Jahodovo-čokoládová bábovka
Recept ještě nebyl hodnocenBábovka je jeden z nejoblíbenějších moučníků na našich stolech. Tato, z našeho receptu, je dobře upečená, na povrchu zlatavá a uvnitř skrývá kousky ovoce a čokolády.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bábovka je jeden z nejoblíbenějších moučníků na našich stolech. Tato, z našeho receptu, je dobře upečená, na povrchu zlatavá a uvnitř skrývá kousky ovoce a čokolády.…
K pohodovým chvílím u hrnečku dobré kávy patří samozřejmě dobrý sladký dezert. Opravdu výbornou makovou bábovku zvládnou upéct i začátečníci a navíc ji připravíte zcela…
Řezy, které se liší barvou použitého Vitacitu. Ale vždy dobré, nakyslé, pikantní a vonící po ovoci. Tvarohová náplň moučník zvlhčí a vrchní želé i náležitě ochutí. Je to…
Borůvky patří mezi nejzdravější ovoce. Tyto krásně tmavě fialové kuličky jsou plné vitaminu C a dalších antioxidantů. Pokud si je sami nasbíráme v lese, uděláme pro své…
Výborné nedělní zákusky nemusí být složité na přípravu. Zkuste klasický, marmeládou proložený medový perník na plech. Uvidíte že se setká s úspěchem u vašich strávníků.…
Oříšků, kokosu a sušeného ovoce plné kuličky potěší každého, kdo má rád kombinaci těchto chutí. Jejich příprava je velmi snadná, těsto stačí nechat odležet v lednici,…
Hrníčková bábovka, to je klasika, která nikdy neomrzí. Dvoubarevná, krásně vláčná a hojně posypaná moučkovým cukrem. Tento snadný moučník můžou připravit i ti, kteří s…
Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Zapneme troubu a předehřejeme na 160 °C.Sypké suroviny na těsto promícháme v míse a pak přidáme vejce, olej a…
Nudle uvaříme ve větším množství osolené vody podle návodu.Po uvaření je scedíme, dáme do misky, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme.Vložíme do vymazané a strouhankou…
Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Zapneme troubu a necháme ji předehřát na 180 °C.Do mísy vlijeme jogurt, kelímkem od jogurtu odměříme množství…
Dokřupava osmažené bramboráky jsou oblíbenou přílohou i večeří. Tentokrát je ochutíme trochu jinak než obvykle. Místo klasického česneku použijeme aromatický a chuťově…
Všetky prísady dobre prešľaháme a cesto vylejeme do vymasteného plechu.Na cesto poukladáme čerešne.Pečieme pri teplote okolo 180 °C asi 40 minút.Upečený koláč…
Koláč s více vrstvami udělá radost dětem i dospělým. Korpus je s příchuti kávy a kokosu, na něm pikantní marmeláda, poté jemný vanilkový tvarohový krém a úplně nahoře…
Kynutý třešňový koláč je tradiční pochoutka, která přináší do vaší kuchyně vůni domácího pečení. Tento koláč spojuje vláčné a nadýchané kynuté těsto s bohatou vrstvou…
Klasická bábovka bude chutnat ještě lépe, když ji ochutíme čerstvým rybízem. Kuličky červeného rybízu, ukryté v dobrém vláčném těstě, při ochutnání příjemně překvapí…
Smícháme sádlo s nadrobno nasekanými bylinkami, hořčicí a utřeným česnekem.Nenaklapené maso na okrajích prořízneme aby se nekroutilo, osolíme a opepříme.Vzniklou…
Máte možnost získat domácího králíka? A váháte nad jeho úpravou? Zkuste variantu s houbovo - smetanovou omáčkou podle osvědčeného receptu. Skvělé jemné maso a lahodná…
Dejte si po obědě bábovku. Takovou tu správně jemnou, vláčnou a rozplývající se na jazyku. Můžete zkusit tuto, podle rodinného receptu autorky. Postupujte podle…
K letním dnům bezpochyby patří nadýchaná bublanina plná svěžího ovoce, které si posbíráme na vlastní zahrádce. Těsto tohoto moučníku je jemné a navíc ještě zvláčněno…
Tento koláč přináší spoustu lahodných chutí. Připravíme ho z vláčného tvarohového těsta, potřeme tvarohovou náplní, přidáme čerstvé meruňky a červený rybíz a vše…
Tento svěží letní dezert si jistě oblíbíte. Díky ricottě je těsto vláčné a vanilka mu dodává krásnou vůni. Příjemným překvapením jsou sladké maliny, které vypadají pěkně…
Tento dezert se skvěle hodí k nedělní kávě a jeho příprava je snadná. Kakaové těsto poklademe meruňkami, upečeme a po vychlazení potřeme pudinkovým krémem a posypeme…
Lahodný krém z pudinku a žloutků zapečený s ostružinami připravíme velmi snadno. Jemnou sladkou chuť krému doplňují osvěžující sladkokyselé ostružiny a dezert tak má…
Chlebíčkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou (nebo ji vyložíme papírem na pečení).Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme pevný sníh.Máslo s…