

Smažené bagetky s překvapením
Suroviny
- několik malých baget
- uzená cihla
- Niva
- salám podle chuti
- 2 vajíčka
- hladká mouka
- strouhanka
- olej
- krapet piva
- libeček
- oregano
- směs italských bylinek
Postup přípravy receptu
Bagetky podélně rozřízneme a vydlábneme střídku (přiměřeně, viz foto).
Sýry a salám nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme nasekaný libeček s oreganem (2:1), nadrobno nakrájenou střídku z baget, jedno vajíčko a důkladně promícháme.
Touto směsí naplníme bagetky, spojíme a budeme obalovat.
V hlubokém talířku rozklepneme vajíčko, rozšleháme, přidáme koření směs italských bylinek, hladkou mouku a vytvoříme hustší těstíčko. Naředíme troškou piva na odpovídající konzistenci, vložíme spojenou bagetku a následně obalíme ve strouhance.
Zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Na takovéto smažení zásadně používám železňák po babičce.
Podáváme buď teplé, anebo po studenu nakrájené na plátky.
Poznámka od kuchařky
V neděli jsem dostal nápad a dnes ho zrealizoval.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Smažené bagetky s překvapením
-
jedla jsem podobné- někdy v 1986-7 roce na návštěvě vydlabané a plněné rohlíky šunkou, nivou a vejcem obalené a smažené, ve sladké variantě tam byl tvaroh a meruňky, bagetka je dobrý nápad
-
to vajicko vevnitr musi byt syrove,neee????Jinak to vypada lakave
-
Elize: změnila jsem ho právě proto, že by mohl být pochopen jinak, než bylo zamýšleno...ale dobře tedy: moc mi chutnaly v nádherném prostředí, s příjemným společníkem... a jedním chlazeným...
(samozřejmě pivem)
-
Dadulo, proč vymazáváš komentáře, které jsi vložila...? Působilo to, jako bys byla Jendovým strávníkem - ale možná jsem měla jen takový pocit - a že jídlo chválíš jako někdo, kdo ho ochutnal - to bylo autentické a Jendu jistě potěšilo. A teď píšeš jen chladně o vyzkoušení receptu...
-
Už jsem je zkoušela a byly opravdu výborné! Moc dobrý recept...
-
Jendo, vypadá to náramně, fotky - jak jinak - k "oblíznutí"
. Fakt zajímavý nápad...
Bodík předem!
-
Děkuji za milé komentáře a bodíky
.
Nikde není dáno, že náplň musí být slaná.Je tady spousta skvělých pekařek a cukrářek
, tak vyzkoušejte bagetku(nebo něco jiného) naplnit ořechovou, tvarohovou, zkrátka jakou vás napadne náplní, usmažit, pocukrovat, polít čokoládou... tady jsou kreativitě dveře otevřeny dokořán
.
-
Taky me jako prvni napadlo, kam na ty napady chodite
Skoro bych rekla, ze co recet, to perla. Vsechno uzasne napadite, krasne nazdobene a pritom tak jednoduche. Proste nemam slov....tak aspon posilam bodik
-
Jendo1
vypadá to úža,úža,úžasně
.Kam na ty nápady chodíte?Ještě chvíli a budu se chodit koukat do knihkupectví jestli nevyšla kuchařka s názvem "Moderní variace"-autor Jenda1
.Už se na ní moc těším
.
-
Paráda a navíc chutná
-
Jo a bodík, to je víc než jasný
-
Jendo, já se z tebe jednou.....zas taková dobrůtka a krásně nafocené-prostě šikulka
jen jednu věc bych udělala jinak, že bych tajně ten uherák snědla, na tom totiž ulítávám, ten mám nejraději ze všech uzenin zároveň s pršutem-mňam
Ajéje, dostávám chutě....
-
No jo, nádhera, berušky jedna báseň,
super fotopostup a skvělý nápad.
+
-
Jendo
Je to trochu variace na téma topinka SPECIÁL, ale velmi nápaditá a efektní. Bodíkuju