Naložené tofu
Recept ještě nebyl hodnocenTofu je bohaté na bílkoviny, lehce stravitelné a navíc jej můžou nejen vegetariáni, ale také vegani. Jeho chuť je neutrální a tak má v kuchyni opravdu rozličné využití.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tofu je bohaté na bílkoviny, lehce stravitelné a navíc jej můžou nejen vegetariáni, ale také vegani. Jeho chuť je neutrální a tak má v kuchyni opravdu rozličné využití.…
Jelení maso je známé nezaměnitelnou lahodnou chutí. Podáváme ho v zajímavé kombinaci se slaným závinem s bramborovo-houbovou náplní a dušenou hruškou plněnou zavařenými…
Divoké hovězí na víně je luxusní a intenzivně aromatický pokrm, který spojuje bohatou chuť divokého hovězího masa s jemnou kyselostí a hloubkou kvalitního vína. Pomalu…
Čočka je pro naše zdraví velmi prospěšná. Je skvělým zdrojem rostlinných bílkovin, vlákniny a železa. Miska této horké polévky z čočky s řapíkatým celerem vás proto…
V žádné domácnosti nesmí chybět kečup, který zbožňují hlavně děti, ale i dospělí. Spoustu pokrmů si bez této nasládlé dobroty nedovedeme představit, ať už se jedná o…
Na velikonoční svátky se spousta z nás opravdu těší, protože se s nimi pojí příprava různých dobrot, ať už sladkých, či slaných. Velikonoční koláč se smetanovou náplní…
Pokud máte rádi žebírka, tento recept vás jistě potěší. Skvěle dochucená marináda s medem dá žebírkům pikantní chuť a věřte, že s nimi sklidíte velký úspěch. Můžete k…
Pokud jste ještě nikdy nezkusili kuřecí kousky nakombinovat s lahodnýmí bílými fazolemi, je čas to napravit. Dokřupava opečené kousky masa a zároveň upravovaná část…
Pokud v létě s přáteli grilujete maso nebo zeleninu, máte připravený dresing a chybí vám ještě něco malého k zakousnutí, zkuste si připravit tyto pečené nové brambory s…
Mezi méně často používané druhy masa patří kůzlečí, které je chutné a patří především ke svátkům jara. Maso předem naložíme do osoleného mléka, zbaví se tak svého…
Slaný velikonoční koláč z křehkého těsta, plněný vejci, šunkou a sýrem, můžete připravit rodině jako sváteční večeři. Křehké těsto je snadné na přípravu, ale je potřeba…
Lahodné kroupové rizoto s pečeným králičím masem a červenou řepou tvoří spolu s česnekem a tymiánem dokonalou kombinaci chutí. Krásné podzimní jídlo zdobené koprovou…
Králičí maso má jemnou chuť a není tučné. Když k němu přidáme čočku a houby, vznikne syté a lahodné jídlo. Skvělou chuť podpoří i červené víno, česnek a slanina.…
Ač se to na první pohled nemusí zdát, ředkvičky mají v kuchyni pestré využití. Salát z restovaných ředkviček s karamelovou zálivkou má zajímavou chuť a hodí se jako…
Jarní polévka z listů mladých kopřiv, krémové konzistence, na které si jistě pochutnáte a ještě uděláte něco pro své zdraví. Kopřiva doplňuje přírodní cestou důležité…
Přípravy hovězího masa se není nutné obávat. Plátky libového masa lze připravit upečením v pánvi, se zeleninou, na víně a s rajčatovou pastou. Výsledný pokrm vás potěší…
Že koláče nemusí být jen sladké už víme dávno. Chutnou slanou svačinu či večeři tak můžeme připravit třeba z listového těsta, které nám práci usnadní koupí jeho hotové…
Lahodné syté jídlo s nádechem exotiky, které navíc připravíme velmi rychle. Treska, žampiony a kapustičky ochucené kari kořením, chilli a zázvorem mají zajímavou…
Zbyly vám pečené brambory z předchozího dne? Zužitkujte je a připravte z nich šťouchané brambory se strouhaným sýrem a ředkvičkami. Tuto vděčnou přílohu využijete ke…
Rychlé a chutné zpracování cuket skrývá recept na cuketové válečky. Směs ze strouhané cukety, ochucená bylinkami a zabalená v plátku slaniny, zachutná i zarputilým…
Chystáte se na piknik nebo na výlet do přírody? Svačina připravená z domu vám zajisté přijde k chuti. Sendviče s opečenou šunkou a čerstvou zeleninou zajisté nezklamou a…
Řízky můžeme připravit při mnoha příležitostech, i třeba těch slavnostnějších. Křupavé řízky smažené ve sněhovém kabátku jsou krásně šťavnaté a perfektně je doplní lehký…
Gratinované pokrmy jsou velmi oblíbené a není divu. Na povrchu je zdobí lahodná nazlátlá krusta. Tento pokrm připravíme velmi snadno. Plátky brambor a kedlubny zalijeme…
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou patří mezi tradiční české pokrmy a každá hospodyňka má malinko jiný recept. Tahle ostřejší verze omáčky obsahuje celé kousky zeleniny…