Ořechové trubičky
Recept ještě nebyl hodnocenMezi velmi oblíbené vánoční cukroví patří plněné trubičky. Tradičně se dělají dvě varianty těsta - medové nebo ořechové. My pro vás máme recept na to ořechové, které je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 0 kJ / 0 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Mezi velmi oblíbené vánoční cukroví patří plněné trubičky. Tradičně se dělají dvě varianty těsta - medové nebo ořechové. My pro vás máme recept na to ořechové, které je…
Oblíbené plněné cukroví, které nesmí na vánoční tabuli chybět. Jednoduché těsto plné medové chuti namotáme na kovové trubičky. Po upečení je namáčíme v čokoládě, můžeme…
Ochutnejte tyto trubičky plněné výbornou jemnou, karamelovou náplní ze Salka a másla. Nejlepší jsou pár dní odleželé, ale chutnají i hned po naplnění. Udělat je můžete…
Trubičky patří na Vánoce mezi oblíbené cukroví. Trubičky z kakaového těsta naplníme oblíbeným krémem nebo pařížskou šlehačkou, namočíme do čokolády a zdobíme dle…
Horké letní dny si žádají dezerty osvěžující, lehké a plné ovoce. Ale nemusí to být zrovna koláče či bublaniny. Vyzkoušejte třeba tyto luxusně vypadající poháry, kdy…
Zhotovení plněných trubiček vyžaduje trochu šikovnosti a trpělivost. Výsledkem ale bude cukroví, které se na slavnostním stole bude krásně vyjímat. Jeho chuť pak…
Nejdříve třikrát obkreslíme dno dortové formy a vystřihneme. Troubu zapneme na 180 °C. Do jedné mísy dáme bílky a ušleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem utřeme do pěny,…
Chystáte-li letní oslavu, tento dort bude to pravé. Dortové korpusy z litého těsta, promazané jemným tvarohovým krémem, ozdobené čerstvým ovocem a přelité lesklou…
Dort se spoustou ovoce zalitého v průzračném želé je malé mistrovské dílo. Díky našemu receptu ho krok za krokem vykouzlíte i vy. Ovoce můžete obměňovat dle chuti nebo…
Nejdříve ustřihneme 4 kusy pečícího papíru o délce 32 cm, šířky 27 cm. Vezmeme 2 formy o délce 25 cm, šířce 21 cm, po bocích vytřeme tukem a přilepíme do nich pečící…
Uvaříme silnou instantní kávu a nalijeme do ní trochu rumu, necháme vychladnout.Ušleháme pomazánkové máslo s cukrem a zakysanou smetanou, přidáme do tuha ušlehanou…
Upeceme korpus, vychladly rozrizneme a pokapeme vodou s rumem. Druhy den potřeme merunkovou marmeladou, natreme kremem, priklopime.Cely dort i boky pomažeme kremem.…
Mouku se solí vysypeme do mísy, přidáme povolené máslo, žloutky a kefír a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout v lednici,…
Čokoládu se smetanou vložte do kastrůlku a rozehřejte. Když přijde směs k varu, míchejte ji asi 1 minutu a poté odstavte. Ganache nechte ztuhnout, nejlépe přes noc v…
Chcete upéct vlastnoručně vyrobený dort na dětskou oslavu? Začněte třeba s tímto receptem. Jednoduchý korpus doplňuje čokoládová ganache a oblíbená marmeláda. Dort pak…
Banán oloupeme, rozkrojíme na malé kousky nebo napůl. Vložíme do talíře. Přidáme kopečky libovolné zmrzliny, ozdobíme šlehačkou, posypeme ořechy, kakaem nebo hoblinkami.…
Vyšleháme vejce s cukrem a postupně přidáme horkou vodu (rozpustí cukr). Šleháme co nejdéle, čím našlehanější vejce budou, tím křehčí bude těsto. Mouku prosejeme,…
myslím že na klasiku není třeba,vkládám pro inspiraci
Ušlehejte 1 šlehačku. Dortovou formu potřete po obvodu dna proužkem šlehačky a formu po obvodu vyplňte trubičkami (žlutohnědé pruhované) nebo cukrářskými piškoty. …
Vyšleháme vejce, cukr a tuk. Pak přidáme mouku, prášek , olej a vodu. Dáme na vymazaný a vysypaný plech, pečeme na 180stupňů 45 minut. Po vychladnutí korpus rozkrájíme…
Těsto: Ušleháme žloutky s půlkou cukru dohusta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva. Během šlehání žloutků si ušleháme bílky s druhou půlkou cukru v míse,…
Na tento dort musíme upéci 2 nižší korpusy, proto děláme těsto z 1 a 1/2 dávky. Je to proto, abychom snadněji vykrajovali dílky tělíčka a křídel motýla. Žloutky utřeme…