Krůtí kousky ve smetanové omáčce a barevné karlovarské knedlíky

Suroviny

400 g krůtích prsou
sůl a pepř
100 g anglické slaniny
1 cibule
1 lžíce oleje
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
400 ml drůbežího vývaru
250 ml smetany ke šlehání
lžička kari koření
Knedlíky:
6 rohlíků
150-200 ml mléka
sůl a pepř
3 vejce (z bílků sníh)
3 lžíce oleje
4 lžíce hrubé mouky (podle potřeby i více)
nasekaná petrželka
kousek nakrájené červené papriky
asi 60 g nakrájené libové anglické slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozškvaříme anglickou slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme do zlatova, pak přidáme olej a nakrájené maso. Osolíme, opepříme a za častého míchání chvíli opékáme, přidáme kari, trochu podlijeme vývarem.

  2. V kastrolu uděláme z másla a mouky jíšku, kterou zalijeme studeným vývarem a dobře rozmícháme, provaříme. Přidáme maso z pánve, přilijeme smetanu a prohřejeme.

  3. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, rozmíchaným se žloutky a olejem. Promícháme a necháme chvilku odležet. Osolíme, opepříme, přidáme mouku, petrželku, papriku, slaninu a sníh z bílků. Propracujeme a vytvoříme koule, velké jako tenisové míčky. Uvaříme je v páře 20 minut.

Poznámka od kuchařky

Tento recept mám i na svých stránkách https://rubyrom.domaci-jidelnicek.cz/

Komentáře k receptu Krůtí kousky ve smetanové omáčce a barevné karlovarské knedlíky

K receptu nejsou žádné komentáře.