Daněk v trávě
Recept ještě nebyl hodnocenPříprava zvěřiny se zdá býti náročná, ale nemusí tomu tak být. Přes noc naložené daňčí maso zprudka opečeme a podlijeme červeným vínem. K němu pak podáváme v páře vařené…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Příprava zvěřiny se zdá býti náročná, ale nemusí tomu tak být. Přes noc naložené daňčí maso zprudka opečeme a podlijeme červeným vínem. K němu pak podáváme v páře vařené…
Úžasný sváteční králík na divoko s hruškou podlévaný červeným vínem vás překvapí netradiční kombinací chutí. Slaninou špikované králičí maso s tymiánovými bramborami na…
Šťavnatá a křupavá kachní stehýnka pečená s červeným vínem a bylinkovým máslem z tymiánu, libečku a petrželky. Dokonalá kombinace chutí pro sváteční nebo nedělní oběd,…
Zvěřinu nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a necháme hodinu odležet. Do hrnce dáme vrstvu kostek masa, na ni položíme vrstvu koleček cibule. Opakujeme do…
Maso pokrájíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Takto připravené ho osmažíme na sádle a vyjmeme ho bokem. (Nejlépe se připravuje v těžkém litinovém hrnci.)Do hrnce…
Maso osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Na každý kousek dáme větvičku tymiánu, na roládky špalíček uzeného a spíchneme špejlí, nohy obalíme slaninou. Zbytek uzeného…
Kolena nařízneme nožem a prošpikujeme česnekem. Důkladně do nich vetřeme sůl. Cibuli pokrájíme na větší kousky a v rozpáleném hrnci na středním ohni ji orestujeme na…
Maso odblaníme, očistíme a nakrájíme na kostky. Dále buď připravujeme v nádobě pomalého hrnce, pokud lze na plotýnce, nebo vedle na pánvi. Na rozpáleném tuku zpěníme…
Na sádle osmahneme kostky masa, pak je osolíme, opepříme a hrnec odstavíme z tepla.Na druhé části sádla na pánvi osmahneme na větší kousky nakrájenou zeleninu (vše kromě…
Z kachny stáhneme kůži i s peřím, neškubeme ji, stejně to jde špatně. Při stahování si pomáháme malým ostrým nožíkem, kterým uvolňujeme kůži od trupu. Konce křídel a…
Do misky dejte mouku a kureci stehna a dobre promichajte. Nahrejte vetsi panev na strednim teple, pridejte olivovy olej a pridejte kureci stehna a opekajte asi 4 minuty…
Jelení kýtu očistíme, odblaníme, osolíme, posypeme rozdrceným kořením a necháme 2 dny v chladnu uležet . Maso osušíme papírovou utěrkou, nakrájíme na plátky,…
Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na kostky. Naťovou cibulku nakrájíme na větší kousky. Líčka dobře očistíme (zejména blanky) a zlehka obalíme v hladké mouce. V…
Minutková příprava vepřové panenky nebo kotlety k rychlému obědu či večeři. Jemně pikantní jídlo, ve kterém bude tak akorát masa, zeleniny i koření. Nakonec můžeme…
Mrkve oloupeme, celer očistíme. Obojí omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.Rajčátka necháme okapat, šťávu zachytíme a rajčátka si rozkrájíme také na menší kousky…
Zaječí maso omyjeme a rozdělíme na menší kousky. Pórek a mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka. Smícháme ocet, vodu a víno, přidáme zeleninu, celé koření a 10…
Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme v kastrolu, přidáme olej a jemně nakrájenou cibuli. Necháme ji zpěnit, přidáme maso, opečeme, mírně osolíme, opepříme, zalijeme…
Mrkev oloupeme a pokrájíme na cca 0,5 – 1 cm velké kousky. Cibuli rozpůlíme a nákrájíme na plátky. Sladké i bílé brambory oloupeme a pokrájíme na kousky, sýr nastrouháme…
Nejprve si připravíme křepelky. Očistíme je od případných zbytků peří. Pak ostrým nožem nařízneme podél prsní kosti, obrátíme na hřbet a rukou je přitlačíme, ony se…
Plátky masa lehce naklepeme a poprášíme moukou. Přebytek mouky oklepeme. V pánvi rozehřejeme asi 2 lžíce oleje a plátky masa opečeme z obou stran lehce dozlatova. …
V hrnci smíchejte víno, oba cukry a skořici, zahřívejte za stálého míchání na středním plameni, dokud se cukr nerozpustí. Trvá to asi dvě minuty. Pak do hrnce narovnejte…
Nejprve si připravíme vinnou marinádu: do vína rozdrtíme po 8 kusech hřebíčku a badyánu - zbude nám 12 kousků od každého koření - a přidáme kůru. Přivedeme k varu, ale…
Srdce rozpůlíme a velmi pečlivě očistíme od tuku, krevních sraženin apod. V misce si smícháme koření a sůl – je lépe méně, dokořenit se dá vždy. Směs vetřeme do srdce…
Hrnec rozehřejte. Líčka omyjte a zbavte největších šlach. Osolte je a opepřete. Do hrnce vlijte olej, vložte postupně líčka a zprudka je opečte ze všech stran dohněda…