Černoušci - cukroví
Recept ještě nebyl hodnocenPod názvem černoušci se skrývají kolečka, slepená náplní z ořechů a cukru, máčená v polevě z Ledových kaštanů a to vše posypané nasekanými ořechy. Zní to víc než lákavě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pod názvem černoušci se skrývají kolečka, slepená náplní z ořechů a cukru, máčená v polevě z Ledových kaštanů a to vše posypané nasekanými ořechy. Zní to víc než lákavě…
Čokoládové tyčinky rozpustíme s tukem ve vodní lázni. Polovinu čokolády nalijeme do papírových košíčků a necháme ztuhnout. Mleté ořechy, cukr, tuk, rum, vanilkový cukr…
Smetanu a mléko vlijeme do hrnce a malou část (cca 150 ml) si odlijeme do sklenice a dáme stranou.Ledové kaštany a čokoládu nastrouháme, vsypeme do hrnce s mlékem a…
Kaštany nastrouháme na hrubo a promícháme se zakysanou smetanou a 1 žloutkem. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky (4) utřeme s cukrem, střídavě…
Suroviny na těsto smícháme, propracujeme a dáme odpočinout do lednice. Na náplň našleháme tvaroh se smetanou - té dáme nejprve menší množství, podle potřeby můžeme…
Bílky vyšleháme do pevné pěny se špetkou soli a postupně přisypáváme cukr. Potom po jednom přidáváme žloutky a nakonec postupně lehce přimícháme mouku předem promíchanou…
Ve vodní lázni rozpustíme tuk, přidáme čokoládu, kakao a vymícháme hladkou směs (nesmí vařit). Do papírových košíčků nalijeme trochu čokolády, necháme ztuhnout a dáme…
Kaštany rozehřejeme s oběma cukry nad vodní lázní, když se rozehřejí, postavíme na plotnu a přiléváme smetanu a mléko. Zahříváme cca 10min, až se suroviny spojí …
Vejce ušleháme s cukrem a přidáme 4 PL vody. Vmícháme mouku se sodou a sypkou kávu Nescafé. Vše našleháme do pěny a nalijeme na plech s pečícím papírem, který potřeme…
Změklé máslo utřeme s oběma cukry do pěny.Do máslové pěny, přidáme rum a postupně zašleháme vejce.Přidáváme jogurt, mouku promíchanou se skořicí a práškem do pečiva…
Do mísy vložíme mouku, mleté ořechy a moučkový cukr. Promícháme, přidáme změklé máslo, vejce a všechny suroviny zpracujeme na těsto. Zabalíme ho do mikrotenu a necháme v…
Do mísy vložíme mouku, mleté ořechy a moučkový cukr. Promícháme, přidáme změklé máslo, vejce a všechny suroviny zpracujeme na těsto. Zabalíme ho do mikrotenu a necháme v…
Barevné obaly košíčků se hezky vyjímají na slavnostním stole a jsou jeho ozdobou. Ořechovou náplň můžete doplňovat nebo obměňovat přidáním rozinek v rumu či kandovaným…
TĚSTO: Žloutky a cukr ušleháme do pěny a postupně přikapáváme olej a vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a opatrně vmícháme sníh z bílků. Dáme na…
na korpus: Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru ( 180g) a vyšleháme do husta. V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 180g cukru, můžeme přidat pár kapek esence.…
Korpus je velice jednoduchý. Vejce ušleháme do pěny, přidáme olej a potom vlažnou až teplou vodu. Chvilku šleháme, potom vsypeme cukr a nakonec přidáme mouku s práškem…
Šlehačku vylejeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme.Poté sejmeme z plotny a necháme vychladnout a přidáme…
Čokolády, cukr a šlehačku vaříme do úplného rozpuštění. Necháme vychladit. Pak přidáme kondenzovanémléko a rum, rozmícháme, nalijeme do flaše a pijeme vychlazené.
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a ještě šleháme. Pak přilijeme Colu, přidáme mouku s práškem do pečiva, kůru z citronu a řádně promícháme. Ještě přidáme…
Všechny suroviny na korpus smícháme dohromady a dáme na vymazaný a vysypaný pekáč (je lepší hlubší) a dáme péct na 200°C na 15-20 minut. Krém : máslo si vyšleháme s…
Mouku smíchám s cukrem, přidám žloutek a změklé máslo - ne rozteklé, nechávám jej při pokojové teplotě.V mixéru rozemelu na kaši rozinky, které zamíchám do směsi. Peču…
Z mouky, ořechů, cukru, másla a žloutků vypracujeme těsto, které necháme v chladu přes noc proležet. Pak ho na pomoučněném stole vyválíme na slabý plát, ze kterého…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Domácí kompostování: Jak i v paneláku vytvořit pomocí vermikompostéru "žížalí čaj", parádní hnojivo pro květiny i zeleninu
Zázvorové kostky s citronem jsou vitamínová bomba: Příprava je snadná a skladovat je můžete měsíce
Univerzální rebarborová omáčka: Vanilka skvěle doplní sladkokyselou pikantní chuť. Ozvláštní nejen grilované maso nebo sýr, ale i zmrzlinu