Jednoduchý čokoládový dort bez mouky
Recept ještě nebyl hodnocenTento výborný dort výrazně chutná po čokoládě a navíc ho připravíme zcela bez mouky. Tu nahradíme větším množstvím vajec. Dort podáváme potřený borůvkovou marmeládou,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento výborný dort výrazně chutná po čokoládě a navíc ho připravíme zcela bez mouky. Tu nahradíme větším množstvím vajec. Dort podáváme potřený borůvkovou marmeládou,…
Den předem svaříme smetanu a čokoládu a dáme do lednice.Těsto: z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého ještě zašleháme cukr. Pak opatrně vmícháme oříšky smíchané s moukou…
Likéry vyráběné doma získávají na popularitě. A nejsou to jen "vaječňáky", ale i různé obměny známého irského likéru. V tomto receptu se ukrývají ledové kaštany,…
V období adventu je správný čas pro přípravu domácího likéru, který pro správné propojení chutí potřebuje uležet. Zahřeje nás na těle i na duši. Nalijete-li ho do hezké…
Dokonalé řezy potěší nejen na Valentýna. Jemný a nadýchaný piškot doplňuji dva lahodné krémy. Jeden tvarohový s čokoládou a druhý smetanový. Mezi ně pak patří kousky…
Změklý tuk, žloutky a cukr ušleháme do pěny, přidáme tvaroh a zakysanou smetanu a ještě vyšleháme.Přidáme rum, citronovou kůru, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše…
Vláčný a nadýchaný litý perník s cuketou nastrouhanou v těstě je příjemně provoněný perníkovým kořením. Hotový perník po upečení a zchladnutí potřeme čokoládovou polevou…
Do mísy vložíme mouku, mleté ořechy a moučkový cukr. Promícháme, přidáme změklé máslo, vejce a všechny suroviny zpracujeme na těsto. Zabalíme ho do mikrotenu a necháme v…
Do mísy vložíme mouku, mleté ořechy a moučkový cukr. Promícháme, přidáme změklé máslo, vejce a všechny suroviny zpracujeme na těsto. Zabalíme ho do mikrotenu a necháme v…
V kastrůlku skaramelizujeme hrnek cukru a 3PL vody do zlatavé barvy. Ořechy lehce opražíme na sucho na pánvi a podrtíme. Vejce s olejem a se špetkou soli vyšleháme a…
K vánočním svátků také neodmyslitelně patří různé sladké likéry, které zpříjemní sváteční atmosféru. Likér z ledových kaštanů je opravdu snadný na přípravu a výborný.…
Barevné obaly košíčků se hezky vyjímají na slavnostním stole a jsou jeho ozdobou. Ořechovou náplň můžete doplňovat nebo obměňovat přidáním rozinek v rumu či kandovaným…
Netradiční základ mají tyto pařížské rohlíčky. Vespod mají křehké kokoskové těsto a na něm je nastříkaný lahodný smetanový krém s chutí vanilky a rumu. Na čokoládovou…
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, promícháme a poté zašleháme i mouku s kypřidlem a kakaem. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto…
Mouku s cukrem prosejeme a smícháme se solí.Přidáme tvaroh a nakrájenou Heru.Vypracované těsto necháme v chladu 30 minut odpočinout.Vychlazené Ledové kaštany nastrouháme…
Máte už sice napečeno, ale přece jen byste ještě něco snadného a rychlého mezi své druhy cukroví doplnili? Vyzkoušejte tyto řezy z burizonů v čokoládovém karamelu.…
Domácí nugátové čokoláda proložená lahodnou ořechovou náplní a připravená v malinkých papírových košíčcích je oblíbeným cukrovím všech generací. Od těch nejmenších po ty…
Děrovaná buchta je vláčný moučník, který překvapí nejen svou netradiční strukturou, ale i dokonalou chutí. Do děr se zapracuje hedvábně jemný krém, který se vpije do…
Den předem si svaříme šlehačky s čokoládou a dáme vychladit do lednice. Na těsto si ušleháme tuhý sníh z bílků a za stálého šlehání přidáme cukr, žloutky a lehce…
Čokoládové tyčinky rozpustíme s tukem ve vodní lázni. Polovinu čokolády nalijeme do papírových košíčků a necháme ztuhnout. Mleté ořechy, cukr, tuk, rum, vanilkový cukr…
Smetanu a mléko vlijeme do hrnce a malou část (cca 150 ml) si odlijeme do sklenice a dáme stranou.Ledové kaštany a čokoládu nastrouháme, vsypeme do hrnce s mlékem a…
Celá vejce vyšleháme s cukrem a solí do husté pěny. Poté vmícháme mouku smíchanou s kakaem a jedlou sodou.Plech si vyložíme pečícím papírem a rozetřeme na něj těsto.…
Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a ještě důkladně prošleháme. Po jednom do sňehu přidáme žloudky a poté olej. Na závěr lehce přimícháme směs kakaa, mouky…
Remosku o průměru 24 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a vodu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem a…