Rajčatové sugo
Recept ještě nebyl hodnocenDomácí rajčatové sugo je skvělý způsob, jak využít bohatou letní úrodu rajčat. Omáčka s vůní bazalky a tymiánu dodá pokrmům plnou chuť a středomořský nádech. Perfektní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Domácí rajčatové sugo je skvělý způsob, jak využít bohatou letní úrodu rajčat. Omáčka s vůní bazalky a tymiánu dodá pokrmům plnou chuť a středomořský nádech. Perfektní…
Býčí žlázy - patříte k těm, kterým tohle jemné maso chutná? Pokud ano, zkuste ho připravit "na divoko ". Marinované v bílém víně s pomerančovou šťávou a kůrou, kořeněné…
Zeleninu očistíme nakrájíme na silnější kousky, slaninu na kostky a zprudka orestujeme na lžíci másla a trošce oleje. Do Pomalého hrnce dáme žebírka, osolíme a…
Z panenky nakrájíme medailonky, které osolíme, potřeme olejem a pestem z medvědího česneku. Necháme je chvilku odležet a pak je orestujeme na pánvi z obou stran - měly…
Vynikající kombinace nadýchaných noků, šťavnaté panenky a chutných žampionů, spolu vytvářejí harmonický a lahodný pokrm. Jídlo bohaté chuti, které je nejlepší z…
Škvarky umeleme a ze všech přísad vypracujeme těsto. Odkrojíme cca třetinu těsta a dáme stranou. Zbytek rozválíme na vyšší placku (cca 0,5cm) a vykrájíme kolečka, která…
Pokud vám přebývají vejce, zkuste je naložit do nálevu podobně jako utopence. Koření, bylinkám, papričkám i zelenině se meze nekladou. Jsou delikatesou podávanou jako…
Slávky omyjeme a očistíme kartáčkem. Nasypeme do mísy a zalijeme studenou vodou. Ty slávky, které zůstanou otevřené, vyhodíme.Na pánvi restujeme na drobno nakrájenou…
Perličku omyjeme, osušíme, osolíme. Kořenovou zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky.Nakrájenou zeleninu smícháme s kousky slaniny, kaštany a kořením, část…
Smažená rýže je čínské jídlo. U čínské kuchyně bývá zdlouhavá příprava, ale například s krájením zeleniny vám někdo může pomoct. Samotná příprava je velmi rychlá a…
Hranolky nemusí být nutně jen bramborové, které všichni tak dobře známe. Kapří hranolky obalené v bylinkovém těstíčku a usmažené dozlatova, podávané se zeleninovým…
Hranolky nemusí být nutně jen bramborové, které všichni tak dobře známe. Kapří hranolky obalené v bylinkovém těstíčku a usmažené dozlatova, podávané se zeleninovým…
Maso naklepeme a nakrájíme na proužky.Osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme proužky masa obalené v hladké mouce, osolíme, opepříme a opečeme.Pak podlijeme vínem…
Králíka naporcujeme a naskládáme do pekáče. Posypeme ho cibulí nakrájenou na čtvrtkolečka, paprikami nakrájenými na proužky a slaninou nakrájenou na malé kostičky. …
Anglickou slaninu nakrájíme na drobno a opečeme na pánvi, po chvíli přidáme krůtí prsa nakrájená na kostičky, když už je to téměř hotová, přidáme kuřecí játra a lehce…
1 vejce rozšleháme, přidáme nasekanou petrželku a dáme do máslem vytřené čtvercové mističky do mikrovlnné trouby uvařit, abychom ho měli připravené, až ho budeme…
Očištěnou a odblaněnou panenku nakrájíme na plátky široké cca 2 cm (3 ks na porci) a lehce naklepeme klouby ruky. Jednu lžíci oleje smícháme s bylinkami, špetkou soli,…
Maso opláchneme, osušíme a prohlédneme, aby nezůstaly úlomky kostí. U každé porce asi 4x nařízneme nebo lépe nastřihneme šlachu po obvodu masa a svážeme každou porci…
Brusinkový kompot s jablky: Cukr svaříme s vodou a kořením. Po svaření koření odstraníme. Do svařeného roztoku vsypeme přebrané, oprané a okapané brusinky a necháme…
Maso nakrájíme na slaboučké plátky a po okrajích nařízneme nebo nastřihneme. Osolíme, opepříme a opečeme ho na oleji s přídavkem jedné lžíce másla dohněda a doměkka -…
Očištěné maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a důkladně opečeme v pánvi na másle s olejem dozlatova. Zatímco hovězí maso může zůstat uprostřed růžové, kuřecí…
Dobře upečený bůček je lahodné jídlo. Je šťavnatý, měkký, s křupavou a zlatavou kůží. Pivní směs mu dodá ještě lepší chuť. Plátky bůčku podáváme se sladkou kořeněnou…
Panenku nakrájíme na 1,5-2cm silné plátky, osolíme, mezi mikrotenem pěstí lehce naklepeme, obalíme v polohrubé mouce, v sýrovém těstíčku, vložíme do rozehřátého tuku,…
Roštěnky mírně naklepeme, po stranách nařízneme. Osolíme, opepříme, na každý kus masa položíme 2 listy šalvěje a překryjeme plátkem šunky. Upevníme párátky ( viz.…