

Divoké hovězí na víně
Suroviny 3 porce
- 400 g hovězího masa zadního
- cibule
- 100 g kořenové zeleniny
- 1/2 citrónu
- 1 lžička kaparů (kys.okurka)
- hladká mouka
- 1 dcl červeného vína
- celý pepř
- nové koření
- tymián
- bobkový list
- 80 g slaniny
- sůl
Postup přípravy receptu
Pokrájenou slaninu rozpustíme v kastrolu, přidáme pokrájenou cibuli a pokrájenou zeleninu a osmažíme do růžova. Pak přidáme na plátky pokrájené maso, divoké koření a necháme osmahnout. Potom podlijeme šálkem horké vody, přiklopíme pokličkou a dusíme. Občas maso obrátíme a podlijeme.
Měkké maso vyjmeme, šťávu necháme vydusit, až zůstane jenom tuk, zaprášíme moukou a opražíme. Zředíme vlažnou vodou a dobře rozmícháme a necháme povařit. Povařenou šťávu rozmixujem, přidáme kapary, víno, citrónovou šťávu a necháme přejít varem. Dle chuti přisolíme a přelijeme přes maso. Vhodná příloha je rýže.
Poznámka od kuchařky
Dnes jsem to vařila ze skopového a taky moc dobrý.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Divoké hovězí na víně
-
Velmi chutné . Jen nějak mám pocit ,že je to hovězí po Znojemsku vylepšené .
-
Jarusko - moc dobre masicko. Zaslouzis si bodika
13
a s dovolenim pridavam foto.
-
-
Po přečtení tohoto receptu, jsem dostal dobrou inspiraci, na zítřejší nedělní oběd. Hovězí pláky jsem jemně naklepal a z jedné strany okořenil bílým pepřem, potřel hořčicí a osolil. Druhou stranu jsem opepřil černým pepřem a zasypal staročeským kořením. Orestovanou slaninu a klobásku jsem zasmáhnul cibulkou a zastrouhanou kořenovou zeleninou. Ihned poté zalil 2 dcl.č.vínem
a přidal dusit hovězí masíčko :) . Protože jsem gurman tak jsem si nachystal pár silnějších plátku vepřové kýty, které jsem po naklepání naložil do česneku rozmíchaného v oleji a majoránce
Když bylo hovězí masíčko tak na půl měkké, přidal jsem vepřové plátky a vše nechal dusit do změknutí. Závěr jsem nechal dle původního receptu
. Doporučuji vše zpracovat na mírném plameni delší dobu
Přeji všem dobrou chuť
-
Jarko2:!!!!ty mi teda dáváš.
Hledám něco k obědu a narazila jsem na tento recept,jenže nebylo vše potřebné a tak jsem dala místo slaninky klobásku a petžel nebyla,tak tam není.Jinak s citrónem jsem měla obavy,tak jsem dala méně,protože jsem dala okurku.No výsledek mne překvapil a je to baštózní.Miluji hovězí maso a tak jsem použila kližku.
-
Jsem ráda,že vám chutnalo.
-
Dnes jsme měli k obědu a moc chutnalo, přidávám další bod
-
Dnešní oběd, velmi chutné, maso jsem použila hov. kližku
+ bod a foto
-
Uvařeno, je to moc dobré. Dávám bodíka.
-
hovězí
-
Děkuju.Doufám,že Vám bude chutnat!!!
-
Ano, Drobek má pravdu. +
-
Já mám na tenhle přenádhernej recept HLAD!!
Už ho tisknu do sbírky, kam přijde navrch.
Přidávám veliký bod