Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jelení roštěnky alla saltimbocca

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

19. 4. 2013 13:37

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie618 kJ / 148 kcal
Bílkoviny1,81 g
Tuky0,79 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy9,48 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

A tady trocha informací:

Saltimbocca alla Romana - je italské jídlo typické pro Řím, oblíbené také v Jižním Švýcarsku, Španělsku a Řecku. Název vznikl ze tří italských slov "saltare" - skákat, "in bocca" - do pusy. Označení "skočit do pusy" dosvědčuje, jak na tento voňavý pokrm již netrpělvě čeká naše pusa, jen do ní skočit. Je připravován z telecího, kuřecího nebo i vepřového plátku masa, na který je přiložen plátek šunky "prosciutta" a lístky šalvěje. Tento balíček je osmahnut buď jako plátek nebo smotán do roličky ("involtini"). Pak je marinován ve víně či oleji nebo jen slané vodě, v závislosti na zvyklostech té oblasti, kde je připravován. Někdy bývá ještě ozdoben kapary. Nejznámější z těchto jídel je "Saltimbocca alla Romana", původem z Brescia - města v severní Lombardii. Je připravován z telecího masa, prosciutta nebo parmské šunky se šalvějí. Je obvykle smotán i do roliček. Plátky případně roličky jsou před podáváním, dle tradičního receptu, přelity omáčkou připravenou z vína Marsala a másla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

stonefox stonefox

7. 11. 2015 11:28

vyzera to moooooc pekne, idem vyskusat, v mrazaku mam asi 20 kilo jelenieho masa a uz mi absolutne dochadzaju recepty :-// a manzelik je zase na polovacke...

helwe59 helwe59

13. 2. 2014 12:49

Vaše recepty jsou pastva pro žaludek i oči.Jedním slovem NÁDHERA:-K:-D:yes:

1974andrea 1974andrea

26. 4. 2013 10:14

milan::-D:-D:yes:

milan

26. 4. 2013 10:11

něco o jelenech
manželka zjistila, že obyčejné mýdlo jelen je poměrně kvalitní na praní a proto ho používá, za nějakou dobu jsem byl u maminky- 84 let a ctěla koupit prášek na praní. povídám, manželka používá jelena, tak to vyzkoušej, chvilku byla potichu a pak povídá, nojo, ale dneska je to jelení maso hrozně drahé ...... nemilujte maminky

Dana61

26. 4. 2013 09:49

1974andrea: jééžííííš, tak takovou nabídku, aby mi někdo uvařil, jsem nedostala už téměř čtyřicet let:-D jsi prostě poklad;-) ale když jinak nedáš, vezmu bambitku a na toho jelena si počkám:-// a pak tuto mňamku zrealizuji:-D

1974andrea 1974andrea

25. 4. 2013 14:36

Dana61:Danuš, zadej mi ingredience a já ti něco uvařím na míru:-D S tebou je teda něco:-D

Dana61

25. 4. 2013 14:25

náááádhera:yes::-D ovšem z realizace dlouho nebude nic, a proč asi
:-D tentokrát né kvůli česneku, ale jelení u nás zůstává v lese;-)

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

21. 4. 2013 17:43

nádhera a šťavnatá:-p;-):-K

jarka skrobakova

20. 4. 2013 16:20

:yes::yes::yes: krása veliká jak vždy precizní Andrejko :yes::yes:;-):-p

senky senky

20. 4. 2013 08:28

Mňam:yes::yes::-K Jelene, jelene, proč nejsi v Bystřici na dovolené:-?:-?:-D:-D Krásně jsem se početla:yes::-K

suslajda suslajda

20. 4. 2013 07:31

No tak takový skok bych si nechala líbit:-p:-p:yes::yes:+13

BILKOVAI BILKOVAI

19. 4. 2013 21:38

Bez komentu :-O:yes:

yanull yanull

19. 4. 2013 19:55

Andrejko, takový "skok" bych si nechala líbit:-p;-), posílám 10. bodík :-p:-K:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

19. 4. 2013 17:57

Co k tomu dodat;-)Jen,že je to opravdu nádhera:-K:-p:yes:

Dooga Dooga

19. 4. 2013 17:34

Andrej - prostě paráda. Co víc k tomu říct. :yes::-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jelení plátky jelení plátky recept jelení skok recept roštěnky z jeleního masa jelen recepty saltimbocca alla romana recepty z jelena plátky z jelena saltimbocca roštěnka jelen recept jelení platek jelen roštená z jeleního masa recept na jelení skok roštěnky recept recept jeleni platek rostenka z diviny dančí roštěná jelenní roštěná recept

Suroviny: roštěná jelení, šalvěj, pršut, víno bílé, vývar, česnek, máslo, mouka hladká, sůl, pepř, olej

TopRecepty.cz

Jelení roštěnky alla saltimbocca

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lkv1