Pravý turecký ayran
Recept ještě nebyl hodnocenJogurt s vodou a solí našleháme do pěny a ochutíme podle své chuti, někdo přidá mátu - může být i sušená, někdo přidá česnek.Myslím, že místo máty by se daly použít i…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jogurt s vodou a solí našleháme do pěny a ochutíme podle své chuti, někdo přidá mátu - může být i sušená, někdo přidá česnek.Myslím, že místo máty by se daly použít i…
Rýmovník (Plectranthus argentatus) je rostlina, která se stále více dostává do obecného povědomí. Jedná se totiž o účinnou léčivku, jež pomáhá především při dýchacích…
Kdo si nepotrpí na dlouhé hodiny tažené vývary, ale přesto má chuť na polévku, je tu pro něj přesně tenhle recept. Rychlá a jednoduchá polévka inspirovaná asijskou…
Uvařte svým blízkým variaci plněných zelných listů - golubců. Jmenují se líné, protože díky změně v přípravě odpadá trochu náročné balení závitků. Je to jiné, ale i…
Máslová dýně je skvělou podzimní kuchyňskou surovinou. Máslová se jmenuje právem. Jemná hmota se hodí jako základ pro chutné omáčky. Ať již k těstovinám, nebo masu.…
Vepřové řízky mají tendenci být tužší, zejména ty z krkovice nebo kotlety. Nezkušené kuchařky to může odradit, ale nebojte se. Máme pro vás recept na utopené řízky,…
Nejdříve na lžičce sádla osmažíme nakrájenou cibuli a necháme vychladnout. Maso s cibulí a vodou prošleháme ponorným mixérem a zjemníme ho.Do masa přidáme tvaroh, mrkev…
Staročeský pokrm pocházejí z Krkonoš vychází z toho, co měli hospodyňky v horách vždy po ruce. Chlebový kvas, brambory a sušené houby, to je hlavní trio tohoto skromného…
Tento vynikající koláč spojuje světlé a kakaové těsto s krémovým karamelovým pudinkem a smetanovou vrstvou, kterou naneseme na koláč po upečení. Svou vynikající chutí si…
Řezy z piškotového těsta a tvarohového krému se Salkem a zakysanou smetanou, jsou moučníkem pro každou příležitost. Ať už se chystáte na rodinnou oslavu, nebo chcete jen…
Děti milují sladké jídlo a my jim ho můžeme dopřát třeba v podobě těchto knedlíčků. Z tvarohového těsta s krupičkou připravíme malé knedlíčky, které po uvaření…
Slané a křupavé pohoštění z kvásku ukrývá dýňové pyré. Z těsta připravíte krekry hned dvěma způsoby. Těsto můžete buď upéct se semínky nebo usmažit v rozehřátém oleji a…
Náplň: jogurt vyšleháme s cukrem a pudinkem dohladka.Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem, pak vmícháme olej s vodou a mouku s kypřidlem. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků…
Skelety a drůbky (krky, žaludky...) uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou, kořením a oloupanou cibulí, zbavené jen vrchní slupky. Během vaření sbíráme pěnu.…
I doma můžete připravit pizzu jako z italské pizzerie. Není to nic složitého, těsto je připravené během chvíle, jen musíte počkat než vykyne. Pizzu pak můžete obložit…
Pizza už neodmyslitelně patří do našeho jídelníčku. Těžko říci, která je nejlepší, každý si chválí svůj originální a vyzkoušený recept. Je skvělé, že kdykoliv můžete…
Marinovaný zelný salát je osvěžující a chutnou variantou tradičního salátu. Křupavý a jemně pikantní bude osvěžující v letních dnech, také jako ideální příloha ke…
Laskonky mají sice andělské vzezření, ale jejich chuť je velice hříšná. Křehoučké bílkové oválky s kokosem protřeme lahodným krémem s kávovou chutí a povrch dozdobíme…
Nadýchaný piškotový korpus, lahodný krém ze šlehačky a zakysané smetany a vaše oblíbené ovoce - to je ideální způsob, jak zpracovat sezónní ovoce. Dezert můžete ještě…
Nálev z uvedených ingrediencí je nutné povařit asi 1 minutu a nechat vychladnout. Přidáme cca 25 cukerinů. Nasypeme postupně do nálevu 2 balíčky čiré želatiny. Řádně…
Tofu nakrájíme na proužky a v misce smícháme se sójovou omáčkou (občas promíchnout).Na pánev dáme lžičku oleje, rozehřejeme, vsypeme na kostičky nakrájenou cibuli a…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto - viz poznámka. Těsto je spíše řidší konzistence. Po zadělání ho necháme vykynout.Můžeme použít i domácí pekárnu, kde se jako první…
Kvalita tohoto pokrmu je dána také kvalitou leča, které použijete. Pokud nemáte zavařené domácí lečo, můžete použít i čerstvé papriky a rajčata, nebo lečo mražené. …
Tyto řezy jsou vláčný a bohatý moučník, který si získá každého, kdo má rád spojení jemného těsta, kokosu a rumu. Tento recept patří mezi stálice českých kuchařek a hodí…