Alsaské zelí - choucroute / šukrut/ II v PH

Suroviny 4 porce

750 g kysaného zelí
400 g vepřového masa (pokrájeného na větší kostky)
4 plátky uzené krkovičky nebo 4 uzené kotlety
2 pikantní klobásy
4 párky
100 g slaniny
1 velká cibule
300 ml bílého vína (nejlépe Riesling)
4 cl třešňové pálenky
6 ks jalovce
2 bobkové listy
1/2 lžičky tymiánu
sůl
pepř
2 lžíce husího sádla nebo oleje

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu pokrájíme a necháme ji rozpustit na pánvi. Přidáme sádlo, nakrájenou cibuli, necháme zpěnit, vložíme vepřové maso a zprudka orestujeme.

  2. Do PH dáme zelí, promícháme s připravenou směsí, zalijeme vínem, přidáme koření a zapneme na High (4 hodiny).

  3. Po třech hodinách vložíme uzené maso, klobásu, kterou můžeme pokrájet na větší kusy a necháme vařit společně. Půl hodiny před koncem přidáme párky, pálenku a doděláme. Podáváme s vařeným bramborem.

Poznámka od kuchařky

Brambory se mohou vložit do hrnce zároveň se zelím, já je ale raději vařím zvlášť.

Komentáře k receptu Alsaské zelí - choucroute / šukrut/ II v PH

  • maris maris(autor receptu)

    Zdenka1: Zdeni, díky za vyzkoušení a za fotku,:-) jsem moc ráda, že jste spokojení a jsem přesvědčená, že PH Tě nezklame;-):-)

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Konečně i já patřím mezi majitele PH. K otestování jsem si vybrala tvůj recept. Musím říct, že jsem udělala dobře:yes:. Moc jsme si pochutnali:-p. Posílám poděkování za výtečný recept, bodík a fotku.

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    magdalenka: no tak dobře, upřesňuji - VY i MY:-))

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    maris:nie VY! Ale MY!

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    magdalenka: samozřejmě i my:-D.
    Jablíčko v některém receptu je, v některém není. Já bych ho tam, kdybych nezapomněla, dala, ale protože jsem ho nedala, tak jsem ho ani nenapsala ani do receptu:-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    maris:aj my?
    Jablko sa nedáva do tejto špeciality z Alsaska?

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    Moc děkuji:-K, je to stará francouzská klasika, která potvrzuje, že Francouzí ví, co je dobré:-p:-)
    Irrenko, myslím, že si pochutnáte;-)

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Příští týden přijde na řadu:yes::yes::yes::yes:Skvělý receptík:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(moderátorka)

    Paráda;-):yes::-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Príma mňamka:-p+15:yes:

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Dokonalé jako vždy :yes:+

    Odpovědět

  • Nonya Nonya

    :yes::yes: 2 body odo mna klasika , super jedlo .:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Pekný večer, toto musí byť skvostné!:yes:
    Prezrela som fľaše - slivovica, vodka a broskyňový likér, víno veltlín a nejaké červené z Moravy...kapustu, údené aj klobásy a pliecko v mrazničke mám...každopádne ukladám, lebo suroviny v recepte sú veľmi lákavé. Po náročnom víkende sa budem snažiť zrealizovať.;-)

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :-KKrásný recept na PH:yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    No to je paráda, já bych si to taak dala:-p:-p:yes::yes::yes:, radši pudu spát, abych to zaspala.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: alsaské speciality alsasky hrnec alsaské kotlety alsasské zelí alsazske zeli alsaské zelí v pomalém hrnci chocrout francouzske jidlo šukrut choucroutte suk rut alsazke kysané zelí alsaské speciality. šukrut v pomalém hrnci alsaské recepty recept na alsaskou pánev schukrut alsaská kotleta alsaské šukrut koleno alsaský šugrut