Ořechová buchta z cukety s perníkovou podestýlkou
Recept ještě nebyl hodnocenPodzimní buchta se dvěma druhy těsta. Vespod voňavá perníková vrstva s kořením a na ní vláčné cuketové těsto s ořechy. Harmonie křupavé textury a jemné vůně perníku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Podzimní buchta se dvěma druhy těsta. Vespod voňavá perníková vrstva s kořením a na ní vláčné cuketové těsto s ořechy. Harmonie křupavé textury a jemné vůně perníku…
Podzimní buchta se dvěma druhy těsta. Vespod voňavá perníková vrstva s kořením a na ní vláčné cuketové těsto s ořechy. Harmonie křupavé textury a jemné vůně perníku…
Smícháme mouku,ořechy,vločky,citr.kůru,prdopečem a sodu.V jiné,velké ,míse vyšleháme vejce s olejem a cukrem.Rozmačkaný banán spojíme s citr.šťávou a kefírem,přidáme k…
1. Na světlý korpus : Ušleháme celá vejce s vodou a cukrem a vmícháme zlehka mouku se sodou. Vše nalijeme do dortové vymazané formy a poklademe okapanými…
1. Na světlý korpus : Ušleháme celá vejce s vodou a cukrem a vmícháme zlehka mouku se sodou. Vše nalijeme do dortové vymazané formy a poklademe okapanými…
Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, ručně vmícháme mouku s kakaem, práškem do pečiva a přidáme trochu vlažné vody. Vyšší plech vymažeme a vysypeme a…
Z mouky, Hery, vejce a kysanky, trochy soli (podle chuti klobásek) a kmínu zpracujeme těsto. Potom vyválíme asi na 0,5cm a vykrajujeme kolečka, která potřeme vejcem,…
Voňavé masové bochánky inspirované francouzskou kuchyní podávané na dušené cuketové směsi jsou skvělou volbou pro letní oběd i večeři. Spojení jemného mletého masa,…
Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto nalijeme do dortové formy…
Zajímavý a neobvyklý moučník, který je tvořen kombinací křehkého těsta, povidlové náplně s ovocem a upečené krupicové kaše. Koláč je opravdu velmi vláčný a šťavnatý a…
Zajímavý a neobvyklý moučník, který je tvořen kombinací křehkého těsta, povidlové náplně s ovocem a upečené krupicové kaše. Koláč je opravdu velmi vláčný a šťavnatý a…
Uvaříme raději brambory den předem, aby byly studené.Druhý den je přepůlíme a lžičkou každou půlku vydlabeme a vytvoříme oválné mističky, do kterých dáme oříšek másla.Do…
Hermelín vydloubeme zezhora, dovnitř vlijeme celé vejce a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme v troubě na 150°.
Housku namočíme do mléka nebo vody a necháme změknout, poté zbavíme přebytečné tekutiny. Maso smícháme s nastrouhaným vymačkaným jablkem, sýrem, houskou, vejcem a jemně…
Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu a dáme z ohňa dolu. Pridáme narezanú bazalku, na malé kocky narezaný syr, osolíme, okoreníme. Paradajkám zrežeme vršky a…
Nové brambory s pěknou slupkou důkladně omyjeme, starší raději oloupeme. Poté nakrájíme na měsíčky, zalijeme vodou, přivedeme k varu a pět minut povaříme. Vodu slijeme a…
Zpěníme cibulku s bylinkami, pak přidáme rýži a sojovou omáčku. Jakmile se začne rýže trochu přichytávat, přidáme vejce rozmíchané s pepřem solí a paprikou. Chvilku…
Hamburgery jsou velmi oblíbeným jídlem po celém světě. Jejich původ je nejspíš v Americe, nicméně, chutné a šťavnaté "hambáče" si můžeme snadno připravit i doma. Křupavé…
Hamburgery jsou velmi oblíbeným jídlem po celém světě. Jejich původ je nejspíš v Americe, nicméně, chutné a šťavnaté "hambáče" si můžeme snadno připravit i doma. Křupavé…
Do kastrolu nalijeme vodu, šťávu z citronu a cukr. Jablka si oloupeme a vykrojíme jádřinec. Vložíme do vody s citronovou šťávou a zhruba 5 min. vaříme. Jablka vyndáme a…
Oddělíme žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně přidáme moučkový cukr a ušleháme tuhý sníh. Do tuhého sněhu vmícháme žloutky, mouku s kypřicím práškem. …
Maso omyjeme,osušíme a lehce naklepeme. Bylinky nasekáme /1 ČL si dáme stranou / nadrobno, promícháme s olivovým olejem a solí. Touto směsí potřeme připravené plátky…
Nejdříve vyšleháme sníh. Utřeme žloutky s cukrem do pěny. Přidáme šťávu a kůru z citronu. Postupně přidáme prosátou mouku. Opatrně vmícháme tuhý sníh. Pokud chcete mít…
Kuřecí prsa nakrájíme na řízky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na hodinu do lednice.Čerstvé bylinky opereme, osušíme a na jemno nakrájíme. Můžeme použít pouze…