

Medailonky s omáčkou z ementálu a žampionů
Suroviny 4 porce
- 600 g panenky
- 250 g žampiónů
- 1 malá cibule
- 100 g ementálu (nebo jiného sýra dle chuti)
- 100 ml smetany na vaření
- pažitka
- vývar
- máslo
- hladká mouka
- olej
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na medailonky, naklepeme hranou dlaně, osolíme, opepříme, potřeme olejem, zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladu odležet (nejlépe do druhého dne).
V kastrůlku smícháme po lžíci másla a oleje, zasklovatíme cibuli, zasypeme vrchovatou lžící mouky, prosmahneme a zalijeme studeným vývarem. Uvedeme k varu, rozšleháme na hladkou omáčku, snížíme teplotu a přidáme jemně nastrouhaný sýr. Necháme probublávat nejméně 20 minut.
Mezitím osmažíme plátky žampiónů na másle a spolu se smetanou a nasekanou pažitkou přidáme do hotové omáčky.
Vepřové medailonky zprudka opečeme na pánvi (cca 5 minut z každé strany) a podáváme se žampiónovou omáčkou.
Poznámka od kuchařky
Příloha záleží na individuální chuti, vhodné jsou noky, těstoviny, rýže...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Medailonky s omáčkou z ementálu a žampionů
-
Dnes jsem vařila a je to výborné
pochutnali jsme si moc, přílohu jsem dělala brambory.
-
Velice pěkný recept,a fotky parádní dávám bod a vyzkouším,houby já můžu.
-
Eli,ty vždy zaujmeš.
Máš to krásné.
Vaříš z ingrediencí,které máme rádi.
Posílám bod.
-
Eli fakt úžasný, já vařím děsně ráda, ale často bojuju s tím, co uvařit. Prošla jsem celé tvé recepty a spoustu jsem si jich uložila k vyzkoušení, vaříš hodně podobně naším chutím, tak už se těším, až chlapy překvapím něčím novým. Pak dám vědět, jak dopadly další receptíky.
-
Tohle sice znám, ale ani jsem to neobodovala, chyba!!!
-
To mě hrozně těší, díky.
-
Zrovna jsme dojedli, moje dítě normálně houby nemusí, ale tuhle omáčku vymetl a ještě se olizuje, dávám bodíka je to fakt super.
-
Jéé, to jsem ráda, že jste to vytáhli...já prostě miluju kombinaci dobře připraveného masa, ementálu a žampiónů... Jedna z mých nejoblíbenějších.
Na zítra mám také naloženou panenku, tentokrát po středomořsku, tak pokud se povede, budu se moct podělit o recept... -
to je krasny receptik...a tie fotky...krasne ako vzdy
-
opravdu moc dobré, tleskám
-
Eli, recept se mi líbí, zajímavá kombinace žampiónů s ementálem, už mám v oblíbených a určitě vyzkouším
. Standardně krásně nafocené
. Posílám pátý bodík.
-
Bezvadný recept, jako vždy krásné foto a perfektní úprava jídla. Bod.
-
Elizo, panenku milujeme a ještě když jsou v receptu nakombinované takové dobroty, jako žampiony, emantál a smetana, pak to nebude mít chybu!
Bodíka posílám a vyzkouším! -
Elizo
jak vidím medailonky,vím že to jsi ty a že to bude stát za to
.Tuhle kombinaci omáčky mám taky ráda,ale bohužel jsem na to doma sama(manžel by to chtěl bez sýra a smetany a syn zase bez žampionů
).Tak si takové dobrůtky vařím jen když jsem sama a pak si je taky náááležitě vychutnám
.Dělám s kuřecím,a nebo jen tak bez masa,k tomu italský těstoviny
-slintám
.Posílám ti velkou boďku a začínám potajmu přemýšlet jak se k vám nenápadně dostat na oběd
-
Jani, díky za bodík
. Nám hrozně chutná kombinace opečených žampiónů a ementálu, někdy vyzkoušej - to se nedá popsat...
Myslím, že s jiným sýrem a jinými houbami by to už nebylo úplně ono. Ne, že by to nebylo dobré, ale tyhle dvě suroviny se tak skvěle chuťově doplňují...