Dušená telecí líčka se zeleninovým pyré (v pomalém hrnci)

rozmarynaH Kuchařka: rozmarynaH

Doba přípravy: 20 minut 4-5 porcí Pomalý hrnec 25 názorů

Suroviny

4 telecí líčka
400 g kořenové zeleniny:
70 g celeru
200 g mrkev
130 g petržele
1 větší cibule
150 g cukety
200 ml suchého červeného vína
1 hovězí gelový bujón
3 lžíce rajčatového protlaku
1 větší bobkový list
1 kávová lžička mletého nového koření
4 větvičky tymiánu
1 větvička rozmarýnu
4 polévkové lžíce oleje
1 polévková lžíce másla
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi s vysokým dnem rozpálíme olej a osolená + opepřená líčka v ní opečeme z obou stran. Líčka vyndáme a ve výpeku zvolna opečeme kořenovou zeleninu a cibuli.

  2. Přidáme cuketu nakrájenu na kostičky a rajský protlak, koření, bobkový list a opět zarestujeme a zalijeme vínem.

  3. Necháme víno vyvařit, přidáme gelový bujón a omáčku přivedeme k varu. Do pomalého hrnce přendáme líčka a přelijeme je připravenou omáčkou.

  4. Na vyšší stupeň jsem dusila 2,5 hodiny. Za tuto dobu jsem dvakrát líčka převrátila a obsah promíchala.

  5. Měkká líčka vyndáme a omáčku jsem propasírovala přes sítko a přidala lžíci másla.

  6. Tím vznikne husté a báječně chutnající pyré. Kdo by chtěl řidší omáčku, přidá trochu vývaru a nepřidává máslo. Líčkům většinou sluší bramborová kaše, ale nám kaši nahradilo zeleninové pyré a jako doplněk jsem podávala malá kolečka chlebové nádivky.

Poznámka

Autorem receptu, mnou mírně poupraveno, je pan Roman Paulus

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dušená telecí líčka se zeleninovým pyré (v pomalém hrnci)

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    joj v Alcronu by padli na zadek:yes::-D pozor, aby Tě nechtěli angažovat;-)

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    rozmarynaH:
    "Autorem receptu je pan Roman Paulus"

    Opravdu?
    R. Paulus patří k propagátorům (je jich fffčíl jako žížal po dešti) používání pracně připravovaných consommé. Obávám se, že nějaký prefabrikát, natož gelový!!! by nepoužil…
    No, ale třeba už ho LIDL přetvořil k obrazu svému…

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH(autor receptu)

    jarka skrobakova: Jarmilko, je to náramná dobrůtka. Snad budeš mít štěstí a někde je seženeš. Zkus nějakého menšího soukromého řezníka, menší krámek, třeba budeš mít štěstí. I tobě díky:-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Marcelko, to je krásný recept a ty fotky :-K:-!. To je prostě na jedničku s hvězdičkou.:-K U nás také líčka nejsou, ale jak budou tak vyzkouším :yes::yes::yes::yes::yes::-K:-p

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH(autor receptu)

    Magdalenko:-K , zizala:-K, senky:-K, Aničko:-K děkuji za milé komentáře. Možná to vypadá jako na Oscarech, ale já jsem byla vychovaná tak, že se má za všechno milé poděkovat. Tak děkuji:-K

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH(autor receptu)

    varilamyskakasicku: Ivko, líčka jsem koupila zcela náhodně před vánocemi v Makru. Bylo to poprvé, kdy jsem na ně narazila v obchodě. Musím říct, že nezbylo, ale kdybys chtěla, mám ještě jednu porci zmrazených, pošlu virtuálně.Díky za komentář:-K:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Marcelko,fajnově jsi pomalila a nádherně naaranžovala:-K:-p:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Ty máš telecí líčka:-O:-O:-O já bych si je dala, jaké jsou a kde a kam na ně chodíš, přišla bych si dát kouuusínek;-):-)):yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    Krásný recept:yes::yes: a ta fotka:-*:-* ta je přímo k sež..ní:-):-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Pěkný recept, chutnalo by mi :-p

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Po všetkých stránkach NÁDHERA!!!

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH(autor receptu)

    srettka: díky za komentář:-K:-K. Asi mám japonské předky, ale nevím o tom;-)

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH(autor receptu)

    Colombo65: Otíku, děkuji. :-K:-K

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH(autor receptu)

    Jana Remkova: Jani, ona ta líčka se asi na moc způsobů dělat nedají s ohledem na texturu svalu, protože je jeden z nejnamáhanějších, tudíž je poměrně tvrdý. Musí se dlouho tepelně zpracovávat a maso mají jako kližka nebo krátká žebírka. Mají hodně kolagenu a krátké vlákno. Na guláš a jeho bratry by to bylo poněkud finančně náročné. Můj bratr například řekl, že je jedl jen jednou a také naposledy. Inu, co člověk, to jiná chuť. A děkuji ti za komentář:-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: hovězí líčka v pomalém hrnci hovězí líčka na víně s kořenovou zeleninou pomalý hrnec lidl video recepty na pomalý hrnec lidl hovězí líčka paulus pomalý hrnec líčka recept na hovězí líčka se zeleninou hovězí líčka na víně v pomalem hrnci teleci licka hovězí líčka pomalý hrnec lidl pomaly hrnec telecí líčka video jaké víno k telecím líčkům hovězí líčka na červeném víně líčka na víně paulus přiloha k hovězím líčkům hovězí líčka roman paulus líčka pomalý hrnec hovězí líčka recept paulus hovězí líčka na víně paulus