Linecké cukroví bez lepku, mléka a vajec
Recept ještě nebyl hodnocenZe všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme libovolné tvary. U části z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme libovolné tvary. U části z…
Nejprve si v mixéru uděláme ze strouhaného kokosu mouku. Smícháme na vále suché ingredience. Uprostřed vmícháme pomocí vidličky žloutky a rum a nakonec změklé máslo. …
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu. Poté jím plníme formičky na rohlíčky a pečeme při 160 °C asi 10 minut. Rohlíčky…
Ve vlažném rostlinném mléce rozmícháme cukr a droždí a necháme vzejít kvásek. Mezitím si odvážíme mouku a promícháme ji s xanthanem, špetkou soli a citronovou kůrou.…
Jablka i se slupkou nastrouháme na hrubším struhadle a zakápneme je citronovou šťávou. Všechny pevné suroviny včetně poloviny ořechů odměříme do hlubší mísy a promícháme…
Jednu polévkovou lžíci psyllia namočíme ve 100 ml vlažné vody. Připravíme kvásek – ve 300 ml vlažné vody rozpustíme instantní sojový nápoj, přidáme 2 lžíce cukru a…
Všechny sypké suroviny promícháme v hlubší misce. Přidáme olej a po částech přiléváme vodu, až než vznikne tužší kompaktní těsto. Ochutnáme ho a podle vlastní chuti…
Ze všech surovin vypracujeme na vále hladké nelepivé těsto a rozválíme jej na tloušťku 3-4 mm. Vykrajujeme libovolné tvary, které přenášíme na plech vyložený pečicím…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu. Z těsta odebereme malý kousek, do kterého zabalíme lískový oříšek.…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme hvězdičky nebo jiné tvary.…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu. Z těsta odebereme malý kousek, do kterého zabalíme celou mandli. Vyválíme…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Pracujeme rychle, aby se nezačalo lepit. Necháme přibližně 3 hodiny odležet v lednici. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Necháme přibližně 3 hodiny odležet v chladu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme libovolné tvary. Pečeme při 160 °C…
Ze všech surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme hodinu odpočinout v chladu. Poté vyválíme plát silný asi 4 mm a vykrájíme…
Ze všech surovin zaděláme pevné nerozpadavé těsto. Podle potřeby dodáme trochu tuku, záleží na kvalitě použitého kokosu. Z těsta vytváříme rohlíčky, které pokládáme na…
Perníčky od našich sousedů, konkrétně z Norimberka, mají svoji dlouholetou tradici v adventním čase. Jsou plné marcipánu a kandovaného ovoce. A tyto, z našeho receptu,…
Velikonoční jidáše symbolizují Kristovo ukřižování. Dle tradic se pečou na Zelený čtvrtek. Připravit je můžete zcela bez lepku, mléka a vajec, není to nijak složitá.…
O Velikonocích nesmí na stole chybět tradiční mazance. Připravte letos mazanců rovnou několik a to v menší verzi. Mazance jsou navíc připravované zcela bez lepku, mléka,…
Přidáno před 8 minutami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Tarte Tatin: Slavný obrácený koláč vznikl omylem, dnes má i svůj vlastní oficiální fanclub
Jednoduché mechové cupcakes: Recept na sladké mini dortíčky, které vás dostanou svou barvou a úžasnou chutí
Hrnková tvarohová bábovka: Hotová je za chvíli, zvládne ji lehce i začátečník, jemnost zajistí máslo