Vepřové kotletky se sušenými rajčaty
Recept ještě nebyl hodnocenKotlety naklepeme, mírně osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem, na každou dáme plátek sýra a několik kousků rajčat. Maso podélně přeložíme, sepneme špejlí nebo jehlou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kotlety naklepeme, mírně osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem, na každou dáme plátek sýra a několik kousků rajčat. Maso podélně přeložíme, sepneme špejlí nebo jehlou a…
Lososa vykostíme, stáhneme z kůže a a nakrájíme na kostky. Dáme vařit špagety do osolené vody, špagety by měly být uvařené na skus. Cuketu omyjeme a nakrájíme na plátky.…
Očištěné maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a důkladně opečeme v pánvi na másle s olejem dozlatova. Zatímco hovězí maso může zůstat uprostřed růžové, kuřecí…
Králičí maso je jemné, ale abychom zachovali jeho šťavnatost, je dobré jej prošpikovat kousky špeku. V tomto případě prošpikujeme stehna, která pak upečeme s houbami. Z…
Vinná klobása neodmyslitelně patří k vánočním dobrotám, které nesmí chybět na žádném svátečním stole. Většinou pro ni skočíme k řezníkovi, ale co takhle si připravit…
Králičí maso je velmi jemné a skvěle se hodí k nedělnímu obědu. Jeho příprava si vyžádá více času, výsledek ale stojí za to. Díky anglické slanině je jídlo pěkně…
Snad nejjemnějším kusem vepřového masa je panenka. Připravte ji prudce na grilu a poté lehce dopečte v troubě. Jako příloha poslouží brambory zapečené s dipem z česneku…
Pokud s čínskou kuchyní začínáte, zkuste uvařit napřed jednodušší jídla. Toto ocení především milovníci pikantních jídel. Na oleji minutkově připravené orestované…
Špargľu ošúpeme, uvaríme v osolenej vode a scedíme. Do vypláchnutého plechu vložíme rozvaľkané lístkové cesto, poukladáme naň na rezance narezanú salámu a špargľu. …
Do dvou misek připravíme dva druhy marinády. Maso očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na úzké plátky. Polovinu dáme do tmavé a polovinu do světlé marinády, na 5-6…
Kuřecí prsa omyjeme, odblaníme, nakrájíme na plátky a papírovou utěrkou osušíme.Mírně naklepeme, posypeme kořením na steaky, které lehce rukou vklepeme.Z vína, sojové…
Kotlety nařízneme tak, abychom udělali kapsu. Tu zevnitř posolíme, opepříme a posypeme sušeným česnekem. Špenátové listy spaříme vroucí vodou, vymačkáme vodu, osolíme,…
Křidélka v kloubu rozdělte a vložte je do sáčku nebo misky s částí sojové omáčky. Nechte marinovat, můžete i přes noc. Do coly nalijte zbytek sojovky a alkohol, vhoďte…
Pořádně omyjeme krevety, nasekáme česnek na jemné plátky.Na mírný oheň dáme pánev, necháme rozpustit máslo. Přidáme plátky česneku a necháme je rozvonět.Pak přidáme…
Kuřecí stehna osolíme, mírně opepříme, posypeme paprikou a provensálským kořením.Dáme do pekáčku, přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, libeček, olej…
Šťavnaté kuřecí kousky, sladká rajčata a voňavé bylinky se dokonale propojí s jemnými těstovinami, čímž vytvoří neodolatelnou kombinaci chutí. Připravte si tento snadný…
Mlíčí je díky svému svému jemnému masu pochoutkou. Povaříme ho v kyselé vodě necháme vychládnout. Díky tomuto kroku se zpevní, aby bylo možné ho obalit v klasickém…
Mezi stálice letního grilování patří oblíbený losos. Jemné maso, lehce dochucené aromatický česnekem, potěší každého milovníka ryb. Příprava je rychlá, nenáročná a…
Panenku očistíme od blanek, omyjeme a osušíme.Opracovanou panenku pokapeme olejem a osolíme. Posypeme pepřem a necháme 1/2 hodiny odležet.Na horké pánvi pečeme maso…
Medová marináda se hojně využívá k nakládání různých druhů mas. Nemusíte se bát ji použít i na kapra. Med dodá masu zajímavou a jemnou chuť a maso je krásně měkké a…
Jehněčí plec je vydatné a syté jídlo, které potěší všechny milovníky pomalu dušeného masa. Vše se připravuje v jednom hrnci – šťavnatá jehněčí plec, brambory nasáklé…
Pravé italské risotto není příliš podobné tomu, co se u nás za rizoto pokládá. Je sice na přípravu trochu pracnější, ale výsledek zcela jistě stojí za to. Ochutnejte i…
Panenku odblaníme, osolíme, opepříme, potřeme ol. olejem a zprudka opečeme ze všech stran. Poté vložíme do pekáčku a dáme do trouby cca na 160st na 20 minut. Na ol.…