Voda - suroviny a ingredience
Recepty s touto surovinou
Asijské kuřecí kousky na sladkokyselo
Recept ještě nebyl hodnocenJeden z nejjednodušších způsobů, jak chutně zasytit celou rodinu, to je kuřecí masová směs. Kousky masa naložíme do pikantní marinády s česnekem a druhý den je usmažíme…
Voňavá dýňová zavařenina
Recept ještě nebyl hodnocenDýňová zavařenina, která voní po citrusech, zázvoru a hřebíčku. Zavařeninu můžete použít do originálních podzimních dýňových buchet, muffinů, bábovek a koláčů nebo ji…
Voňavá dýňová zavařenina
Recept ještě nebyl hodnocenDýňová zavařenina, která voní po citrusech, zázvoru a hřebíčku. Zavařeninu můžete použít do originálních podzimních dýňových buchet, muffinů, bábovek a koláčů nebo ji…
Maďarský guláš z hovězího masa
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí maso omyjeme, pokrájíme na větší kostky, cibuli očistíme a pokrájíme na kostičky. V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, nebo olej a osmahneme cibulku do tmava.…
Kinder Pingui
Recept ještě nebyl hodnocenLehký smetanový krém, proložený vrstvičkou čokolády mezi dvěma tenkými pláty kakaového těsta, navrch politý čokoládou. To je řez "Kinder Pingui", který si můžete snadno…
Kinder Pingui
Recept ještě nebyl hodnocenLehký smetanový krém, proložený vrstvičkou čokolády mezi dvěma tenkými pláty kakaového těsta, navrch politý čokoládou. To je řez "Kinder Pingui", který si můžete snadno…
Lehounké piškotové řezy
Recept ještě nebyl hodnocenDokonalý lehký moučník pro horké letní dny. Pláty piškotového těsta potřené svěžím krémem z tvarohu, zakysané smetany a šlehačky. K dokonalosti už jen stačí přidat…
Krémové makové řezy
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve ušleháme bílky a dáme stranou. Žloutky, cukr a teplou vodu šleháme do pěny, postupně přidáme mák a střídavě tuhý sníh + mouku s práškem do pečiva. Kdo chce,…
Křupavé kuřecí řízečky
Recept ještě nebyl hodnocenNejlepší řízky jsou ty dozlatova usmažené, s křupavou krustičkou. Vynechte klasický trojobal a zkuste kuřecí maso obalit v těstíčku s kypřícím práškem a octem. Právě…
Králík pečený na zelenině a pivu
Recept ještě nebyl hodnocenPorce králíka osolíme, opepříme a necháme chvíli uležet. Mezitím smícháme olej, protlak, hořčice a vodu. Cibuli a česnek nakrájíme na kousky a přidáme k marinádě.Králíka…
Květáková polévka s bramborem, zahuštěná krupičkou
Recept ještě nebyl hodnocenKvěták rozdělíme na menší růžičky, brambory nakrájíme na kostičky. Dáme společně s polévkovým kořením na cca 20 minut povařit, dokud zelenina nezměkne. Pozn.: Zalijeme…
Máslové placky
Recept ještě nebyl hodnocenPokud chybí příloha k bramborové polévce nebo guláši, hodí se upéct doma takovéto placky. Příprava není složitá, trocha hnětení a poté pečení na suché pánvičce nezabere…
Karamelové řezy II
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduchý, nenáročný ale dobrý moučník, který vám nezabere moc času. Pokud se vám nechce Salko vařit, je dnes možné si ho již zkaramelizované koupit. Pak jen stačí si…
Buchta ze zakysané smetany
Recept ještě nebyl hodnocenUpečte si s námi krásný a výborný moučník! Je z dvoubarevného těsta s přídavkem vařeného pudinku a polevou ze zakysané smetany. Lehounký tak, že ho z talířku budete…
Houbová omáčka s kuřecím masem
Recept ještě nebyl hodnocenČeši jsou národem houbařů, nejenom, že je rádi sbírají, ale ještě raději s nimi pracují v kuchyni. Kuřecí prsíčka dušená s divokým kořením a houbami, podávaná s…
Jablkové řezy á la "Hraběnka"
Recept ještě nebyl hodnocenJednodušší a rychlejší příprava velmi oblíbeného moučníku potěší začátečníky, i ty, kteří nemají mnoho času. Na výsledné chuti to však není vůbec poznat. Stačí už jen…
Kysané zelí na slanině a jablku
Recept ještě nebyl hodnocenKysané zelí můžeme připravit jako přílohu k různě upraveným masům. Pokud, ale chcete své blízké překvapit, zkuste zelí podusit na uzené slanině a před dokončením přidat…
Jablečno-makový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenŠťavnatá jablka a voňavý mák tvoří dokonale sehranou dvojici v tradičním koláči, který potěší celou rodinu. Vláčné těsto, bohatá náplň a jednoduchá příprava z něj dělají…
Bačovy šátečky
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu jen umíchat a pak, ve vypnuté a zavřené pekárně, necháme asi 45 minut kynout.Zatím připravíme náplň - na lžíci oleje…
Další suroviny
Přečtěte si Zobrazit více