Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Víno červené suché - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Meruňková krkovička

Meruňková krkovička

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Smícháme ingredience na marinádu, pečlivě prošleháme. Krkovičku nařízneme na okrajích a jemně naklepeme pěstí. Vložíme do marinády a necháme nejméně 2 hodiny marinovat…

Sváteční voňavé vepřové

Sváteční voňavé vepřové

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Začneme den předem. Stroužky česneku po oloupání podélně nakrájíme na malé klínky a maso jimi prošpikujeme. Pět lžic oleje promícháme s citronovou šťávou, částí…

zizala

180 min

Křepelky v pikantním koření

Křepelky v pikantním koření

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Nejprve si připravíme křepelky. Očistíme je od případných zbytků peří. Pak ostrým nožem nařízneme podél prsní kosti, obrátíme na hřbet a rukou je přitlačíme, ony se…

Králík pečený s uzeným masem

Králík pečený s uzeným masem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Maso osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Na každý kousek dáme větvičku tymiánu, na roládky špalíček uzeného a spíchneme špejlí, nohy obalíme slaninou. Zbytek uzeného…

Rizoto z červené řepy

Rizoto z červené řepy

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Cibuli nakrájím na jemno, nastrouhám na hrubém struhadle řepu. Na trošce oleje zpěním cibuli, pak přidám řepu, hned poté rýži, až začne rýže syčet, přiliji víno a…

Nelca777

60 min

Krkovice se sladkým přelivem

Krkovice se sladkým přelivem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Kompletní jídlo, které neurazí ani ve svátečnější den, najdete v tomto receptu. Opečené plátky uzené krkovice jsou doplněny jemnou pažitkovou kaší a výrazným přelivem ze…

poslirecept

40 min

Jehněčí na víně

Jehněčí na víně

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

K období Velikonoc patří také jehněčí maso, které se tradičně připravuje v neděli, tedy na Boží hod. Dlouhá doba pečení zajistí, že maso bude krásně křehké a šťavnaté.…

poslirecept

210 min

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Maso odblaníme, očistíme a nakrájíme na kostky. Dále buď připravujeme v nádobě pomalého hrnce, pokud lze na plotýnce, nebo vedle na pánvi. Na rozpáleném tuku zpěníme…

Konina na houbách

Konina na houbách

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na rozpáleném tuku orestujeme nakrájenou cibuli, houby a maso. Zasypeme kořením, podlijeme smíchaným vínem s vývarem nebo vodou a bujonem a dusíme do měkka. Ideální je…

Tuňák v zeleninovém zábalu

Tuňák v zeleninovém zábalu

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Nejprve si smícháme přísady na marinádu, ochutíme tak, aby to bylo příjemně nakyslé kořeněné chuti. Vložíme steak do marinády, maso musí být potopené, a necháme přes noc…

Francouzská králičí polévka

Francouzská králičí polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Králičí maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme v hrnci na másle dorůžova. Zalijeme vývarem (drůbežím nebo zeleninovým) a vaříme do…

Paštika z divoké kachny

Paštika z divoké kachny

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Z kachny stáhneme kůži i s peřím, neškubeme ji, stejně to jde špatně. Při stahování si pomáháme malým ostrým nožíkem, kterým uvolňujeme kůži od trupu. Konce křídel a…

1 2 3 4 5 6

Naposledy jste si prohlédli