Pikantní vepřové medajlonky
Recept ještě nebyl hodnocenMinutková příprava vepřové panenky nebo kotlety k rychlému obědu či večeři. Jemně pikantní jídlo, ve kterém bude tak akorát masa, zeleniny i koření. Nakonec můžeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Minutková příprava vepřové panenky nebo kotlety k rychlému obědu či večeři. Jemně pikantní jídlo, ve kterém bude tak akorát masa, zeleniny i koření. Nakonec můžeme…
Úžasný sváteční králík na divoko s hruškou podlévaný červeným vínem vás překvapí netradiční kombinací chutí. Slaninou špikované králičí maso s tymiánovými bramborami na…
Celer si očistíme a nakrájíme na kostky. Česnek utřeme. Z omytého pomeranče škrabkou na brambory oloupáme kůru, pomeranč rozpůlíme a vymačkáme šťávu. V kastrolu si…
Začneme den předem. Stroužky česneku po oloupání podélně nakrájíme na malé klínky a maso jimi prošpikujeme. Pět lžic oleje promícháme s citronovou šťávou, částí…
Připravené porce kapra osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Pekáček vymastíme olejem, vložíme pomoučněné porce ryby, ty také pokapeme olejem a v troubě rozehřáté na…
Z kachny stáhneme kůži i s peřím, neškubeme ji, stejně to jde špatně. Při stahování si pomáháme malým ostrým nožíkem, kterým uvolňujeme kůži od trupu. Konce křídel a…
Nakrájíme cibuli na měsíčky a jablko s česnekem na kousky. Dáme do vyššího pekáčku, přidáme švestky a promícháme. Nahoru položíme maso, zalijeme vínem a vývarem do tří…
Kachnu osolíme a posypeme kmínem. V pekáči na sporáku rozehřejeme máslo, na kterém zesklovatíme cibuli se slaninou, přidáme všechno koření a posekané švestky. Chvilku…
Maso odblaníme, očistíme a nakrájíme na kostky. Dále buď připravujeme v nádobě pomalého hrnce, pokud lze na plotýnce, nebo vedle na pánvi. Na rozpáleném tuku zpěníme…
Zaječí maso omyjeme a rozdělíme na menší kousky. Pórek a mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka. Smícháme ocet, vodu a víno, přidáme zeleninu, celé koření a 10…
Hrnec rozehřejte. Líčka omyjte a zbavte největších šlach. Osolte je a opepřete. Do hrnce vlijte olej, vložte postupně líčka a zprudka je opečte ze všech stran dohněda…
Na rozpálené směsi oleje a másla zpěníme cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky, zprudka opečeme, osolíme, opepříme, zalijeme polovinou vína a necháme ho vyvařit.…
Mrkve oloupeme, celer očistíme. Obojí omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.Rajčátka necháme okapat, šťávu zachytíme a rajčátka si rozkrájíme také na menší kousky…
Do hrnca dáme tenké plátky údenej slaniny a ked sa z nej vypečie tuk, opečené plátky vyberieme. Na tuku zo slaniny orestujeme cibuľu, pridáme tymián, čučoriedky, cukor,…
Králíka umyjeme, osušíme, pokud je potřeba i odblaníme, a naporcujeme tak, jak je u každého zvykem. Osolíme a obalíme v mouce. V kastrolu osmahneme na kostičky…
Přísady na marinádu smícháme a pečlivě promícháme. Maso odblaníme a lehce pěstí naklepeme. Potřeme plát masa po obou stranách a necháme ve vhodné misce se zbytkem…
Cibulky oloupeme, slaninu nakrájíme na silnější nudličky, žampiony překrojíme (podle velikosti na půl, na čtvrtky nebo šestiny). Rozporcované kuře osolíme ze všech…
Maso osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Na každý kousek dáme větvičku tymiánu, na roládky špalíček uzeného a spíchneme špejlí, nohy obalíme slaninou. Zbytek uzeného…
Nejprve si připravíme křepelky. Očistíme je od případných zbytků peří. Pak ostrým nožem nařízneme podél prsní kosti, obrátíme na hřbet a rukou je přitlačíme, ony se…
Já jsem vařila v pomalém hrnci, jde samozřejmě i v běžném kastrolu. Nejprve smícháme ingredience na marinádu a do ní vložíme krkovičku nakrájenou na kostky,…
Kolena nařízneme nožem a prošpikujeme česnekem. Důkladně do nich vetřeme sůl. Cibuli pokrájíme na větší kousky a v rozpáleném hrnci na středním ohni ji orestujeme na…
Jehněčí maso silně potřeme česnekem smíchaným se solí, pepřem a olejem a necháme přes noc marinovat. Na oleji orestujeme cca 15 minut na kostičky nakrájenou zeleninu s…
Náplň : Tvaroh a cottage zmiešame, pridáme nadrobno narezanú paradajku, prelisovaný cesnak a ochutíme korením a podľa potreby soľou. Naplníme cannelloni. Na omáčku…
Zeleninu si nakrájíme a posolíme, aby pustila šťávu. Králíka potřeme olejem, dáme do pekáče a posypeme solí, pepřem, jalovcem, tymiánem a hřebíčkem. Přidáme brambory,…