovatou lžící mouky, prosmahneme a zalijeme studeným vývarem. Uvedeme k varu, rozšleháme na hladkou omáčku, snížíme teplotu a přidáme jemně nastrouhaný sýr. Necháme probublávat nejméně 20 minut.

  3. Mezitím osmažíme plátky žampiónů na másle a spolu se smetanou a nasekanou pažitkou přidáme do hotové omáčky.

  4. Vepřové medailonky zprudka opečeme na pánvi (cca 5 minut z každé strany) a podáváme se žampiónovou omáčkou.

Poznámka

Příloha záleží na individuální chuti, vhodné jsou noky, těstoviny, rýže...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Medailonky s omáčkou z ementálu a žampionů

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Velice pěkný recept,a fotky parádní dávám bod a vyzkouším,houby já můžu.;-):yes:

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Eli,ty vždy zaujmeš.:-OMáš to krásné.;-)Vaříš z ingrediencí,které máme rádi.:-pPosílám bod.

    Odpovědět

  • slune815 slune815

    Eli fakt úžasný, já vařím děsně ráda, ale často bojuju s tím, co uvařit. Prošla jsem celé tvé recepty a spoustu jsem si jich uložila k vyzkoušení, vaříš hodně podobně naším chutím, tak už se těším, až chlapy překvapím něčím novým. Pak dám vědět, jak dopadly další receptíky.:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tohle sice znám, ale ani jsem to neobodovala, chyba!!!:-D:-p:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    To mě hrozně těší, díky. :-K

    Odpovědět

  • slune815 slune815

    Zrovna jsme dojedli, moje dítě normálně houby nemusí, ale tuhle omáčku vymetl a ještě se olizuje, dávám bodíka je to fakt super.:-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jéé, to jsem ráda, že jste to vytáhli...já prostě miluju kombinaci dobře připraveného masa, ementálu a žampiónů... Jedna z mých nejoblíbenějších.
    Na zítra mám také naloženou panenku, tentokrát po středomořsku, tak pokud se povede, budu se moct podělit o recept...;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    to je krasny receptik...a tie fotky...krasne ako vzdy

    Odpovědět

  • evaburvalova evaburvalova

    :-p opravdu moc dobré, tleskám :yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, recept se mi líbí, zajímavá kombinace žampiónů s ementálem, už mám v oblíbených a určitě vyzkouším;-). Standardně krásně nafocené;-):yes:. Posílám pátý bodík.:-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Bezvadný recept, jako vždy krásné foto a perfektní úprava jídla. Bod. :-))

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Elizo, panenku milujeme a ještě když jsou v receptu nakombinované takové dobroty, jako žampiony, emantál a smetana, pak to nebude mít chybu!:-p
    Bodíka posílám a vyzkouším!:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Elizo:-)jak vidím medailonky,vím že to jsi ty a že to bude stát za to:-p:-p.Tuhle kombinaci omáčky mám taky ráda,ale bohužel jsem na to doma sama(manžel by to chtěl bez sýra a smetany a syn zase bez žampionů;-().Tak si takové dobrůtky vařím jen když jsem sama a pak si je taky náááležitě vychutnám;-):-D.Dělám s kuřecím,a nebo jen tak bez masa,k tomu italský těstoviny:-p:-p:-p-slintám:-8.Posílám ti velkou boďku a začínám potajmu přemýšlet jak se k vám nenápadně dostat na oběd;-):-D:-))

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jani, díky za bodík :-). Nám hrozně chutná kombinace opečených žampiónů a ementálu, někdy vyzkoušej - to se nedá popsat...:-p Myslím, že s jiným sýrem a jinými houbami by to už nebylo úplně ono. Ne, že by to nebylo dobré, ale tyhle dvě suroviny se tak skvěle chuťově doplňují...

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Eli, dneska jsem taky dělala medailonky, jen bez sýru a s rýží. Byla to taková rychlovka, ty žampiony, to je takový univerzál, když nejsou hříbky z lesa, ale bylo to moc dobré;-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: veprove medailonky na zampionech uprava zampionu recepty ze žampionů vepřové medailonky se žampiony vepřové medailonky recepty z žampionů vepřové medailonky recept co uvařit ze žampionů co uvařit z žampiónů krůtí medailonky kuřecí medailonky s omáčkou z hříbků vepřové medailonky s žampiony vepřové medailonky se smetanovou omáčkou co ze žampiónu omačka ze žampionu kruti medailonky na zampionech co z žampionů omáčka z žampionů vepřové medailonky se smetanou vepřové medailonky s rýží recept

Zapomněl/a jsem heslo