Jablkový perník
Recept ještě nebyl hodnocenDomácí perníkové řezy jsou velmi oblíbeným moučníkem. Jablkový perník je nádherně vláčný, a když ho vylepšíte dobrou polevou, bude skoro sváteční. Navíc není složitý a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 953 kJ / 467 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 20,00 g |
– nasycené | 6,67 g |
– nenasycené | 13,33 g |
–– mononenasycené | 6,67 g |
–– polynenasycené | 6,67 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 67 mg |
Sůl | 0,17 g |
Sacharidy | 66,67 g |
– cukry | 60,00 g |
––– laktóza | 6,67 g |
Domácí perníkové řezy jsou velmi oblíbeným moučníkem. Jablkový perník je nádherně vláčný, a když ho vylepšíte dobrou polevou, bude skoro sváteční. Navíc není složitý a…
Cuketu používáme na grilování a na přípravu karbanátků a placek. Ale co takhle z ní upéct moučník? Věřte, že vláčnější buchtu jste nejedli. Cuketa má neutrální chuť, v…
Bábovku můžeme upéct na sto různých způsobů. Tentokrát zvolíme snadný recept na klasické těsto s překvapením uvnitř. Nadýchané světlé těsto s vanilkovým cukrem tak…
Jednoduché a lahodné, přesně takové jsou tyto řezy provoněné rumem a kakaem. Inspirované jsou slavným pařížským dortem, ale naši variantu zvládne i začátečník. Ať už k…
Nejen ovoce, ale i zelenina, jako třeba cuketa může skvěle fungovat ve sladkém moučníku. Vyzkoušejte tento recept na Míša řezy s cuketou v korpusu, lehkým tvarohovým…
Tyto řezy chutnají výborně díky švestkovému kompotu, který přidáme do těsta. Po upečení je potřeme krémem z tvarohu a pomazánkového másla, polevou z Ledových kaštanů,…
Vláčný a nadýchaný litý perník s cuketou nastrouhanou v těstě je příjemně provoněný perníkovým kořením. Hotový perník po upečení a zchladnutí potřeme čokoládovou polevou…
Pro pravé čokoholiky je tento dort jako modré z nebe. Lehké piškotové těsto dvou barev je proloženo šlehačkovým krémem, který je doplněn buď mascarpone nebo čokoládovou…
Nestihli jste zkonzumovat jablka a nyní už nejsou příliš lákavá na pohled? Nevadí, výborně je zužitkujete v tomto receptu na jablečný moučník. Buchta je dokonale vláčná…
Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 170 °C.Všechny suroviny na těsto dáme do mísy (nejprve…
Drobné dortíky z rychle upečeného těsta naplníme máslovým krémem ochuceným rumem a kakaem. Povrch ozdobíme rozpuštěnou bílou čokoládou a ledovými kaštany tak, aby vznikl…
V kefíru rozšleháme cukr, olej a vejce. Přidáme prosetou mouku s práškem a promícháme. Menší část odlijeme a obarvíme kakaem. Do světlé části přidáme nakrájené kaštany a…
Hledáte recept na likér, který zahřeje tělo a potěší chuťové buňky? Připravili jsme pro vás recept na božský likér z ledových kaštanů. Když si nachystáte všechny…
Celá vejce vyšleháme s cukrem a solí do husté pěny. Poté vmícháme mouku smíchanou s kakaem a jedlou sodou.Plech si vyložíme pečícím papírem a rozetřeme na něj těsto.…
Děrovaná buchta je vláčný moučník, který překvapí nejen svou netradiční strukturou, ale i dokonalou chutí. Do děr se zapracuje hedvábně jemný krém, který se vpije do…
Pokud hledáte moučník, který vydrží výborný i několik dnů po upečení, právě jste ho našli! Vyzkoušený rodinný recept na vrstvené řezy plné ořechů je vhodný nejen na…
Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a ještě důkladně prošleháme. Po jednom do sňehu přidáme žloudky a poté olej. Na závěr lehce přimícháme směs kakaa, mouky…
Na krém uvaříme klasický pudink z prášku a mléka, a ještě do horkého zašleháme máslo a cukr. Polevu si připravíme z čokoládových kaštanů, které v hrnečku rozpustíme…
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, promícháme a poté zašleháme i mouku s kypřidlem a kakaem. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto…
Mouku s cukrem prosejeme a smícháme se solí.Přidáme tvaroh a nakrájenou Heru.Vypracované těsto necháme v chladu 30 minut odpočinout.Vychlazené Ledové kaštany nastrouháme…
Na piškot: cukr a vejce šleháme, hned přilijeme horkou vodu a vyšleháme doběla, přidáme mouky. Dáme na velký plech s pečícím papírem a upečeme do růžova (10 minut)…