Cuketa plněná kořeněným vepřovým masem, přelitá smetanou

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 50 minut 4 porce Mleté maso 13 názorů

Suroviny

500 g mletého vepřového masa
1 větší cuketa(nebo 2 menší)
100-150 ml smetany 31%
2 cibule
1 vejce
citronová šťáva z 1/2 citronu
1 hrstička umíchaného koření:
bazalka
estragon
saturejka
majoránka
rozmarýn
yzop
tymián
pepř
kopr
pažitka
libeček (-každého tak půl lžičky)
máslo
sůl
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na másle si osmažíme cibuli nakrájenou na jemno, přidáme maso, všechno koření, osolíme a opékáme, až je maso měkké, necháme ho zchladit.

  2. Připravíme si cuketu, podélně rozpůlíme, vydlabeme (vydlabanou masu jsem použila do polévky), ale může se použít i do masa, nebo jen tak volně do pekáčku. Do zchladlého masa dáme vejce, šťávu z citronu, osolíme vnitřek vydlabaných cuket a naplníme masovou směsí.

  3. Do zapékací mísy dáme roztavit kousíček másla, kterým vytřeme mísu, na cukety položíme slabé plátečky másla a dáme péct do vyhřáté trouby.

  4. Ke konci pečení, kdy je maso dohněda, nalijeme přes cukety smetanu a necháme chvíli dopéct, cuketa je smetanou zjemnělá, šťavnatá a má i šťávu.

Poznámka

Recept mám nějaký ten rok v mé psané kuchařce a dělali to tak příbuzný z Německa, nám moc chutná. Příloha byla bramborové pyré, ale brambory asi nebyly vhodné, pyré bylo dost řídké, příště dám samotné brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cuketa plněná kořeněným vepřovým masem, přelitá smetanou

  • Boubelinda Boubelinda

    Bibinka:aha děkuji, zkusím sehnat v krámku s kořením;-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    plněné cuketky dělám velmi podobně a tak vím:yes::-D mňamka

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-*Tady se zase dobře baštilo:-p+11:yes::-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Boubelinda:Boubelindo, yzop je taková modrá kytička/bylinka, která patří k hluchavkovitým, u nás volně neroste, jen na zahrádkách, používá se hodně v lékařství a pomáhá hodně na trávení;-)Suší se a používá jako koření.

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

  • Boubelinda Boubelinda

    mohu se zeptat co je to yzop?:-/;-)

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    BIBINEČKO NO MŇÁÁÁÁM:yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    Vypadá to zajímavě.:yes::-p

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    super:-p:yes::yes::-))

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Donesla jsem si okurky a cukety od kamarádky, tak něco zkusím, Jani, vypadá to nádherně:-p:-K

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

  • Garficka Garficka(neregistrovaná)

    :yes:Fajnový recept, dělali jsme asi před týdnem podobně, akorát mix mletého masa, rajčatový protlak, nivu nadrobno a navrch plátky uzeného sýra.

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Konečně jsem přišla na chuť zapékanému masu v cuketě, ale s tou smetanou je to zajímavé.:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: plněná cuketa bez masa zapečená cuketa s vepřovým masem cuketa s mletým masem a smetanou cuketa se smetanou plněná cukete cuketa recepty stava z cukety plněné cukety bez masa recept cuketa s masem plněná cuketa vepřovím masem cuketa s veprovim masem zapečená cuketa plněná vepřovým masem vepřové maso a cuketa cuketa s ml masem plněná cuketa recepty z cukety cuketa vepřové maso recept musaka cuketka cuketka na masle recepty cuketa zapečená s veprovym masem

Zapomněl/a jsem heslo