Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí křídla pečená s kroupami, dýní a kořenovou zeleninou

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 559 kJ /
1 090 kcal
Bílkoviny27,91 g
Tuky6,13 g
Vláknina38,94 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 305 mg
Sůl0,64 g
Sacharidy214,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kroupy dobře v cedníku propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme 4 hrnky vody a vaříme skoro doměkka. Krok 2: Křídla v kloubu překrojíme na dva kousky, osolíme a opepříme. Krok 3: Dýni nakrájíme na kostky. Všechnu kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na špalíky. Krok 4: V pánvi rozehřejeme trochu oleje spolu s plátkem másla, vhodíme zeleninu a necháme ji restovat, až začne zlátnout. Vypneme. Krok 5: Pekáč potřeme olejem, na dno nasypeme uvařené kroupy, osolíme, na ně položíme připravené maso a dokola po stranách rozložíme opečenou zeleninu. Pak přidáme celé oloupané stroužky česneku, bobkové listy, snítky tymiánu a vše zalijeme vývarem. Na maso ještě přidáme tenké plátky másla. Krok 6: Pečeme v troubě předehřáté na 220°C, zpočátku zakryté, ke konci pečení odkryjeme a dopékáme, až je maso měkké.

Zveřejněno 11. 9. 2019 17:17

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí křídla pečená s kroupami, dýní a kořenovou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VEMO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí křídla pečená s kroupami, dýní a kořenovou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VEMO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
krůtí křídla recept, kroupy recepty, dušené krůtí křídla, recepty s dýní, angelovi křídlech olej

Suroviny:
křídla krůtí, kroupy, dýně hokkaido, mrkev, petržel, celer, česnek český, sůl, pepř, bobkový list, tymián, vývar drůbeží, máslo, olej olivový

Přidat fotografie receptu