

Alsaské zelí - choucroute / šukrut/ II v PH
Suroviny 4 porce
- 750 g kysaného zelí
- 400 g vepřového masa (pokrájeného na větší kostky)
- 4 plátky uzené krkovičky nebo 4 uzené kotlety
- 2 pikantní klobásy
- 4 párky
- 100 g slaniny
- 1 velká cibule
- 300 ml bílého vína (nejlépe Riesling)
- 4 cl třešňové pálenky
- 6 ks jalovce
- 2 bobkové listy
- 1/2 lžičky tymiánu
- sůl
- pepř
- 2 lžíce husího sádla nebo oleje
Postup přípravy receptu
Slaninu pokrájíme a necháme ji rozpustit na pánvi. Přidáme sádlo, nakrájenou cibuli, necháme zpěnit, vložíme vepřové maso a zprudka orestujeme.
Do PH dáme zelí, promícháme s připravenou směsí, zalijeme vínem, přidáme koření a zapneme na High (4 hodiny).
Po třech hodinách vložíme uzené maso, klobásu, kterou můžeme pokrájet na větší kusy a necháme vařit společně. Půl hodiny před koncem přidáme párky, pálenku a doděláme. Podáváme s vařeným bramborem.
Poznámka od kuchařky
Brambory se mohou vložit do hrnce zároveň se zelím, já je ale raději vařím zvlášť.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Alsaské zelí - choucroute / šukrut/ II v PH
-
Zdenka1: Zdeni, díky za vyzkoušení a za fotku,
jsem moc ráda, že jste spokojení a jsem přesvědčená, že PH Tě nezklame
-
Konečně i já patřím mezi majitele PH. K otestování jsem si vybrala tvůj recept. Musím říct, že jsem udělala dobře
. Moc jsme si pochutnali
. Posílám poděkování za výtečný recept, bodík a fotku.
-
magdalenka: no tak dobře, upřesňuji - VY i MY
-
maris:nie VY! Ale MY!
-
magdalenka: samozřejmě i my
.
Jablíčko v některém receptu je, v některém není. Já bych ho tam, kdybych nezapomněla, dala, ale protože jsem ho nedala, tak jsem ho ani nenapsala ani do receptu -
maris:aj my?
Jablko sa nedáva do tejto špeciality z Alsaska? -
Moc děkuji
, je to stará francouzská klasika, která potvrzuje, že Francouzí ví, co je dobré
Irrenko, myslím, že si pochutnáte -
Příští týden přijde na řadu
Skvělý receptík
-
Paráda
-
Príma mňamka
+15
-
Dokonalé jako vždy
+
-
2 body odo mna klasika , super jedlo .
-
Pekný večer, toto musí byť skvostné!
Prezrela som fľaše - slivovica, vodka a broskyňový likér, víno veltlín a nejaké červené z Moravy...kapustu, údené aj klobásy a pliecko v mrazničke mám...každopádne ukladám, lebo suroviny v recepte sú veľmi lákavé. Po náročnom víkende sa budem snažiť zrealizovať. -
Krásný recept na PH
-
No to je paráda, já bych si to taak dala
, radši pudu spát, abych to zaspala.