Meruňková krkovička

spagetka Kuchařka: spagetka

1 porce Vepřové maso 4 názory

Suroviny

1 plátek krkovičky s kostí
Na marinádu:
1 dcl suchého červeného vína
1 KL oleje
1 KL citronového pepře (lze dát i bílý, prostě jemnější, ne černý)
1 sušená chilli paprička rozdrcená
1 KL mletého koriandru
2 meruňky nakrájené na drobné kousky
Dále:
2 meruňky a koření viz výše na dochucení, sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme ingredience na marinádu, pečlivě prošleháme. Krkovičku nařízneme na okrajích a jemně naklepeme pěstí. Vložíme do marinády a necháme nejméně 2 hodiny marinovat.

  2. Na rozpálené wok pánvi necháme krkovičku zatáhnout po obou stranách. Vlijeme marinádu (jen do půlky masa, nesmí se topit!!)a dusíme cca 15 minut. Výpek zredukujeme na minimum. Přidáme kousky meruněk, vypneme sporák, dochutíme a necháme spojit chutě.

  3. Já další přílohu nedělala, ale umím si představit br.kaši, i rýži apod.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Meruňková krkovička

Zapomněl/a jsem heslo