Masová musaka

cathleen Kuchařka: cathleen

Mleté maso 3 názory

Suroviny

500 g mletého masa
olej
2 cibule
2-3 stroužky česneku
150 ml červeného vína
lžíce kečupu
sůl
pepř
drcen tymián
2 mladé cukety
5 rajčat
150 g strouhaného sýra
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme krájené cibule a česnek, přidáme maso a ještě osmahneme. Zalijeme vínem a kečupem, sypneme pepř, tymián a osolíme a asi 25 minut dusíme.

  2. Cukety jen omyjeme, neloupeme, nakrájíme na silnější kolečka. Osmahneme je na oleji a naskládáme do zapékací mísy.

  3. Rajčata oloupeme, nakrájíme na kolečka a smícháme s masem. Tuto směs pak navrstvíme na cukety a pečeme při 170°C 25-30 minut.

  4. Posypeme sýrem a 10 minut dopečeme. Můžeme posypat sekanou petrželovou natí.

Poznámka

Je to voňavé a šťavnaté jídlo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Masová musaka

  • AniCiz AniCiz

    paráda..všecky suroviny mám zrovna:-K:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Cathlen, musaku dělám zrovinka tak a mám jí moc ráda. Hrozně mi kdysi dávno, když byla ještě Jugoška tam moc chutila a tak sem se hned sháněla po receptu. Máš 3.bod:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Další dnes tvůj výborný recept:yes:+1

    Odpovědět

Tématické fráze: musaka z cukety musaka musaka s cuketou cuketová musaka musaka cuketa musaka s kuřecím masem kuřecí musaka recepty z cukety musaka mussaka musaka z cuket masová buchta cuketa musaka musaka recept recept musaka vaření musaka mussaka recept musaka recept cuketa lilková musaka musaka recepty musaka s kuřecím

Zapomněl/a jsem heslo