Divoké hovězí na víně
Recept ještě nebyl hodnocenDivoké hovězí na víně je luxusní a intenzivně aromatický pokrm, který spojuje bohatou chuť divokého hovězího masa s jemnou kyselostí a hloubkou kvalitního vína. Pomalu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Divoké hovězí na víně je luxusní a intenzivně aromatický pokrm, který spojuje bohatou chuť divokého hovězího masa s jemnou kyselostí a hloubkou kvalitního vína. Pomalu…
Pokud v létě s přáteli grilujete maso nebo zeleninu, máte připravený dresing a chybí vám ještě něco malého k zakousnutí, zkuste si připravit tyto pečené nové brambory s…
Kompletní pokrm, kterým můžete pohostit svou rodinu, najdete v tomto receptu. Lahodné steaky z vepřové krkovice jsou doplněny bylinkami a na talíři pak opečenými…
Mezi méně často používané druhy masa patří kůzlečí, které je chutné a patří především ke svátkům jara. Maso předem naložíme do osoleného mléka, zbaví se tak svého…
Slaný velikonoční koláč z křehkého těsta, plněný vejci, šunkou a sýrem, můžete připravit rodině jako sváteční večeři. Křehké těsto je snadné na přípravu, ale je potřeba…
Méně častým druhem masa v kuchyni je jehněčí maso, které se vyznačuje především svojí specifickou vůní. Dobře okořeněné jehněčí karbanátky vás překvapí svojí chutí. Je…
Jarní polévka z listů mladých kopřiv, krémové konzistence, na které si jistě pochutnáte a ještě uděláte něco pro své zdraví. Kopřiva doplňuje přírodní cestou důležité…
Lahodné kroupové rizoto s pečeným králičím masem a červenou řepou tvoří spolu s česnekem a tymiánem dokonalou kombinaci chutí. Krásné podzimní jídlo zdobené koprovou…
V tomto výborném pokrmu vynikne v hlavní roli voňavý a lahodný celer. Použijeme ho k vrstvení místo těstovin, jako náplň pak poslouží bílé klobásy. Podáváme s…
Tato vydatná polévka plná chutí zahřeje i zasytí. Jemnou chuť květáku doplníme výrazným kořením - skořicí, zázvorem a kurkumou. Vše zjemníme kokosovým mlékem, které…
Že koláče nemusí být jen sladké už víme dávno. Chutnou slanou svačinu či večeři tak můžeme připravit třeba z listového těsta, které nám práci usnadní koupí jeho hotové…
Jemné a šťavnaté bažantí maso je opravdová pochoutka. Aby nebylo suché, prošpikujeme ho slaninou a poté dusíme v bílém víně. Omáčku dochutíme kompotovanými jeřabinami,…
Křehké a šťavnaté zaječí maso má výrazné aroma a skvěle chutná s klasickou smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny. Jako přílohu podáváme klasické karlovarské knedlíky,…
Zbyly vám pečené brambory z předchozího dne? Zužitkujte je a připravte z nich šťouchané brambory se strouhaným sýrem a ředkvičkami. Tuto vděčnou přílohu využijete ke…
Řízky můžeme připravit při mnoha příležitostech, i třeba těch slavnostnějších. Křupavé řízky smažené ve sněhovém kabátku jsou krásně šťavnaté a perfektně je doplní lehký…
Lahodné syté jídlo s nádechem exotiky, které navíc připravíme velmi rychle. Treska, žampiony a kapustičky ochucené kari kořením, chilli a zázvorem mají zajímavou…
Díky parnímu hrnci můžeme vařit jednoduše a zdravě a jídlo si tak uchová více vitamínů. Kapří maso provoněné čerstvými bylinkami a pestrá zeleninová směs z parního hrnce…
Tradičním pokrmem na Blízkém Východě je falafel, kuličky z cizrny. Ikdyž neobsahují žádné maso, jejich chuť může připomínat karbanátky. Připravte si falafel z červené…
Jemné králičí maso dušené v hořčičné omáčce, zjemněné smetanou, krásně vonící po tymiánu, je opravdovou delikatesou. Jako přílohu můžete připravit bramborové šišky,…
Rajská polévka se těší oblibě u dětí i dospělých. Zkuste ji vylepšit domácími špeclemi, coby chutnou zavářkou. Není to složité a polévka rázem získá na sytosti. Pokud si…
Bramborový salát z pečených brambor vás překvapí svou lahodnou chutí. Brambory jsou skvěle okořeněné a díky pečení je jejcih chuť výraznější. Poměr majonézy a zakysané…
Tento recept dokonale propojuje jedinečnou chuť jater a slaniny, které se pozvolna dusí s mrkví, hráškem a jablkem. Tyto ingredience nejen obohatí pokrm svou chutí, ale…
Slaná roláda s olivami je stylový a lahodný předkrm, který zaujme svou výraznou chutí a atraktivním vzhledem. Spojení jemného těsta, krémové náplně a pikantních oliv…
Grilovací sezóna je tu a s ní i tento recept na grilovanou uzenou panenku s cibulovo-třešňovým chutney. Věřte, že až tuhle lahůdku ochutnáte, budete se k ní s oblibou…