Jelení roštěnky alla saltimbocca
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 618 kJ / 148 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,81 g |
Tuky | 0,79 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 9,48 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
A tady trocha informací:
Saltimbocca alla Romana - je italské jídlo typické pro Řím, oblíbené také v Jižním Švýcarsku, Španělsku a Řecku. Název vznikl ze tří italských slov "saltare" - skákat, "in bocca" - do pusy. Označení "skočit do pusy" dosvědčuje, jak na tento voňavý pokrm již netrpělvě čeká naše pusa, jen do ní skočit. Je připravován z telecího, kuřecího nebo i vepřového plátku masa, na který je přiložen plátek šunky "prosciutta" a lístky šalvěje. Tento balíček je osmahnut buď jako plátek nebo smotán do roličky ("involtini"). Pak je marinován ve víně či oleji nebo jen slané vodě, v závislosti na zvyklostech té oblasti, kde je připravován. Někdy bývá ještě ozdoben kapary. Nejznámější z těchto jídel je "Saltimbocca alla Romana", původem z Brescia - města v severní Lombardii. Je připravován z telecího masa, prosciutta nebo parmské šunky se šalvějí. Je obvykle smotán i do roliček. Plátky případně roličky jsou před podáváním, dle tradičního receptu, přelity omáčkou připravenou z vína Marsala a másla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 11. 2015 11:28
vyzera to moooooc pekne, idem vyskusat, v mrazaku mam asi 20 kilo jelenieho masa a uz mi absolutne dochadzaju recepty a manzelik je zase na polovacke...
13. 2. 2014 12:49
Vaše recepty jsou pastva pro žaludek i oči.Jedním slovem NÁDHERA
26. 4. 2013 10:14
milan:
26. 4. 2013 10:11
něco o jelenech
manželka zjistila, že obyčejné mýdlo jelen je poměrně kvalitní na praní a proto ho používá, za nějakou dobu jsem byl u maminky- 84 let a ctěla koupit prášek na praní. povídám, manželka používá jelena, tak to vyzkoušej, chvilku byla potichu a pak povídá, nojo, ale dneska je to jelení maso hrozně drahé ...... nemilujte maminky
manželka zjistila, že obyčejné mýdlo jelen je poměrně kvalitní na praní a proto ho používá, za nějakou dobu jsem byl u maminky- 84 let a ctěla koupit prášek na praní. povídám, manželka používá jelena, tak to vyzkoušej, chvilku byla potichu a pak povídá, nojo, ale dneska je to jelení maso hrozně drahé ...... nemilujte maminky
26. 4. 2013 09:49
1974andrea: jééžííííš, tak takovou nabídku, aby mi někdo uvařil, jsem nedostala už téměř čtyřicet let jsi prostě poklad ale když jinak nedáš, vezmu bambitku a na toho jelena si počkám a pak tuto mňamku zrealizuji
25. 4. 2013 14:36
Dana61:Danuš, zadej mi ingredience a já ti něco uvařím na míru S tebou je teda něco
25. 4. 2013 14:25
náááádhera ovšem z realizace dlouho nebude nic, a proč asi
tentokrát né kvůli česneku, ale jelení u nás zůstává v lese
tentokrát né kvůli česneku, ale jelení u nás zůstává v lese
21. 4. 2013 17:43
nádhera a šťavnatá
20. 4. 2013 16:20
krása veliká jak vždy precizní Andrejko
20. 4. 2013 08:28
Mňam Jelene, jelene, proč nejsi v Bystřici na dovolené Krásně jsem se početla
20. 4. 2013 07:31
No tak takový skok bych si nechala líbit+13
19. 4. 2013 21:38
Bez komentu
19. 4. 2013 19:55
Andrejko, takový "skok" bych si nechala líbit, posílám 10. bodík
19. 4. 2013 17:57
Co k tomu dodatJen,že je to opravdu nádhera
19. 4. 2013 17:34
Andrej - prostě paráda. Co víc k tomu říct.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 4 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 7 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 9 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 10 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 4 minutami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 8 minutami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 2 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 3 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 4 hodinami
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 5 hodinami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 6 hodinami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 6 hodinami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 6 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jelení plátky jelení plátky recept jelení skok recept roštěnky z jeleního masa jelen recepty saltimbocca alla romana recepty z jelena plátky z jelena saltimbocca roštěnka jelen recept jelení platek jelen roštená z jeleního masa recept na jelení skok roštěnky recept recept jeleni platek rostenka z diviny dančí roštěná jelenní roštěná recept
Suroviny: roštěná jelení, šalvěj, pršut, víno bílé, vývar, česnek, máslo, mouka hladká, sůl, pepř, olej
Jelení roštěnky alla saltimbocca
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lkv1
24 názorů