Krůtí maso na víně a la svíčková
Recept ještě nebyl hodnocenRozpálíme olej se lžící másla a opečeme ze všech stran krůtí maso, vyjmeme a do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a zeleninu.Opečeme do zlatova, zasypeme lžící cukru,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rozpálíme olej se lžící másla a opečeme ze všech stran krůtí maso, vyjmeme a do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a zeleninu.Opečeme do zlatova, zasypeme lžící cukru,…
Slaninu nakrájíme na úzké proužky a kýtu hustě prošpikujeme. Rozpustíme si polovinu másla, maso ním polijeme a necháme přes noc v chladu. Druhý den kýtu zprudka opečeme…
Zvěřinu nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a necháme hodinu odležet. Do hrnce dáme vrstvu kostek masa, na ni položíme vrstvu koleček cibule. Opakujeme do…
Maso nakrájíme na nudličky nebo menší kostky, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Použijeme nejlépe těžký litinový kastrol, ve kterém rozehřejeme asi 2 lžíce oleje a…
Kdo má rád něco pikantního, ten si určitě pochutná. Z čerstvých papriky připravíme snadnou večeři. Barevný zeleninový základ doplní klobása, kterou zvolíme podle chuti,…
Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na malé kostky. Cibuli očistíme a nakrájíme na jemno.Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme a na rozpáleném oleji opečeme ze…
Správně připravené jehněčí maso je velmi jemné a chutná lahodně. Skvěle se hodí pro slavnostní příležitosti. Ochutnejte ho ve výborné kombinaci s kořenovou zeleninou,…
Rozpálíme olej a na něm zprudka orestujeme maso, nakrájené na menší kousky.Když je maso zatažené, přidáme rajský protlak, promícháme s masem a přidáme sladkou papriku.…
Na sádle osmahneme kostky masa, pak je osolíme, opepříme a hrnec odstavíme z tepla.Na druhé části sádla na pánvi osmahneme na větší kousky nakrájenou zeleninu (vše kromě…
Očištěné maso nakrájíme na větší kostky. Restujeme na sádle ze všech stran dozlatova. Vytáhneme a do výpečku dáme nakrájenou slaninu, zeleninu a po chvíli cibuli.…
Šťavnaté kančí maso dušené s jablky a zalité červeným vínem získává jemně nasládlou chuť a bohaté aroma. Tento sváteční pokrm se skvěle hodí na zimní stůl a potěší…
Na kostičky nakrájené slanině a másle podusíme na větší kusy nakrájenou zeleninu a kolečka cibule. Okořeníme tymiánem, bobkovým listem, novým kořením, pepřem a přidáme 2…
Připravené porce kapra osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Pekáček vymastíme olejem, vložíme pomoučněné porce ryby, ty také pokapeme olejem a v troubě rozehřáté na…
Zeleninu očistíme a nakrájíme (kromě rajčat).Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme (pepř zatlačíme do masa) a důkladně obalíme v mouce.V kastrole rozehřejeme olej…
V kastrole nebo v hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu a necháme chvíli smažit. Vložíme na kostky nakrájené maso a plátky česneku.…
Tymián s majoránkou najemno nasekáme, promícháme s povoleným máslem a osolíme. Prsty vytvoříme pod kůží prsíčka kapsu, rozetřeme bylinkové máslo a kůži přiklopíme k…
Kusky kuraciny osolim, okorenim, zlahka obalim v muke. Paradajky olupeme, vyberieme mokre vnutro a semienka, papriku zbavim jadierok, cibulu ocistim. Vsetko nakrajam na…
Náplň : Tvaroh a cottage zmiešame, pridáme nadrobno narezanú paradajku, prelisovaný cesnak a ochutíme korením a podľa potreby soľou. Naplníme cannelloni. Na omáčku…
Na oleji zpěníme cibulku se slaninou. Do základu přidáme utřený česnek a nakrájenou mrkev na půlkolečka. Přidáme koření, rajský protlak a maso. Orestujeme a podlijeme…
Panenku očistíme, osolíme, opepříme a osmahneme na tuku na pánvi, z každé strany 4 min.Na tuku osmahneme cibuli. Po zezlátnutí přilijeme víno a přidáme brusinky. Vložíme…
Svíčková omáčka na smetaně patří k tradičním svátečním jídlům. Všichni milujeme její jemnou, přesto však kořenitou zeleninovou chuť. Tato královna mezi českými omáčkami…
Příprava zvěřiny se zdá býti náročná, ale nemusí tomu tak být. Přes noc naložené daňčí maso zprudka opečeme a podlijeme červeným vínem. K němu pak podáváme v páře vařené…
Ragú à la bolognese je srdcem tradiční boloňské kuchyně – pomalu tažená omáčka z mletého masa, zeleniny, vína a mléka, která dodá těstovinám nezaměnitelnou hloubku.
Úžasný sváteční králík na divoko s hruškou podlévaný červeným vínem vás překvapí netradiční kombinací chutí. Slaninou špikované králičí maso s tymiánovými bramborami na…