Kuřecí steak na česneku, tymiánu a medu

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 30-40 min 4 porce Drůbeží maso 6 názorů

Suroviny

4 vykostěné stehenní řízky
40 stroužků česneku
1-2 lžíce másla nebo ghí
1 lžíce medu
1/2 lžičky tymiánu sušeného nebo 3 větvičky čerstvého
300-400 ml vývaru z masa
1 kelímek 12% smetany
1 lžička hladké mouky
trošku citronové kůry
pepř, sůl
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi vhodné na pečení v troubě roztopíme máslo.

  2. Maso vykostíme a kůži malinko nakrájíme do mřížky. Osolíme, opepříme a nejdříve stranou bez kůže opékáme na másle. Když je opečená, obrátíme kůží dolů a taktéž opečeme dočervena.

  3. Maso vyjmeme, do výpeku vložíme 40 stroužků oloupaného česneku, malinko jej promícháme a zalijeme vývarem. Přidáme tymián, med a a vložíme zpět maso.

  4. Pánev dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme ještě 20-25 minut.
    Upečené maso vyndáme a výpek zahustíme smetanou smíchanou s jednou lžičkou mouky a dobře provaříme

  5. Podáváme s vařeným bramborem, nebo bramborovou kaší, jak kdo má rád.

Poznámka

Z videa na FB

Zvláštní je, že množství česneku není nijak zvlášť cítit. Omáčka je velmi jemná..

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 749 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí steak na česneku, tymiánu a medu

  • Irule Irule

    :-O mňam, hned bych si dala :yes:<3

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Jana Dorazinová-Remková: Ano, česnek vcelku předá jen příjemnou vůni a náznak česnekové chuti. Běžně používají Italové - stroužky i neloupané jen nechat prohnat v oleji a vyndat, no a klasika je vepřová pečeně na mléce, tam se dává stroužků česneku opravdu hodně. Jestli tu recept není tak ho přidám. Edit: No je tu - od Elizy a moc pěkný. No a moooc dobré - při pečení třeba směsi zeleniny v troubě přidat rozříznutou palici česneku, zakápnout olejem a po upečení si vymačkat stroužky třeba na bagetu....

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    Oskeruska: Věř mi, že ten česnek skoro není cítit. Samotnou mne to překvapilo. Ta chuť je velmi jemná, s jemným nádechem česneku. Možná proto, že není utřený, ale zůstává vcelku;-)

    Odpovědět

  • Oskeruska Oskeruska

    kuřecí steak je normální oficiální název pro vykostěné kuřecí stehno..pod tímto názvem se to i v obchodě prodává...40 ks stroužků česneku mne překvapilo, ale proč ne, když říkáš, že je to dobré :-) mně se to líbí a určitě někdy zkusím :-K:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    casino: Milý casino. Video onoho receptu zcela přesně ukázalo, čím mám a nemám opékat nejdříve, takže jsem se toho držela a na chuti mu to neubralo. Já troubu "posléze" použila, abych se držela receptu tak, jak byl dán. Jídlo je skvělé a já nemám, co víc bych dodala.

    Odpovědět

  • casino casino

    "Kuřecí steak na česneku, tymiánu a medu"
    No, ponechme stranou co je to steak, že :-)
    Pokud dělám stejné maso, tedy kus kuřecí nožky v kožuchu, tak nejprve opékám kůží dolů asi 2x delší dobu než posléze druhou stranu bez kůže a bohatě to stačí :yes:
    ...a troubu posléze nepoužívám :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: kuřecí steak kuřecí steak na medu kuřecí steak recept kuřecí steaky na medu kuřecí stehenní maso recepty kuřecí steaky kuřecí steaky recepty steak z kuřete na na tymiánu kuřecí stehenní steak kuřecí steak z vykoštěných stehen kureci steak s kůží steaky na medu kuřecí steak s medem pečeme kuřecí steaky doba pečení kuřecího steaku kuřecí na medu s tymiánem jak péct kuřecí steaky kuřecí nožky na medu kureci platek na medu kuřecí steak na na medu

Zapomněl/a jsem heslo