Rybí kari s kapustičkami
Recept ještě nebyl hodnocenLahodné syté jídlo s nádechem exotiky, které navíc připravíme velmi rychle. Treska, žampiony a kapustičky ochucené kari kořením, chilli a zázvorem mají zajímavou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lahodné syté jídlo s nádechem exotiky, které navíc připravíme velmi rychle. Treska, žampiony a kapustičky ochucené kari kořením, chilli a zázvorem mají zajímavou…
Zbyly vám pečené brambory z předchozího dne? Zužitkujte je a připravte z nich šťouchané brambory se strouhaným sýrem a ředkvičkami. Tuto vděčnou přílohu využijete ke…
Rychlé a chutné zpracování cuket skrývá recept na cuketové válečky. Směs ze strouhané cukety, ochucená bylinkami a zabalená v plátku slaniny, zachutná i zarputilým…
Chystáte se na piknik nebo na výlet do přírody? Svačina připravená z domu vám zajisté přijde k chuti. Sendviče s opečenou šunkou a čerstvou zeleninou zajisté nezklamou a…
Řízky můžeme připravit při mnoha příležitostech, i třeba těch slavnostnějších. Křupavé řízky smažené ve sněhovém kabátku jsou krásně šťavnaté a perfektně je doplní lehký…
Gratinované pokrmy jsou velmi oblíbené a není divu. Na povrchu je zdobí lahodná nazlátlá krusta. Tento pokrm připravíme velmi snadno. Plátky brambor a kedlubny zalijeme…
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou patří mezi tradiční české pokrmy a každá hospodyňka má malinko jiný recept. Tahle ostřejší verze omáčky obsahuje celé kousky zeleniny…
Grilovaní pstruzi jsou ideální volbou pro letní posezení. Jemné maso s křupavou kůrkou skvěle doplní pikantní majonéza, která jídlu dodá zajímavou chuť. Pstruhy můžeme…
Velikonoční vaječný chléb je plný aromatického koření a šťavnatých kousků šunky nebo uzeného masa, které dodávají každému soustu intenzivní chuť. Oceníte dokonalou…
Na Boží hod velikonoční se dle tradic k obědu peče jehněčí. Spousta z nás se jehněčímu vyhýbá pro jeho specifickou vůni. Pokud ale maso dobře očistíte a dostatečně…
Jehněčí pečínka patří ke svátkům jara skoro stejně jako smažený kapr k Vánocům. Na stole se obvykle objevovala v neděli, na Boží hod velikonoční. Ale nyní si ji můžete…
Kuře a nádivka, co jsou pečeny spolu, ale přitom každé zvlášť. Kuře je ochuceno máslem, česnekem a bylinkami. Nádivku pečeme zvlášť v pekáčku a snoubí se v ní chutě…
Omyté zelí překrojíme, tuhý košťál vyřízneme a zelí nakrájíme na jemné nudličky, osolíme, dobře promačkáme a necháme chvíli v klidu.Jablka oloupeme, rozčtvrtíme,…
Kuřecí prsa pečená spolu se zeleným chřestem, rajčaty a mrkví chutnají skvěle. Toto výborné jídlo připravíme snadno a navíc je vhodné i při dietě. Podáváme ho s…
Treska na zeleninovém lůžku s volským okem je lehký a chutný pokrm plný barev i vůní. Kombinace šťavnatých rajčat, paprik a cibule krásně ladí s jemným rybím masem,…
Grilovaná cibule s medovo-sojovou omáčkou je dokonalým příkladem, jak z obyčejné suroviny vykouzlit nečekaně lahodný zážitek. Sladkost medu, pikantní chilli, aromatický…
Cuketová úroda je vždy velice bohatá, a tak každý recept na upotřebení této letní zeleniny přijde vhod. Vyzkoušejte cukety naplnit směsí mletého masa, papriky a…
Špenátovou roládu můžeme podávat jako zdravé a chutné slané pohoštění. Zelený piškot ochucený špenátem a česnekem po upečení potřeme výbornou náplní z ricotty, sušených…
Pečený pstruh je sám o sobě dokonalou pochoutkou. Tentokrát jej upečeme i s cuketou a česnekem. Z cukety pak připravíme pyré, do kterého přidáme také vlašské ořechy.…
Klasická příprava chřestu s holandskou omáčkou pro začátečníky. Chřest je v Česku nejoblíbenější a nejcennější jarní zeleninou v sezóně od dubna do června. Lze ho sice…
Šťavnatý jehněčí hřbet doplněný jemně nasládlou omáčkou z pórku a švestek tvoří dokonalou harmonii chutí. Recept, který vynikne při slavnostním obědě i jako gurmánský…
Směs svěžích lístků salátu, štiplavých ředkviček, křupavé slaniny, uvařených vajec a kuřecího masa vonícího máslem a bylinkami, zalijeme lehce pikantní zálivkou a…
Dozlatova upečené kuřátko se bude skvěle hodit na váš jarní sváteční stůl. Naplníme ho špenátovou nádivkou a podáváme se sladkými karotkami glazovanými s medem a…
Dokřupava upečené cuketové placičky krásně voní po bylinkách. Nalezneme v nich medvědí česnek, kopřivy, ale také mátu, meduňku nebo pampelišky. Podávat je můžete samotné…