Kečup z rajčátek a jablek
Recept ještě nebyl hodnocenDomácí kečup je skvělý způsob, jak si vychutnat poctivou chuť rajčat bez zbytečných konzervantů a cukru navíc. Jeho příprava je snadná a výsledek ocení celá rodina -…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Domácí kečup je skvělý způsob, jak si vychutnat poctivou chuť rajčat bez zbytečných konzervantů a cukru navíc. Jeho příprava je snadná a výsledek ocení celá rodina -…
Doma připravený broskvový sorbet je plný kousků šťavnatého ovoce. Intenzivní chuť sladkých broskví vás přenese na sluncem osvícenou zahradu plnou broskvoní. To pravé…
S oblíbenými italskými gnocchi můžete vykouzlit spoustu různých pokrmů. Zkuste je zapéct s kuřecím masem, žampiony, brokolicí a lahodnou sýrovou omáčkou. Tento pokrm…
Máte-li rádi husté krémové polévky, pak je tento recept pro vás jak stvořený. Polévka z brambor a cukety svou chutí připomíná hrachovku. Podáváme ji posypanou čerstvou…
Pokud máte rádi tiramisu, ale rádi byste vyzkoušeli něco nového, připravte si tuhle lahodnou tiramisu roládu. Kávová směs s likérem dodává celému dezertu vynikající chuť…
Voňavé těsto s mandlemi, šťavnaté ostružiny a křupavá drobenka. Tenhle koláč má všechno, co si představíte pod domácím dezertem na konci léta — jednoduchý, sytý a tak…
Croquembouche je z francouzského "croque en bouche", což doslova znamená "křupnutí v puse". Ptáte se proč? Je to vysoký kužel tvořený profiteroly a ozdobený karamelem,…
Ze všech uvedených ingrediencí vypracujte hladké, pružné těsto. Nechte chvíli odležet v chladu.Zatím nahrubo nastrouhejte jablka.Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na…
Do kameninové nádoby dáme olej, cibuli, česnek zlehka zesklovatět, maso (nakrájené na plátky zhruba 1,5 cm), které opečeme, přidáme zeleninu, protlak, ostatní…
Vše kromě masa smícháme a asi 15 minut vaříme.Maso naskládáme do pekáče a povařenou směs na to nalijeme. Necháme odležet do druhého dne.Pak upečeme v troubě do měkka a…
Žloutky vyšleháme s cukrem, poté přidáme olej, vodu, mouku a prášek do pečiva. Opět vyšleháme.Po vyšlehání přimícháme bílek, ale ten už jen zamícháme ručně, ne šlehačem…
Na cibuli orestujeme cibuli, česnek a přidáme mleté maso a všechno koření, krátce opečeme - necháme maso zatáhnout. Přidáme kukuřici, hrášek a drobně krájenou kapii a…
Večer namočíme prebratú fazuľu. Na masti, oleji osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme posekaný cesnak, necháme zavoňať, zasypeme paprikou, vlejeme víno, pretlak, pridáme…
Maso nakrájíme na kostky a vetřeme do něj sůl, pepř a kmín. Nakrájenou cibuli orestujeme do zlatohněda na oleji. Přidáme maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Pak…
Nejdříve ve vodní lázni ušleháme vejce, cukr a kakao do hustého lesklého krému a dáme vychladit. Máslo dáme změknout. Plech po bocích potřeme tukem a přilepíme pečící…
Ušleháme vejce s cukrem a postupně přidáváme jogurt, olej a pak mouku s krupičkou, sůl, kypř.prášek a citr. kůru. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi při…
Mrkve oloupeme a nakrájíme na kousky.V kastrolu rozehřejeme máslo (nepřepálit), vložíme nakrájenou mrkev a restujeme, až nám začne pouštět barvičku (3-5 minut).Pak…
Ananas scedíme a šťávu uchováme na přípravu krému. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a boky formy vytřeme olejem a vysypeme dětskou krupičkou. Těsto: Celá vejce,…
Z odpalovaného těsta nemusíme péct jen klasické věnečky nebo větrníky. Když popustíme uzdu své fantazii, brzy náš stůl ozdobí skupinka elegantních labutí. Nejen že jsou…
Vejce s cukrem šleháme nad párou do velmi husté pěny, měli bychom v nich pohodlně udržet prst. Moudré knihy píší do 45°C. Zašleháme vodu a drátěnou metlou vmícháme…
Rozklepneme 3 vejce, která pořádně vidličkou rozkvedláme (asi 1 min), přisypeme krupičku, ve které jsme zamíchali prášek do pečiva - musíme vytvořit těstíčko, které není…
1) Smícháme mleté maso, vejce, rýži a koření. 2) Ve větším hrnci necháme vařit vodu a postupně do ní vkládáme listy čínského zelí - stačí půl minutky až minutku - aby…