Pařížský domácí dort
Recept ještě nebyl hodnocenUšleháme žloutky s cukrem a vodou, pak přidáme postupně mouku s kakaem a nakonec jemně vmícháme sníh z bílků.Krém: svaříme šlehačku s čokoládou na vaření a dvěma…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ušleháme žloutky s cukrem a vodou, pak přidáme postupně mouku s kakaem a nakonec jemně vmícháme sníh z bílků.Krém: svaříme šlehačku s čokoládou na vaření a dvěma…
Vláčný a nadýchaný litý perník s cuketou nastrouhanou v těstě je příjemně provoněný perníkovým kořením. Hotový perník po upečení a zchladnutí potřeme čokoládovou polevou…
Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a ještě důkladně prošleháme. Po jednom do sňehu přidáme žloudky a poté olej. Na závěr lehce přimícháme směs kakaa, mouky…
Máte už sice napečeno, ale přece jen byste ještě něco snadného a rychlého mezi své druhy cukroví doplnili? Vyzkoušejte tyto řezy z burizonů v čokoládovém karamelu.…
Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme tuhý sníh se špetkou soli. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku a kakao a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Nalijeme…
Den předem svaříme smetanu a čokoládu a dáme do lednice.Těsto: z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého ještě zašleháme cukr. Pak opatrně vmícháme oříšky smíchané s moukou…
Tento výborný dort výrazně chutná po čokoládě a navíc ho připravíme zcela bez mouky. Tu nahradíme větším množstvím vajec. Dort podáváme potřený borůvkovou marmeládou,…
Z tvarohu, mouky, vajec, soli a rozpuštěného másla vypracujeme těsto, které protlačíme přez haluškovač do osolené vroucí vody, nebo vykrajujeme kousky lžičkou. Až…
Dárky nemusíte nosit z obchodu, protože ty nejlepší jsou domácí s láskou vyrobené. Velmi oblíbené jsou rozmanité likéry, které zahřejí každého dospělého labužníka.…
Den předem si svaříme šlehačky s čokoládou a dáme vychladit do lednice. Na těsto si ušleháme tuhý sníh z bílků a za stálého šlehání přidáme cukr, žloutky a lehce…
Den předem si svaříme smetanu s čokoládou a dáme vychladit do lednice. Brusinky spaříme vroucí vodou a necháme chvíli stát a pak slijeme. Na těsto ušleháme bílky, pak…
V kastrůlku skaramelizujeme hrnek cukru a 3PL vody do zlatavé barvy. Ořechy lehce opražíme na sucho na pánvi a podrtíme. Vejce s olejem a se špetkou soli vyšleháme a…
Domácí výroba likérů rozličných chutí patří zejména k vánočnímu období. Tento recept je na likér ze známých červených kaštanových tyčinek, a to jejich milovníci jistě…
Za nedělní oběd se určitě hodí vymazlený moučník. Což třeba zkusit tyto řezy s pudinkovým jahodovým krémem a čokoládovou polevou? Není zdaleka tak složitý, jak se na…
Den předem svaříme suroviny na pařížskou šlehačku a necháme do druhého dne vychladit v lednici. Šlehačku přivedeme k varu a přidáme k ní čokoládu. Pak už stačí jen…
Celá vejce ušleháme s třtinovým cukrem, přidáme olej, mouku se sodou, sypkou kávu a vše vyšleháme. Těsto nalijeme do dortové formy, jejíž dno pokryjeme pečícím papírem.…
Smícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva. Přidáme celé vejce, olej a jogurt. Vše pořádně promícháme. Směs nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu. Pečeme v…
Remosku o průměru 24 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a vodu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem a…
Remosku o průměru 24 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a vodu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem a…
Kokosky: z bílků ušleháme sníh do polotuhé konzistence a po troškách zašleháme krupicový cukr. Pak všleháme moučkový cukr, nádobu se sněhem vložíme do horké vodní lázně…
Na piškot: cukr a vejce šleháme, hned přilijeme horkou vodu a vyšleháme doběla, přidáme mouky. Dáme na velký plech s pečícím papírem a upečeme do růžova (10 minut)…
Bez tohohle cukroví si leckdo neumí Vánoce ani představit. Řeč je o tradičních česko-slovenských nepečených šuhajdách. V papírových košíčcích se ukrývá různorodá náplň,…
Likéry vyráběné doma získávají na popularitě. A nejsou to jen "vaječňáky", ale různé obměny známého irského likéru. V tomhle receptu se ukrývají čokoládové kaštany,…
Suroviny na náplň smícháme a směs za stálého míchání 5 minut povaříme. Babička přidává ještě trochu rumu, já raději bez. Náplň necháme vychladnout, mezitím v parní lázni…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 29. 4. 2024 09:32
Jak připravit nejoblíbenější knedlíčky do polévky: Představujeme nejlepší recepty na knedlíčky játrové, sýrové, drožďové i krupicové
Byliny v kuchyni: Třezalka pomůže proti nespavosti i úzkostem. Jak poznat ten správný druh?
Odšťavněte si řapíkatý celer: Funguje jako afrodiziakum a pomůže i při hubnutí