Jehněčí T-bone steak, na špenátovém lůžku s česnekem a restovanými brambory s tymiánem

Veronika09 Kuchař: Veronika09

2 porce Jiné maso 12 názorů

Suroviny

6 ks Jehněčí kotlety T-bone steak
čerstvý(nebo mražené)špenát
1 stroužek česneku
brambory
olivový olej
čerstvý(sušený)timián
rozmarýn
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Steaky omyjeme, vložíme do mísy spolu s olivovým olejem, rozmarýnem solí, pepřem a necháme cca hodinu marinovat.

  2. Mezi tím si dáme vařit na kolečka nakrájené brambory.

  3. Až budou brambory uvařené, scedíme je a orestujem na pánvi spolu s tymiánem a olivovým olejem dozlatova. Špenát spaříme vařící vodou a scedíme.

  4. Česnek nakrájíme na drobno(můžeme i prolisovat) a na másle krátce osmahnem, ať pustí vůni, přidáme špenát a krátce orestujem. T-bone děláme dohněda zprudka po obou stranách.

  5. Podáváme na špenátu kladený T-bone..

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jehněčí T-bone steak, na špenátovém lůžku s česnekem a restovanými brambory s tymiánem

  • senky senky

    Moc jsme si pochutnali všichni :yes::-K Jen špenát jsem vyměnila za karamelizované šalotky;-)Synek se sice trošku netvářil, někdy má mláďátkové zábrany, ale zbaštil až měl mastnou bradu:-):-p Takže 5.:yes::yes: a foto;-)

    Odpovědět

  • senky senky

    :yes::yes: to bych si pochutnala;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    to bude dobrota náramná:-p;-):yes::yes::-)

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

  • Veronika09 Veronika09(autor receptu)

    A sehnala jsem ho mražený v Lídlu(deluxe). Nebo ho mají i v makru. Čerství jedině u chovatelů nebo velkododavatelů.

    Odpovědět

  • Veronika09 Veronika09(autor receptu)

    T-bone může být i telecí, hovězí a jakýkoliv. Je to kvůli tomu, že má v sobě maso kost ve tvaru písmene T. A díky za kladné hodnocení..

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Jak rika Nonya, bude to dobrota. Jenom cerstvy spenat nesparuji, dam ho do rozpaleneho tuku z cesnekem, osolim a rychle priklopim. Je hotovy za par minut v tzv. vlastni stave.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Alžbětina:Tak takhle vypadá a je prodávaný jehněčí T-bone steak;-)
    http://www.ariefood.cz/sortiment/jehneci_a_teleci/...

    Odpovědět

  • Alžbětina Alžbětina(neregistrovaná)

    Označení t-bone se týká POUZE hovězího masa :-D, u jehněčího jsem něco takového nikdy neslyšela. To, co je na obrázku je podle mého jehněčí hřbet, pokud by to mělo kost, byla by to jehněčí kotleta.;-)

    Odpovědět

  • Nonya Nonya

    Este som sa s tym nestretol,asi z dovodu ze jehneci panenka je velmi draha preto ju odeluju od T bone , ktory je cast panenka a druha cast rostenka. Vacsinou sa predava takato jahnacina rozdelena ako "spring lamb chops" co je jehneci rostenka s kostou . Bod odo mna musi to byt dobre ... a drahe :-8

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Ladi,jsou to steaky s kostí, ale raději si dovolím předložit vyčerpávající odpovědi a za tento, zde vložený, posílám 1. bodík :-p:-K:yes:
    http://en.wikipedia.org/wiki/T-bone_steak
    http://beefsteak.webnode.cz/products/t-bone-steak/
    http://www.labuznik.cz/diskuse/t-bone-steak-4350/

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Můžeš mi objasnit, co to je za´výrobek ten název? Chápu, je to jehněčí, ale proč to označení a kdes ho sehnala? Díky za odpověď :-K:-K

    Odpovědět

TIP dne na email

Tématické fráze: jehněčí stejk jehněčí steik jehněčí tbone recepty z t-bone jehněčího vepřový t-bone steak steak z jehněčího jehneč stejky jak upravit jehněčí hřbet bone steik jehněčí lamb steak recept vepřový t bone kotleta na špenatovem lužku vepřový t bone steak jehněčí kotlety lamb chops vepřový t-bone recept veprovy t bone steak steaky z jehněčího t bon steak tbone steak jehněči stejk recept