Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jelení roštěnky alla saltimbocca

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Snadný

Přidat do oblíbených 1974andrea 1974andrea Přečíst komentáře 24

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie618 kJ /
148 kcal
Bílkoviny1,81 g
Tuky0,79 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy9,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Roštěnky mírně naklepeme, po stranách nařízneme. Krok 2: Osolíme, opepříme, na každý kus masa položíme 2 listy šalvěje a překryjeme plátkem šunky. Krok 3: Upevníme párátky ( viz. fotopostup). Krok 4: Na oleji maso zprudka z obou stran opečeme dohněda, můžeme přidat zbytek šunky a šalvěje, podlijeme nejprve vínem, necháme odpařit a poté přilijeme vývar. Krok 5: Přiklopíme a pozvolna, za občasného podlití, dusíme doměkka. Krok 6: Nakonec přidáme prolisovaný česnek. Krok 7: Poté maso vymeme, přiklopíme, aby neoschlo, máslo a mouku dobře prohněteme a tímto výpek zahustíme. Krok 8: Provaříme a vrátíme maso zpět. Krok 9: Nezapomeňte na párátka :-)

Zveřejněno 19. 4. 2013 13:37

Poznámka autorky 1974andrea

A tady trocha informací:

Saltimbocca alla Romana - je italské jídlo typické pro Řím, oblíbené také v Jižním Švýcarsku, Španělsku a Řecku. Název vznikl ze tří italských slov "saltare" - skákat, "in bocca" - do pusy. Označení "skočit do pusy" dosvědčuje, jak na tento voňavý pokrm již netrpělvě čeká naše pusa, jen do ní skočit. Je připravován z telecího, kuřecího nebo i vepřového plátku masa, na který je přiložen plátek šunky "prosciutta" a lístky šalvěje. Tento balíček je osmahnut buď jako plátek nebo smotán do roličky ("involtini"). Pak je marinován ve víně či oleji nebo jen slané vodě, v závislosti na zvyklostech té oblasti, kde je připravován. Někdy bývá ještě ozdoben kapary. Nejznámější z těchto jídel je "Saltimbocca alla Romana", původem z Brescia - města v severní Lombardii. Je připravován z telecího masa, prosciutta nebo parmské šunky se šalvějí. Je obvykle smotán i do roliček. Plátky případně roličky jsou před podáváním, dle tradičního receptu, přelity omáčkou připravenou z vína Marsala a másla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení roštěnky alla saltimbocca

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lkv1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

vyzera to moooooc pekne, idem vyskusat, v mrazaku mam asi 20 kilo jelenieho masa a uz mi absolutne dochadzaju recepty :-// a manzelik je zase na polovacke...

Vaše recepty jsou pastva pro žaludek i oči.Jedním slovem NÁDHERA:-K:-D:yes:

milan::-D:-D:yes:

něco o jelenech
manželka zjistila, že obyčejné mýdlo jelen je poměrně kvalitní na praní a proto ho používá, za nějakou dobu jsem byl u maminky- 84 let a ctěla koupit prášek na praní. povídám, manželka používá jelena, tak to vyzkoušej, chvilku byla potichu a pak povídá, nojo, ale dneska je to jelení maso hrozně drahé ...... nemilujte maminky

1974andrea: jééžííííš, tak takovou nabídku, aby mi někdo uvařil, jsem nedostala už téměř čtyřicet let:-D jsi prostě poklad;-) ale když jinak nedáš, vezmu bambitku a na toho jelena si počkám:-// a pak tuto mňamku zrealizuji:-D

Dana61:Danuš, zadej mi ingredience a já ti něco uvařím na míru:-D S tebou je teda něco:-D

náááádhera:yes::-D ovšem z realizace dlouho nebude nic, a proč asi
:-D tentokrát né kvůli česneku, ale jelení u nás zůstává v lese;-)

nádhera a šťavnatá:-p;-):-K

:yes::yes::yes: krása veliká jak vždy precizní Andrejko :yes::yes:;-):-p

Mňam:yes::yes::-K Jelene, jelene, proč nejsi v Bystřici na dovolené:-?:-?:-D:-D Krásně jsem se početla:yes::-K

No tak takový skok bych si nechala líbit:-p:-p:yes::yes:+13

Bez komentu :-O:yes:

Andrejko, takový "skok" bych si nechala líbit:-p;-), posílám 10. bodík :-p:-K:yes:

Co k tomu dodat;-)Jen,že je to opravdu nádhera:-K:-p:yes:

Andrej - prostě paráda. Co víc k tomu říct. :yes::-p

Načíst další komentáře (9)

Podobné recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Tématické fráze:
jelení plátky, jelení plátky recept, jelení skok recept, roštěnky z jeleního masa, jelen recepty, saltimbocca alla romana, recepty z jelena, plátky z jelena, saltimbocca, roštěnka, jelen recept, jelení platek, jelen, roštená z jeleního masa, recept na jelení skok, roštěnky recept, recept jeleni platek, rostenka z diviny, dančí roštěná, jelenní roštěná recept

Suroviny:
roštěná jelení, šalvěj, pršut, víno bílé, vývar, česnek, máslo, mouka hladká, sůl, pepř, olej

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení roštěnky alla saltimbocca

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lkv1

Přidat fotografie receptu