Sarma-zelné závitky s masem
Recept ještě nebyl hodnocenVelké zelné listy stažené z hlávky zelí spaříme vařící vodou, aby byly plastické a připravíme náplň z masa.Do míchaného mletého masa dáme vajíčko, kopr, nasekanou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Velké zelné listy stažené z hlávky zelí spaříme vařící vodou, aby byly plastické a připravíme náplň z masa.Do míchaného mletého masa dáme vajíčko, kopr, nasekanou…
Minimálně na hodinu (raději více) namočíme šafrán do zahřátého vína nebo vody a necháme louhovat.Maso nakrájíme na slabé proužky a osolíme.Opečeme je na olivovém oleji,…
Nálev vařit 5 minut a nechat vystydnout. Houby, které používáte na houbové řízky se obalí v trojobalu a usmaží a nechají vystydnout. Na dno zavařovací sklenice dát…
Hlávkové zelí nakrájíme na tenké nudličky nebo menší čtverečky. Dáme do pekáče, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, oloupané a na plátky nakrájené jablko a brusinkový…
Hrušky oloupeme rozkrojíme a vyndáme jádřinec. V hrnku svaříme cukr s vodou, vínem a kořením, vložíme hrušky a necháme táhnout asi 20 minut. Vše uložíme do lahve s…
Název pavé, jehož původ bychom našli ve Francii, je označení zvláštního postupu pokládky diamantů do šperků či kamenů do dlažby. A právě tímto způsobem jsou pokládány…
Jemně naklepané plátky vepřového masa opečené dozlatova, podušené s voňavým kořením a zalité jemnou omáčkou s kapkou vína a křupavou slaninou, vás potěší svou dokonale…
Šťavnaté restované krevety jsou lehkým a přitom elegantním pokrmem, který zvládnete během pár minut. Podávejte je s čerstvou bagetou, zeleninovým salátem nebo jako…
Maso: Polovinu másla smícháme s bylinkami a solí. Prso rozřízneme tak, abychom měli tenčí větší plát, který potřeme bylinkovým máslem, opepříme a poklademe anglickou…
Bylinky necháme vcelku, citrony nakrájíme na čtvrtky, jablíčko nakrájíme na osminky. Bylinkami moc nešetříme, jejich vůně a chuť postačí na celkovou chuť, nemusíme pak…
1. Kuře omyjeme, položíme prsíčkama nahoru a v hrudi podélně po kosti nožem odřízneme. 2. Podél hrudní kosti opatrně oddělujeme nožem prsní maso na obou stranách.…
Kuře dáme uvařit do měkka – pomalým varem s přidaným celým pepřem, bobkovým listem a solí. Mělo by to po 40 minutách být dostatečně měkké. Po uvaření maso obereme z…
Máte-li chuť vyzkoušet netradiční variantu svíčkové, pusťte se do přípravy této její ruské verze. Chybí v ní cibule i některé tradiční koření, naopak obsahuje neobvyklou…
Zkompletovat opravdu dobrý hamburger, to chce mít ty správné suroviny a dobře udělané maso. Tento recept je od ostatních odlišný použitím bílého vína do masové směsi na…
Krůtí maso je jemné, velmi dobře stravitelné, málo tučné a vhodné i do diety. V tomto receptu najdete inspiraci na krůtí plátky, které ochutí a provoní rozmarýn s…
Nejprve očistíme maso. Je potřeba jej zbavit všech blan a nežádoucích částí, poté ho nakrájíme na kostky asi o velikosti 2 cm. Maso osolíme a opepříme a na oleji…
Žebra jsem osolil, přidal jsem nakrájený česnek, cibuli , posypal harissou, celý pepř, bobkový list, jalovec, nové koření, 0,5 litru bílého vína. Dáte do předem vyhřáté…
Maso nakrájíme na úzké nudličky, okurky na kostičky.Do nádoby tlakového hrnce nalijeme olej, do něj nasypeme veškeré koření a promícháme. Nasypeme nakrájené maso a zase…
Rybí maso omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Máslo rozpustíme s olejem a opečeme na něm maso dorůžova, aby byla kůžička křupavá. Pak je přeložíme do pekáčku…
Ke svátečnímu obědu, nebo rodinné sešlosti, je pečený králík ideální volbou. Vyzkoušejte francouzský recept na králíka braillon, s dijonskou hořčicí a smetanovo-vinnou…
Pokud s čínskou kuchyní začínáte, zkuste uvařit napřed jednodušší jídla. Toto ocení především milovníci pikantních jídel. Na oleji minutkově připravené orestované…
Pelmeně patří mezi tradiční pokrmy ruské a jí blízké kuchyně. Jedná se o ve vodě vařené knedlíčky plněné zpravidla masovou směsí. K nim pak můžeme servírovat lahodnou…
Jemné králičí maso je velmi zdravé a můžete ho připravit na mnoho způsobů. Ochutnejte ho v zajímavé omáčce ochucené medem a hořčicí a určitě si pochutnáte. Na přípravě…
Květák očistíme, rozebereme na malé růžičky, promícháme s olejem, solí a pepřem a dáme na plech vyložený papírem na pečení a do trouby péct při 220°C, dokud není měkký…