Bulky se sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenPro nadýchané bulky ze světlého kynutého těsta, bohatě posypané dokřupava vypečeným sýrem, nemusíme spěchat do pekařství. Podle jednoduchého receptu si je snadno upečeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pro nadýchané bulky ze světlého kynutého těsta, bohatě posypané dokřupava vypečeným sýrem, nemusíme spěchat do pekařství. Podle jednoduchého receptu si je snadno upečeme…
Čerstvé a křupavé pečivo na snídani, to je sen, který se může splnit i Vám. Přinášíme jednoduchý recept na domácí houstičky, na kterých si pochutnáte. Snadno se na nich…
Rýmovník je nenáročná bylina, která je snadná na pěstování a velmi rychle roste. Její listy můžeme zpracovat jako sirup, který využijeme do čaje, do kaší, nebo jako…
Drožďová polévka je bohatá na vitamíny řady B. Ale je také velmi chutná. Pokud je navíc se základem ze zeleniny a výživným kapáním, bude i sytá. Tudíž vhodná na pořádnou…
Pokud máte nedělní návštěvu za dveřmi, vyzkoušejte pro ni upéct tento kakaový moučník, který bude do hodiny na stole. Je krásně vláčný, velice jednoduchý na přípravu a…
Klasické utopence můžeme ozvláštnit tak, že je můžeme zalít aspikem. Pak je můžeme podávat i jako součást obložené studené mísy. Jejich pikantní nakyslá chuť pak bude…
Pečené kuře je klasika a můžeme ho péct různě. Na másle, kořeněné, s nádivkou, se zeleninou, nebo s bylinkami, které maso krásně provoní a připomenou vám chuť středomoří…
Jednodušší a rychlejší příprava velmi oblíbeného moučníku potěší začátečníky, i ty, kteří nemají mnoho času. Na výsledné chuti to však není vůbec poznat. Stačí už jen…
Uvaříme těstoviny podle návodu, scedíme.Na pánev dáme kapku oleje, nadrobno nakrájenou cibuli, na nudličky šunku, slaninu a na plátky žampióny.Vše orestujeme, přidáme…
Kulajda je tradiční česká polévka, která láká svou krémovou konzistencí i výraznou chutí hub a kopru. Ať už máte po ruce čerstvé nebo sušené houby, tuto lahůdku…
S pomalým hrncem vykouzlíte v kuchyni řadu lahodných pokrmů, a to s minimálním úsilím. Jídlo si zachovává všechny živiny i přirozenou chuť. Kližka z pomalého hrnce je…
Pečená ovocná směs s jablky, broskvemi, jahodami a ostružinami provoněná skořicí a hřebíčkem je skvělý způsob, jak zužitkovat letní úrodu. Po upečení ji stačí zamrazit…
Alsaský koláč s jablky je elegantní dezert, který spojuje francouzskou vytříbenost s jednoduchostí domácího pečení. Křehký základ, krémová náplň a šťavnaté jablka tvoří…
Přijdete z práce a rodina se hned u dveří ptá, co bude k večeři. Tyto medailonky z kuřecího masa, podávané s kuskusem plným lahodné restované zeleniny, jistě potěší vaše…
Tento moučník se zhotovuje v různých obměnách, nejčastěji se nazývá jako Žravé řezy. Těsto a smetanová náplň je vždy téměř stejná, mění se jen druh ovoce a různě…
Vydatné polévky jsou základem našeho jídelníčku. Tato polévka, připravená z mletého masa a čerstvých hub, zahuštěná rozkvedlanými vejci, je plná bílkovin. Dobře poslouží…
Houbová sezóna je v plném proudu, vy už máte dary lesa nasušené i zamražené a pořád nosíte další a další plné košíky? Houby sterilované v octovém nálevu vydrží bez úhony…
Houbová sezóna je v plném proudu, vy už máte dary lesa nasušené i zamražené a pořád nosíte další a další plné košíky? Houby sterilované v octovém nálevu vydrží bez úhony…
Bratislavské rohlíčky z kynutého těsta, s ořechovou náplní, jsou krásně křehké a v ústech se lehce rozplývají. Dle velice podrobného rodinného receptu se vždy povedou. Z…
Hrušky ošúpeme. Biele víno zmiešame s vodou, cukrom, citrónovou šťavou a necháme zovrieť. Do tekutiny vložíme hrušky, aby boli ponorené, ak treba dolejeme vodu. Pomaly…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Vykynuté těsto rukama propracujeme, rozdělíme na asi 6 - 7 dílků, z každého vyválíme placku…
Z hladké mouky, droždí, čtvrt litru vody, špetky soli a špetky cukru a olivového oleje si vypracujeme hladké těsto. Majitelé pekáren a hnětačů prostě jen nasypou…
Suchú fazuľu umyjeme a zalejeme vodou (pár hodín, alebo na noc).Z napučanej fazule zlejeme vodu, preložíme do hrnca, zalejeme vodou aby voda bola tak na 2 cm nad fazuľou…