Divoké hovězí na víně

Jarka2 Kuchařka: Jarka2

Doba přípravy: 1,5 hod. 3 porce Hovězí maso 13 názorů

Suroviny

400 g hovězího masa zadního
cibule
100 g kořenové zeleniny
1/2 citrónu
1 lžička kaparů (kys.okurka)
hladká mouka
1 dcl červeného vína
celý pepř
nové koření
tymián
bobkový list
80 g slaniny
sůl
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pokrájenou slaninu rozpustíme v kastrolu, přidáme pokrájenou cibuli a pokrájenou zeleninu a osmažíme do růžova. Pak přidáme na plátky pokrájené maso, divoké koření a necháme osmahnout. Potom podlijeme šálkem horké vody, přiklopíme pokličkou a dusíme. Občas maso obrátíme a podlijeme.

  2. Měkké maso vyjmeme, šťávu necháme vydusit, až zůstane jenom tuk, zaprášíme moukou a opražíme. Zředíme vlažnou vodou a dobře rozmícháme a necháme povařit. Povařenou šťávu rozmixujem, přidáme kapary, víno, citrónovou šťávu a necháme přejít varem. Dle chuti přisolíme a přelijeme přes maso. Vhodná příloha je rýže.

Poznámka

Dnes jsem to vařila ze skopového a taky moc dobrý.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 141 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Divoké hovězí na víně

  • klaradako klaradako(neregistrovaný)

    Velmi chutné . Jen nějak mám pocit ,že je to hovězí po Znojemsku vylepšené .:-p

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Jarusko - moc dobre masicko. Zaslouzis si bodika :yes:13:yes: a s dovolenim pridavam foto.

    Odpovědět

  • Jarka2 Jarka2(neregistrovaný)

  • Radovan Radovan(neregistrovaný)

    Po přečtení tohoto receptu, jsem dostal dobrou inspiraci, na zítřejší nedělní oběd. Hovězí pláky jsem jemně naklepal a z jedné strany okořenil bílým pepřem, potřel hořčicí a osolil. Druhou stranu jsem opepřil černým pepřem a zasypal staročeským kořením. Orestovanou slaninu a klobásku jsem zasmáhnul cibulkou a zastrouhanou kořenovou zeleninou. Ihned poté zalil 2 dcl.č.vínem :-D a přidal dusit hovězí masíčko :) . Protože jsem gurman tak jsem si nachystal pár silnějších plátku vepřové kýty, které jsem po naklepání naložil do česneku rozmíchaného v oleji a majoránce ;-) Když bylo hovězí masíčko tak na půl měkké, přidal jsem vepřové plátky a vše nechal dusit do změknutí. Závěr jsem nechal dle původního receptu:-p . Doporučuji vše zpracovat na mírném plameni delší dobu :yes: Přeji všem dobrou chuť :-p

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Jarko2:!!!!ty mi teda dáváš.;-)Hledám něco k obědu a narazila jsem na tento recept,jenže nebylo vše potřebné a tak jsem dala místo slaninky klobásku a petžel nebyla,tak tam není.Jinak s citrónem jsem měla obavy,tak jsem dala méně,protože jsem dala okurku.No výsledek mne překvapil a je to baštózní.Miluji hovězí maso a tak jsem použila kližku.:yes:

    Odpovědět

  • Jarka2 Jarka2(autorka receptu)

    Jsem ráda,že vám chutnalo.:-))

    Odpovědět

  • jana73 jana73

    Dnes jsme měli k obědu a moc chutnalo, přidávám další bod:yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Dnešní oběd, velmi chutné, maso jsem použila hov. kližku :yes:+ bod a foto :-)

    Odpovědět

  • olina16 olina16

    Uvařeno, je to moc dobré. Dávám bodíka.:yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    hovězí :-p:yes:

    Odpovědět

  • Jarka2 Jarka2(autorka receptu)

    :-))Děkuju.Doufám,že Vám bude chutnat!!!:-))

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Ano, Drobek má pravdu. +:-p

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    :-p Já mám na tenhle přenádhernej recept HLAD!!
    Už ho tisknu do sbírky, kam přijde navrch.:-8
    Přidávám veliký bod:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: hovezí na víně hovězí maso na vině hovězí kýta na víně hovězí kližka na víně hovezi na vine s korenovou zeleninou hovezi na vine recept kližka na víně hovezi na vine se zeleninou recept hovězí na víně hovězí kližka na červeném víně hovězí na víně recepty divoké hovězí recept hovězí maso na víně recepty hovězi na vině divoké koření hovězí na červeném víně s kořenovou zeleninou hovězí na víně s kapary na vine hovězí steak na víně hovězí víno

Zapomněl/a jsem heslo